به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از شبکه خبری «تشرین» امروز چهارشنبه (سوم آبانماه) مصادف است با سالروز شهادت حضرت رقیه بنت الحسین (ع) که به همین مناسبت به معرفی مسجد و مقام ایشان در دمشق میپردازیم.
مقام سیده رقیه در شهر قدیمی دمشق، نزدیک مسجد جامع اموی قرار دارد که یک مقام دینی تاریخی محسوب میشود و در داخل از طلا و نقره پوشیده شده و پنجرههای آن تزیین کاری شده است.
در سال 1980 میلادی مسجدی در اطراف ضریح منتسب به قبر حضرت رقیه (ع) ساخته شده است.
این مسجد شبستانهای بسیای نیز دارد.
تاسیس این محل به سال 526 هجری قمری باز میگردد و سلاطین ایوبی برای نخستین بار این کار را انجام دادند و پس از آن ساختمانهای دیگر در اطراف آن ساخته شد.
در سال 1125 هجری قمری این مقام تجدید بنا شد و در سال 1323 هجری قمری نیز بار دیگر به دست «میرزا علی اصغر خان امینالسلطان» صدر اعظم ناصرالدین شاه، مورد بازسازی قرار گرفت.
مقام سیده رقیه (ع) سالانه زائران بسیاری را به خود جذب میکند و یکی از قطبهای گردشگری دینی در دمشق محسوب میشود.
زائران برای اطلاع از معماری و میراث اسلامی آن به این مسجد میآیند.
بر اساس گزارش «ویکی پدیا» این مسجد توسط ایرانیان در سال ۱۹۸۵ به سبک معماری ایرانی بازسازی شده است.
در ابتدا سلاطین ایوبی بر قبر منتسب به حضرت رقیه (ع) مقبرهای کوچک ولی زیبا ساختند، سنگ قبری که در این اقدام استفاده شده بود از سنگ موزائیک تزئین شده و به وسیله عاج و مرمر بوده است که اطراف آن را ضریح زیبایی احاطه کرده بود و بر فراز آن نیز گنبد و عمارتی بنا شد.
در زمان مرمت این مکان در سال ۱۳۲۳ قمری سه کتیبه سنگی در داخل حرم در سمت محراب شبستان آن دیده میشد.
در کتیبه اول چند حدیث در فضایل اهل بیت (ع) و نام میرزابابا مستوفی گیلانی به عنوان تعمیرکننده بقعه مقام رقیه به تاریخ ۱۱۲۵ قمری دیده میشد.
در کتیبه دوم به مکان دفن ملک کامل ناصرالدین، که در سال ۸۸۰ قمری در این مکان مدفون شده بود اشاره شده بود و بر کتیبه سوم نیز چند بیت شعر نوشته شده بود
نظر شما