به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی محمدپور ظهر امروز(16 مهر) در نشست خبری با بیان اینکه کلاهبرداری اینترنتی با 63 درصد افزایش، برداشت های غیر مجاز از حساب با 47 درصد افزایش و منتسب نمودن اعمال خلاف حقیقت با 40 درصد افزایش بیشترین جرم فضای مجازی را در استان داشته اند، افزود: امسال نسبت به سال قبل شاهد افزایش تعداد مردم از فضای مجازی و خدمات اینترنتی هستیم.
وی با بیان اینکه حضور مردم در فضای مجازی روز به روز در حال افزایش است، گفت: برخی از مجرمین که توان فعالیت در عرصه حقیقی جامعه ندارند، به فضای مجازی روی آوردند که مردم باید توجه داشته باشند.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با بیان اینکه توزیع مواد مخدر، سرقت های اینترنتی، مسائل اخلاقی و خیلی موارد دیگر از جمله 20 مورد تخلفی است که در فضای مجازی صورت گرفته است، گفت: در کنار این اقدامات ما در زمینه کشف جرائم مجازی هم رشد 27 درصدی را داشته ایم.
محمدپور با اشاره به اینکه 70 درصد از جرائم به وقوع پیوسته در فضای مجازی را کشف و با مجرمین برخورد کردیم، گفت: در این مدت نظارت پلیس فتا بر عرضه کنندگان خدمات اینترنتی و کافی نت ها 84 درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه باید در استان سواد فضای مجازی را افزایش دهیم، گفت: والدین برای اینکه نظارت بهتری بر فرزندان خود داشته باشند، باید سواد فضای مجازی را یاد بگیرند.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با تاکید براینکه باید نهضت سواد مجازی درکشور شکل گیرد، گفت: برخی از مجرمین که دستگیر شدند از روی عدم آگاهی مرتکب جرم شده بودند که نشان می دهد سواد استفاده از فضای مجازی را ندارند.
محمدپور با اشاره به اینکه طبق گفته مرکز آمار ایران ضریب نفوذ اینترنت در روستاهای کشور در سال قبل 80 درصد و در شهرها 70 درصد بوده است، گفت: بدلیل افزایش ضریب اینترنت در سراسر کشور، ما نیز بدنبال راه اندازی پلیس فتا در شهرستان ها هستیم.
وی با بیان اینکه سن افرادی که کلاهبرداری اینترنتی می کردند حدود 20 تا 25 سال بوده است، گفت: در زمینه فضای مجازی باید یک آموزش همگانی صورت گیرد.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه انتشار فیلم و عکس خانوادگی در فضای مجازی در شش ماهه نخست امسال 39 درصد رشد داشته است، گفت: طبق قانون انتشار عکس و فیلم خانوادگی بدون رضایت فرد در فضای مجازی جزای نقدی و حبس دارد.
محمدپور در پایان به مردم توصیه کرد برای جلوگیری از گرفتار شدن در دام افراد سود جو در فضای مجازی به پیام هایی که برای آنها در مورد برنده شدن در قرعه کشی می آید در صورتی که اطمینان ندارند، توجه نکنند.
وی افزود: مردم دقت کنند که تحت هیچ شرایطی رمز کارت های خود را در فضای مجازی رد و بدل نکنند و حساب خود را مدام کنترل می کرده باشند.
نظر شما