به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، علیاصغر مونسان معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در دیدار با رضا هاکان سفیر ترکیه در ایران ضمن خوشامدگویی به او و همراهانش گفت: «روابط ایران و ترکیه ریشه تاریخی دارد و همیشه روابط خوبی بوده است اما با توجه به شرایط منطقه نیازمند به توسعه و تقویت روابط هستیم. در سفر رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه به ایران و دیدارش با حسن روحانی رئیسجمهوری ایران نیز بر این مسئله تأکید شد.»
او با بیان اینکه گردشگری یکی از موضوعاتی بود که در دیدار رئیسجمهوری دو کشور مطرح شد گفت: «رئیسجمهوری ترکیه در این دیدار تأکید کرد که ایران با توجه به سابقه تاریخی و تمدن کهن مراکز تاریخی مهمی دارد که مورد توجه گردشگر ترکیه است. اما باید این مراکز و مزیتها معرفی شوند.»
مونسان ادامه داد: «درخواست ما در سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز از شما این است که کمک کنید تا مزیتهای گردشگری ایران در ترکیه معرفی شود. در دیدار با وزیر فرهنگ ترکیه نیز بر این مسئله تأکید شد و هر دو به رئیسجمهوریهایمان قول دادیم که سطح گردشگری دو کشور را بهصورت رفتوبرگشتی ارتقا دهیم. این مسئله به معاونت گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز ابلاغ شد و قرار شد معاونت گردشگری سازمان یک نفر را بهعنوان مدیر پروژه ترکیه انتخاب کند تا بهصورت متمرکز روی این مسئله کار کند.»
اولین برنامه فرهنگی را ترکیه تا پایان سال 96 در ایران اجرایی میکند
او تصریح کرد: «هر دو کشور سابقه و تاریخی دیرینه دارد و موضوعات متعددی برای مبادله بین این دو کشور وجود دارد، میتوان برنامههای متنوع فرهنگی ترکیه را در ایران و برنامههای متنوع فرهنگی ایران را در ترکیه بهاجرا در آورد. این موضوع در دیدار با وزیر فرهنگ ترکیه نیز مورد توافق واقع شد و قرار شد که اولین برنامه فرهنگی را ترکیه تا پایان سال 96 در ایران برگزار کند.»
معاون رئیسجمهوری با بیان اینکه کمیته فنی مشترک گردشگری بین دو کشور مدتهاست که تشکیل نشده، ادامه داد: «باید برای تشکیل پنجمین کمیته فنی مشترک گردشگری برنامهریزی کنیم تا چارچوبهای مشخص و برنامههای اجرایی تهیه شود. همچنین در دیدار با وزیر فرهنگ ترکیه، دفترچهای از توافقها و تفاهمنامهها را به او ارائه دادم که دارای بندهای بسیار زیادی بود اما حتی یک بند از آنها اجرایی نشده بود. درنتیجه درخواست کردم که بهجای امضای تفاهمنامه جدید تفاهمنامهها و توافقهای موجود را اجرایی کنیم.»
او با اشاره به تجربه بسیار خوب ایران در زمینه باستانشناسی و کاوشهای تاریخی گفت: «ما مراکز خوبی در حوزه باستانشناسی و کاوش داریم و میتوانیم به شما در این حوزه کمک کنیم. شما نیز در حوزه گردشگری صاحب تجربههای خوبی هستید و ما علاقهمندیم که از تجربیات شما در حوزه گردشگری استفاده کنیم.»
ایجاد 10 هتل در ایران بهدست ترکیه باید پیگیری شود
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری افزود: «در دوران وزیر فرهنگ پیشین ترکیه توافق شده بود که ترکیه برای ایجاد 10 هتل در ایران سرمایهگذاری کند، اما تاکنون این مسئله اجرایی نشده است. امیدواریم این مسئله بهزودی پیگیری و اجرایی شود.»
او با اشاره به غنای صنایعدستی ایرانی گفت: «هم شما در حوزه صنایعدستی تولیدات خوبی دارید و هم ایران انواع بینظیری مشتمل بر 400 نوع صنایعدستی دارد. حوزه صنایعدستی ظرفیتهای خوبی را برای معرفی به گردشگران دارد و باید از این ظرفیتها کمک بگیریم. ما درخواست داریم که در ترکیه نمایشگاه صنایعدستی ایرانی دایر کنیم یا در محلهای ویژه گردشگری ترکیه صنایعدستی ایرانی را به نمایش بگذاریم.»
مونسان سپس مواردی را که باید بین ایران و ترکیه اجرایی شود ذکر کرد و گفت: «آموزش، توسعه زیرساختهای گردشگری در ایران (بهویژه موضوع ساخت 10 هتل در ایران)، راهاندازی مجدد گردشگری ریلی، معرفی جاذبههای ایران و ترکیه، استفاده از ظرفیتهای صنایعدستی و برگزاری نمایشگاه صنایعدستی ایرانی در ترکیه، برگزاری برنامههای فرهنگی بین دو کشور از جمله مهمترین مسائلی است که باید ازسوی ایران و ترکیه پیگیری شود.»
او همچنین بحث خواهرخواندگی چند شهر بین ایران و ترکیه را مطرح کرد . گفت: «بهعنوان مثال میتوان بین قونیه (بهخاطر مولانا) و خوی (بهخاطر شمس) خواهرخواندگی اعلام کرد. همچنین پیشنهاد میشود که مجسمه مولانا در خوی و مجسمه شمس در قونیه بهدست هنرمندان ایرانی و ترکیهای ساخته و نصب شود.»
نظر شما