احیاء مکتب شیعه به واسطه نقش بی بدیل امام سجاد(ع) است

خبرگزاری شبستان: مدیر کانون فرهنگی هنری مسجد حضرت صاحب الزمان (عج) با عرض تسلیت شهادت امام سجاد(ع) گفت: پس از ۳۵ سال از امامت و عمر امام سجاد (ع) بار دیگر مکتب شیعه احیاء می شود تا آن جا که امام صادق(ع) به عنوان رئیس مکتب شیعه شناخته می شوند.

حجت الاسلام سعید اجلالی، امام جماعت مسجد حضرت صاحب الزمان(ع) در کرج و مدیرکانون فرهنگی هنری تجلی نور به خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص مقام حضرت امام سجاد(ع) گفت: زندگی امام سجاد (ع) دارای ابعاد متعدد سیاسی، اعتقادی و حتی نظامی است، اما این ابعاد متناسب با شرائط زمانه آن حضرت تعریف می شود.

 

امام جماعت مسجد حضرت صاحب الزمان(عج) با تامل بر این مهم که تعداد یاران و محبان واقعی آن حضرت بعد واقعه عاشورا در مکه و مدینه به ۲۰ نفر هم نمی رسید، توضیح داد: در کتاب شریف بحارالانوار این روایت از این امام معصوم آمده است که پس از واقعه مکه و مدینه در مجموع 20 محب واقعی نداشتند و همین امر نشان می دهد که امام تا چه اندازه تحت فشار بودند.

 

حجت الاسلام اجلالی ادامه داد: تا آن جا زندگی امام سجاد (ع) توسط حکومت وقت تحت نظر بود که امام زمانی که کنیز خودشان را آزاد کرده بودند و آن کنیز امام را ترک نکردند و در نهایت با امام سجاد (ع) ازدواج کردند، این مطلب مورد پرسش حکومت قرار گرفت که چرا با کنیز خود ازدواج کرده اید؟

 

 

پیشگیری امام سجاد(ع) از نسل کشی شیعه

 

این کارشناس دینی بیان کرد: امام سجاد(ع) پس از قیام عاشورا دست به قیام نزد و حتی در بعضی موارد، حمایتی از قیام های متعدد نمی کنند، که علت آن پیشگیری از نابودی همان میزان شیعیان باقی مانده بود.

 

وی با طرح این پرسش که چرا امام سجاد (ع) حاضر به مبارزه با حکومت وقت نشدند و در مقابل حضرت اباعبدالله (ع) ایستادگی و مبارزه کردند؟ توضیح داد: این اقدام حضرت برای این مهم است که واقعه عاشورا متفاوت بود و در این خصوص باید به تعریف پیروزی و هدف امام حسین(ع) به منظور مقابله با لشکر یزیدیان اشاره کرد.

 

به گفته حجت الاسلام اجلالی، تعریف پیروزی به معنای رسیدن به هدف و حاصل مطلوب است و چنانچه هدف امام حسین (ع) را در قیام عاشورا بررسی کنیم به این مطلب می رسیم که امام حسین(ع) به هدف و غایت خود رسیدند و به واقع پیروز میدان بودند.

 

بر این حسب باید گفت که هیچ استراتژیست جنگی نمی تواند تایید کند که 72 نفر در مقابل 30 هزار نفر به پیروزی برسد و پیروزی امام حسین(ع) به واقع با هدف «احیاء دین جدّشان رسول الله» انجام شد.

 

ابعاد مبارزاتی امام سجاد(ع)

 

مدیر مسجد حضرت صاحب الزمان (عج) به رشد شیعیان و کادرسازی تشکیلاتی امام سجاد (ع) اشاره کرد و توضیح داد: پس از 35 سال از امامت و عمر امام سجاد (ع) بار دیگر مکتب شیعه احیاء می شود تا آن جا که امام صادق(ع) به عنوان رئیس مکتب شیعه شناخته می شوند.

 

حجت الاسلام اجلالی با بیان این مطلب که مذهب حقّه شیعه به واسطه نقش بی بدیل امام سجاد (ع) هر روز در حال گسترش بود و به تعداد و محبان شیعه افزوده می شد، بیان کرد: عزاداری و احیاء واقعه عاشورا از ابعاد مبارزه سیاسی امام سجاد(ع) بود که همواره تا پایان عمر شریفشان به آن تاکید داشتند و متذکر می شدند.

 

به گفته مدیر کانون فرهنگی هنری تجلی نور، امام سجاد(ع) همچنان پس از 35 سال امام سجاد(ع) با دیدن آب، اشک می ریختند و یا با شنیدن صدای نوزادی می پرسید به او آب داده اید و همواره بر مصیبت شهادت پدر، برادران و دیگر یارانشان در کربلا عزاداری می کردند.

 

وی افزود: عزاداری برای واقعه عاشورا به عنوان سنت و رویه جدی آن حضرت بود، آن چنان که به واسطه همین رفتارها و هدایت گری ها، کادرسازی تشکیلاتی امام سجاد(ع) با تربیت افرادی چون ابوحمزه ثمالی به نتیجه رسید.

 

خط مشی های یک مسلمان برگرفته از صحیفه سجادیه است

 

مدیر مسجد حضرت صاحب الزمان (عج) تاکید کرد: امروزه یکی از آثار ماندگار و گرانقدر امام سجاد (ع) «صحیفه سجادیه» است که به عنوان یک ادعیه شریف در زمینه های متعدد تربیتی، سیاسی، اعتقادی و دینی آمده است.

 

حجت الاسلام اجلالی در پایان گفت: این ادعیه شریفه دعای امام سجاد(ع) به واقع خط مشی های تعریف شده یک مسلمان است و امروز چنان چه بخواهیم این امام معصوم را بشناسیم تنها با مراجعه به ادعیه شریفه آن حضرت و عمل به دستورات آن بزرگوار می توانیم.

کد خبر 662657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha