انتقاد امام جماعت مسجد «ساعت» از بی توجهی به این اثر تاریخی

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد ساعت با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان میراث فرهنگی نسبت به وضعیت این مسجد تاریخی، گفت: متاسفانه آ‌نان نسبت به بهبود اوضاع اماکن مذهبی و مساجد هیج تعهدی ندارند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد تاریخی ساعت در خیابان مولوی یکی از محلههای قدیمی تهران واقع شده است، این مسجد که با نامهای ساعت، مسجدالاقصی و مشیرالسلطنه شناخته می‌شود، سال ها است که گفته میشود، باید مورد مرمت و  بازسازی قرار گیرد، اما پیگیری مسئولان آن برای بهبود وضعیت آن بینتیجه است و به گفته امام جماعت این مسجد، گویا برای میراث فرهنگی و گردشگری نمی صرفد، که این مسجد را مورد مرمت و بازسازی قرار دهند.

 

حجت‌الاسلام ابراهیم بهاری، در گفت‌وگو با خبرنگار ما با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان میراث فرهنگی و گردشگری برای نوسازی مسجد تاریخی «ساعت» گفت: کارشناسان میراث فرهنگی در سال ۸۶  هزینه مرمت و بازسازی  این مسجد  را ۵۰۰ میلیون تومان اعلام کردند و در حال حاضر با گذشت ۱۰ سال بدون شک باید بیش از ۵ میلیارد تومان برای بازسازی آن اعتبار اختصاص یابد، اما پیگیری‌ها برای مرمت این مسجد تاکنون هیچ نتیجه‌ای نداشته است، زیرا که مرمت مسجد تاریخی «ساعت» هیچ سود و در آمدی برای مسئولین میراث ندارد.

 

وی افزود: از طرفی این مسجد درآمدی هم ندارد که بتواند هزینه بازسازی و مرمت خود را پرداخت کند و تنها برای تعمیر سرویس‌های بهداشتی و فاضلاب قریب ۱۰ میلیون تومان هزینه شد که آن هم با کمک بانیان و خیرین بود.

 

امام جماعت مسجد ساعت، اظهارکرد: اخیرا مسئولان میراث فرهنگی در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که از مساجد تاریخی که نیازمند مرمت و نوسازی هستند، حمایت می‌کنند و مسجد ساعت هم جزو این مساجد بوده است، اما با پیگیری‌هایی که ما انجام دادیم، مسئولان مرتبط با این موضوع، منکر چنین حمایتی از این مسجد شدند.

 

بهاری اظهار کرد: در سال‌های گذشته به دلیل قدیمی بودن مسجد و بارش برف و باران، سقف مسجد ساعت فرو ریخت و حتی یک نفر هم کشته شد، اما تنها کمک میراث فرهنگی به این مسجد، تعمیر سقف آن بود.

 

وی ادامه داد: متاسفانه میراث فرهنگی هیچ تعهدی نسبت به مساجد ندارد و در طول ۱۱ سال فعالیت من به عنوان امامت جماعت دز مسجد ساعت، با وجود اینکه بارها به صورت حضوری و تلفنی با مسئولان میراث فرهنگی تماس گرفته‌ام، اما هیچ اقدامی در مورد این مسجد انجام نگرفته است.

 

امام جماعت مسجد ساعت ‌این مسجد را اوقافی دانست و افزود: درآمد سالانه مسجد از  طریق موقوفات به 10 میلیون تومان هم نمی‌رسد، زیرا که مغازه‌های وقفی اطراف مسجد سرقفلی هستند و اجاره ناچیزی از آن‌ها عاید مسجد می‌شود.

 

یادآور می‌شود؛ مسجد تاریخی ساعت در خیابان مولوی، خیابان تشکری موحد واقع شده است.

 

 

 

کد خبر 661099

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha