به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، جهانبخش سنجابی شیرازی، معاون سازمان ملی استاندارد سازی کشور، امروز (27 مهر) در جمع خبرنگاران استان گفت: نظام استاندارد سازی کشور نیازمند تحول سازی است.
وی از وجود 100 هزار واحد تولیدی، 3 میلیون واحد صنفی و یک عدد چند ده هزاری واحد خدمات در کشور خبر داد و افزود: در مجموع 3 میلیون و 150 هزار واحد تولیدی، صنفی و خدماتی در کشور مشغول فعالیت هستند.
سنجابی شیرازی اظهارداشت: کل پروانه علامت استاندارد در کشور کمتر از 35 هزار مورد است که 22 هزار واحد توانستند اعتبار نامه استاندارد را دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه نظام استاندارد سازی معطوف به استاندارد سازی اجباری است، تصریح کرد: اکنون در کشور 870 قلم کالا مشمول استاندارد اجباری هستند، در حوزه داخلی تعرفه کدها به دو هزار و 200 مورد می رسد.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه برای اجرای بند اقتصاد مقاومتی باید طرحی نو براندازی کرد، گفت: در هر شرایطی تا سال 1400 ما جهش صادراتی خواهیم داشت.
وی افزود: با توجه به اینکه نظام روز دنیا از استاندارد اجباری فاصله گرفته که باید الزام استاندارد سازی را به کالا و خدمات گسترش دهیم و و در کنار این الزام استاندارد سازی به صورت خود اظهاری بپردازیم، ما به دنبال این هستیم که استاندارد و کیفیت را به مطالبه مردمی تبدیل کنیم چرا که تحقق این راهبرد سبب میشود تا همه محصولات داخلی از استاندارد برخوردار شوند.
سنجابی شیرازی اظهارداشت: باید توجه داشته باشیم اگرچه برجام هم از بین برود تا پایان سال 99 جهش صادراتی را خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه استان گلستان از نرم میانگین کشوری از درصد بالایی برخوردار است، تصریح کرد: از نظر مداخلات اثربخش و ثمربخش و تعامل حوزه استاندارد بین دستگاهی گلستان خوب است.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه بیش از 850 قلم کالا از نشان صادرات برخوردار است، گفت: کالاهای که از نشان استاندار برخوردار هستند کیفت لازم را به همراه دارند.
وی با اشاره به اینکه سالانه از 35 هزار پروانه حدود 10 درصد به صورت تعلیق و یا ابطال می شود، افزود: طی گزارش های انجام شده سال گذشته 3 هزار و 500 پروانه تعلیق و یا ابطال شد.
سنجابی شیرازی از 245 پروانه قضایی جعل علامت استاندارد در کشور خبر داد.
نظر شما