به گزارش خبرنگارشبستان، سیدمحمد حسینی، در این دیدار که صبح امروز (دوشنبه 21 شهریور) با حضور وی، اومالانگا، وزیر اطلاع رسانی کنگو، جواد شمقدری، معان سینمایی در دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: یکی از سیاستهای اصولی جمهوری اسلامی توسعه روابط با کشورهای آفریقایی است.
او با یادآوری رایزنی فرهنگی خود در کنیا از توسعه روابط فرهنگی با کشورهای آفریقایی در دوره وزارت خود خبر داد.
حسینی با اشاره به رنج تاریخی مردم آفریقا در سالهای استعمار کشورهای غربی و غارت منابع این قاره گفت: کنگو یکی از کشورهایی است که بیش از 50 سال مستعمره بلژیک بوده اما با مبارزاتی که مردم این کشور به رهبری پاتریس لومومبا داشتند استعمار مجبور شد سرانجام این کشور را ترک کند.
او با بیان اینکه لومومبا شخصیت شناختهشدهای برای مردم ایران است به کتابها و اشعار نوشته شده درباره رهبر کنگو و مبارزات مردم این کشور اشاره کرد و افزود: اخبار مبارزات مردم آفریقا و تلاشهای آنها علیه استعمار همواره در ایران رصد میشود.
وزیر ارشاد در ادامه به فقر و گرسنگی برخی کشورهای آفریقایی به رغم وجود منابع و ذخایر طلا و مس و زمینهای حاصلخیز و جنگلهای فراوان اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل فقر و گرسنگی مردم حضور استعمار و غربیها در این قاره بوده چرا که آنها در همه سالهای استعمار تنها به منافع خود فکر میکردهاند.
حسینی با اشاره به بحران کنونی کشور سومالی وجود ناامنی در برخی کشورهای آفریقایی را عامل تشدیدکننده بحران این کشورها دانست و تصریح کرد: در کنگو هم ناامنیها و درگیریهای داخلی خسارتهای فراوانی را به وجود آورده بود اما چند سالی است که این کشور روی آرامش را دیده است.
او نسبت به ثبات امنیت و آرامش کنونی کنگو و تثبیت حاکمیت مردم به واسطه برگزاری انتخاباتهای ریاستجمهوری و مجلس در این کشور اظهار امیدواری کرد.
وزیر ارشاد همچنین رفتوآمد هیئتهای کنگویی را مانند سفر نمایندگان مجلس این کشور به ایران موجب گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دانست و تصریح کرد: ما در بسیاری از کشورهای آفریقایی رایزن فرهنگی مشترک داریم و امیدواریم بتوانیم چنین نمایندگان فرهنگی در کنگو هم داشته باشیم.
او با یادآوری روابط دیپلماتیک 40 ساله میان دو کشور ایران و کنگو اظهار کرد: هر چند این روابط در مقاطعی کمرنگ شده اما امروز شاهد رشد و شکوفایی و گسترش روابط میان ایران و کنگو هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود از ایران به عنوان کشوری که مواضع ضد استعماری و ضد سلطه غرب دارد، یاد و تأکید کرد: از این جهت آمریکاییها مایل نیستند ایران با کشورهای آفریقایی روابط نزدیک داشته باشد ولی شرایط منطقه و شمال آفریقا روز به روز به نفع ایران دگرگون میشود.
او در این خصوص وقایع اخیر تونس و مصر را مثال زد و گفت: این وقایع نشاندهنده علاقه همه مردم به نظام اسلامی است.
حسینی با مقایسه روابط ایران و مصر از یکسو و آمریکا و مصر از سوی دیگر بر نبود رابطه سیاسی میان تهران و قاهره در دوره حسنی مبارک تأکید کرد و گفت: آمریکاییها به شدت از مثال مبارک حمایت میکردند، به همین دلیل شکست مبارک نشاندهنده شکست سیاستهای آمریکا در منطقه است.
وی افزود: امیدواریم در همه کشورها مردم بتوانند در انتخابات آزاد رهبران خود را انتخاب کنند و در این کشورها مردمسالاری دینی حاکم باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به امضای اتفاقنامه سازمان هلال احمر برای راهاندازی مرکز درمانی در کنگو از امضای تفاهمنامه همکاری میان خبرگزاری جمهوری اسلامی و خبرگزاری ملی کنگو و همچنین افزایش همکاری میان صدا و سیمای دو کشور خبر داد.
او با اشاره به پخش سریال مریم مقدس به زبان فرانسه از تلویزیون ملی کنگو خاطرنشان کرد: توافقنامه همکاری سینمایی میان ایران و کنگو ارسال شده که مقاومت با آن موجب افزایش همکاریهای فرهنگی دو کشور خواهد بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد کشورمان همچنین نسبت به حمایت از ساخت فیلم درباره رهبر کنگو و انجام کارهای ارزشمند از این دست اعلام آمادگی کرد.
در این دیدار لامبرت منده اومالانگا، وزیر اطلاعرسانی جمهوری دموکراتیک کنگو ضمن تشکر از استقبال و پذیرایی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: نگاهی که ایران به سیاست خارجی و منطقه دارد به نگاه ما و پاتریس لومومبا -رهبر استقلال کنگو از استعمار بلژیک- که ما پیرو آن هستیم نزدیک است.
او افزود: پاتریس لومومبا سال 1961 کشته شد ولی ایدهها و آرمانهای او از بین نرفت چرا که ما آن را زنده نگاه داشتیم و همین دیدگاه در مبارزه با استعمار به ما کمک کرد.
وزیر اطلاعرسانی کنگو با بیان اینکه غرب نمیخواهد کشورهای مستقل مانند ایران و کنگو با یکدیگر متحد شوند، تصریح کرد: اتحاد ایران با کشورهای آفریقایی سلاحی در برابر نیتهای شوم غرب است، حال آنکه از سوی دیگر این اتحاد موجب استحکام موقعیت هر دو کشور ایران و کنگو است.
اومالانگا در ادامه با اشاره بر ضرورت تقویت، گسترش و تعمیق روابط فرهنگی دو کشور بر لزوم استقلال خبری ایران و کنگو از رسانههای غربی تأکید کرد و گفت: در حال حاضر دو کشور ایران و کنگو یکدیگر را از چشم غربی میبینند، ایرانیها از فیلتر غرب کنگو را میبینند و مردم کنگو از چشم غرب به ایران نگاه میکنند.
او در این خصوص به اخبار منتشر شده درباره نیروگاه بوشهر اشاره کرد و ادامه داد: همه دنیا میگویند نیروگاه بوشهر برای نابودی دنیا راهاندازی میشود، در حالی که ایران اعلام میکند فعالیتهای این نیروگاه صلحآمیز و برای نیازهای داخلی است.
وزیر اطلاعرسانی کنگو با یادآوری سفر وزیر فرهنگ این کشور به ایران در دو سال گذشته برای تدوین پروتکل ارتباط جمعی از این فوت وقت دو ساله گلایه و خطاب به حسینی اظهار کرد: از آقای وزیر میخواهیم هر چه زودتر این پروتکل وارد فاز عملی شود و خبرگزاری جمهوری اسلامی و صدا و سیمای ایران با همتایان کنگویی وارد تعامل شوند.
لامبرت مندو اومالانگا که سخنگویی دولت کنگو را نیز به عهده دارد در پایان اظهارات خود اعلام کرد که حامل پیغام رییسجمهور این کشور است و مایل است این پیغام را به صورت خصوصی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ کند، پیغام مکتوبی که به گفته حسینی حاوی مطالب طبقهبندی شده بود و به دفتر ریاستجمهوری ارسال شد.
کومولومونی انجیبو مدیر کل رادیو و تلویزیون کنگو و ژان ماری دیالفی لونگونیا رییس خبرگزاری ملی کنگو در این سفر وزیر اطلاعرسانی این کشور را همراهی کردند.
پایان پیام/
نظر شما