به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، عبدالصمد خرم آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در حاشیه مراسم دوره تربیت مربی بررسی جرایم رایانه ای و آیین دادرسی در جمع خبرنگاران گفت: ما در سراسر کشور در همه حوزه های قضایی در مرکز استان و شهرستانها در دادسراهای عمومی و انقلاب اقدام به تشکیل شعبی برای رسیدگی به جرایم رایانه ای کردیم.
وی با بیان اینکه قضات متعددی را در این زمینه آموزش داده ایم، گفت: اکنون این معاونین دادستان در امور فضای مجازی که در این همایش شرکت کرده اند وظیفه آموزش همکاران را در سراسر کشور بر عهده دارند این همایش به مدت سه روز برگزار شد و جرایم رایانه ای و آیین دادرسی آن مورد بررسی قرار گرفت و می توان ادعا کنید در زمینه مبارزه با جرایم در فضای مجازی از قضاوت باسوادی برخوردار هستیم.
وی گفت: دستگاه قضایی کشور با همکاری معاونت منابع انسانی کشور تلاش لازم را برای به روز کردن سواد قضایی قضات به عمل آورده است.
خرم آبادی با اشاره به همکاری وزیر جدید ارتباطات در موضوع مدیریت فضای مجازی تصریح کرد: نامه هایی که برای وزیر ارتباطات سابق ارسال شده بود برای وزیر جدید ارتباطات نیز ارسال شد و خواستیم تا زمینه مدیریت ما بر فضای مجازی خصوصاً تلگرام را فراهم کنند اما عملاً تغییر جدیدی اتفاق نیفتاده است.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در مورد رفع فیلتر از نرم افزار (وییز) اظهار کرد: نرم متاسفانه افزار وییز رفع فیلتر شده است و از وزارت ارتباطات و شرکت زیرساخت خواستیم تا ترتیبی بدهد تا مجدد فیلتر شود یک تیمی هم گذاشتند برای فیلتر کردن آن زیرا وییز از زیرساخت هایی استفاده می کند که متوقف کردنش زمانبر است.
خرم آبادی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در مورد اینکه آیا نظارتی بر سرورها در فضای مجازی داریم یا خیر گفت: از نظر فنی خیر نظارتی نداریم اما از نظر مهندسی اجتماعی یک نظارت خوبی داریم ما از مجموعه های دست اندرکار می خواهیم که زمینه مدیریت فنی را ایجاد کنند زیرا نداشتن مدیریت فنی هزینه کار ما را بالا می برد.
وی در مورد افزایش جرایم در فضای مجازی اظهار کرد: هر چه استفاده مردم از فضای مجازی بیشتر بشود افرادی هم که سواستفاده می کنند بیشتر می شود و به تناسب استفاده زیاد کسانیکه سوءاستفاده می کنند نیز بیشتر شده و آمار جرایم بیشتر شده است.
نظر شما