به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار حسن عراقی زاده، معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح در سومین همایش سراسری بهداشت و درمان نیروهای مسلح گفت: اولین اولویت در مراکز درمانی نیروهای مسلح رضایت مندی بیمارانی است که به ما مراجعه می کنند این بیماران گاهی در حوزه نیروهای مسلح و یا خارج از این حوزه هستند که به ما مراجعه می کنند و هیچ بیماری نباید بدون رضایت مندی از مراکز درمانی ما خارج شود. نوع برخورد پزشک و پرستار می تواند موجب رضایت یا نارضایتی یک بیمار شود.
وی گفت: مجموعه های درمانی نیروهای مسلح به شدت باید سالم و عاری از هرگونه تخلف باشند در مجموعه خدماتی درمانی بیرون و خارج از نیروهای مسلح تخلفاتی در موضوع مالی و خدمت رسانی وجود دارد که این تخلفات نباید در مراکز درمانی نیروهای مسلح مواجه باشیم.
معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه طب رزم فلسفه بهداشت و درمان در نیروهای مسلح است، گفت: طب رزم در نیروهای مسلح یک گونه الگو داشت و امروز الگوی دیگری دارد و باید متناسب با جنگها در ادوار مختلف برنامه ریزی شود.
وی با بیان اینکه در برخی از مناطق مرزی نیروهای ما دستشان از خدمات پزشکی کوتاه است، تصریح کرد: حفاظت از بخشی از مرزها بر عهده سپاه و بخشی بر عهده ارتش است باید در امر تغذیه، بهداشت و سلامت خدمات امدادی و درمانی به مرزها توجه شود.
معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه ترجمه اقتصاد مقاومتی در بهداشت و درمان پیشگیری از بروز بیماریهاست، تصریح کرد: تست قند خون ساده می تواند بیمار دیابتی را از عوارض این بیماری مصون بدارد با تشخیص یک فشار خون می توانیم از سکته قلبی و مغزی جلوگیری کنیم.
وی با تاکید بر تشکیل کلینیک های سلامت برای امر غربالگری خاطرنشان کرد: این کلینیکها هزینه خاصی ندارد و می تواند اقدامات حداقلی درپیشگیری از بیماریها را به عمل آورد.
سردار عراقی زاده با تاکید بر اینکه بیمارستانهای ما باید مجهز به تخت های اضطراری در موضوع تروما، سوختگی و شرایط خاص باشند، اظهار کرد: در چند نوبت در جنگهای عراق و سوریه شاهد بودیم که داعش از سلاحهای شیمیایی گاز سارین و عامل اعصاب استفاده کرده است چه تضمینی وجود دارد که از این موضوع در حملات تروریستی در کشور استفاده نکنند بیمارستانهای ما باید اموزش لازم برای مواجهه با جنگهای شیمیایی و تجهیزات لازم در این خصوص را داشته باشند.
معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر موضوع تله مدیسین (پزشکی از راه دور) گفت: امروز زیرساخت های لازم برای بهره برداری از این موضوع در کشور وجود دارد و تمام مرزهای ما در بیمارستانها و نقاط مرزی باید به تله مدیسین متصل شوند تا نقاط مرزی نیز بتوانند از خدمات پزشکی و درمانی استفاده کنند.
وی در مورد خدمات بهداشت و درمانی در اربعین اظهار کرد: از تمام نیروها خواسته شده است تا در اربعین نیز پشتیبانی لازم را در امر بهداشت و درمان در مرز شلمچه مهران و خسروی داشته باشند و در این مرزها استقرار یابند.
سردار عراقی زاده با تاکید بر رعایت موازین شرعی در امر درمان و پزشکی تصریح کرد: هنوز در مورد عدم انطباق پزشکی با موازین شرعی با مواردی مواجه هستیم که این موضوع بارها با دستورالعملهای ویژه به تمام نیروها ابلاغ شده است.
نظر شما