کانون های مساجد مازندران برای ریشه کنی بیسوادی با آموزش و پرورش گرد یک میز آمدند

خبرگزاری شبستان: ستادهماهنگی و نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجدمازندران برای ریشه کنی بیسوادی تفاهم نامه مشترک با معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان منعقد کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، داود تقی نیا، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران امروز(16مهر) در نشست مشترک با ستادهماهنگی و نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجداستان درراستای اجرای تفاهم نامه ستادعالی مسجادکشور با سازمان سوادآموزی کشور برای باسوادشدن اقشار مختلف جامعه، عنوان داشت: مطابق متون دینی و روایات متعدد از ائمه معصومین(علیهم السلام) علم آموزی واجب است و ما با سوادان مکلف به آموختن به دیگران هستیم.

وی با بیان اینکه پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) در پایان جنگ فرمودند: اگرهراسیر باسوادی بتواند فرد بیسواد ما را باسوادکند این شرط آزادی اش خواهد شد، افزود: امام راحل به تاسی از پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) و حضرت علی(علیه السلام) در سال 58فرمودند همه باسوادان برای یاددادن و آموختن به دیگران قیام کنند.

 

تقی نیا با تاکید براینکه باسواد کردن نیروی انسانی نيازمند همكاري همه دستگاه ها است، گفت: یافتن آمار صحیح در رفع بی‌سوادی در مازندران مهمترین گام در ریشه‌کنی بی‌سوادی محسوب می شود.

 

وی با بيان اينكه در طرح باسوادی در گروه هدف 10 - 49 سال، متناسب با نیاز افراد به آنان خدمات آموزشی ارائه مي شود، خاطرنشان کرد: سازمان‌های متولی آمار در نقاط مختلف استان می‌توانند با شناسایی جمعیت بی سواد این افراد را به مدیریت آموزش پرورش محل سکونت خود معرفی کنند تا از نعمت باسوادی برخوردار شوند.

 

تقی نیا با اشاره به اینکه آموزش و پرورش در قبال مخاطبین این گروه سنی مکلف به رعایت فرآیندهای شناسایی، جذب، آموزش، نگه داشت، سنجش و امتحان پایانی است، اظهار داشت: در سه سال اخیر دولت تدبیر امید قانونی گذاشته که فرد که باسواد شود درقبال آن پاداش هم دریافت می کند و این می تواند انگیزه ای برای سوادآموزی ایجاد کند.

 

وی ضمن اشاره به سه ساختار سوادآموزی، گفت: سوادآموز به فردی گفته می شود که تا سوم ابتدایی سواددارد اما مدرک ندارد و در سامانه به عنوان فرد بیسواد ثبت می شود و بصورت کاملا رایگان می تواند باسواد شود.

 

تقی نیا با اشاره به اینکه سرانه آموزشی سوادآموزی در این مرحله برای هر نفر 720هزار تومان است، یادآورشد:فرد بیسواد می تواند به دو طریق آموزش و به دو طریق پاداش بگیرد.

 

وی ادامه داد: نوع اول آموزش فرد به فرد یا کلاسی و گروهی است بدین صورت که «یک کارمند دولت یا معلم رسمی فرد راخارج از وقت اداری، آموزش می دهد و  آن کارمند سرانه آموزشی را دریافت می کند و می تواند در این روش تا هفت نفر را آموزش دهد».

 

تقی نیا اضافه کرد: آموزش خودآموزنیز بدین ترتیب است که «درخانواده فرد بیسواد، افرادی باسوادهستند و مسئولیت آموزش فرد را عهده دار می شوند و بعد از فرآیند امتحان و دریافت گواهینامه می تواند پاداش دریافت کند».

 

وی با تاکید براینکه کاهش آمار بیسوادی در استان و اجرای این طرح ها نیازمند تبلیغ و ترویج است، اذعان داشت: معاونت سوادآموزی وقتی این فرآیند ها طی شوند مدرک پایان سوم ابتدایی برای سوادآموزان صادر می کند.

 

تقی نیا با بیان اینکه ساختار دوم تحکیم سواد یا تثبیت سواد نامگذاری می شود، افزود: فرد سوادآموز بعد از پایان دوره سوادآموزی برای اینکه رجعت به بیسوادی نداشته باشد در کلاس ها می نشیند و بصورت رایگان دوره های سوادآموزی را طی می کند و فرد آموزش دهنده سرانه کمتری دریافت می کند و دیگر فرد سوادآموز پاداش نمی گیرد.

 

وی درخصوص گروه انتقال اظهار داشت: افرادی گواهینامه سوم ابتدایی رادارند و مردودی پنجم و یا زیر پنجم هستند و در کلاس سوادآموزی می نشینند و 100ساعت آموزش حضوری رایگان می بینند سرانه آموزشی 840هزار تومان برای هر فرد است که آموزش دهنده دریافت می کند اما فرد سوادآموز دیگر پاداش دریافت نمی کند.

 

تقی نیا به رتبه اول مازندران براساس سرشماری نفوس مسکن سال 90 در حوزه سوادآموزی اشاره کرد و افزود: استان مازندران سال 95 نیزبا 2.5درصد رشد رتبه اول را کسب کرده است.

 

وی با تاکید براینکه مازندران از باسوادترین استان های کشور محسوب می شود، اذعان داشت: با توجه به پراکندگی استان، نیازمند همکاری همگان برای باسوادشدن افراد هستیم.

 

تقی نیا وجد یکهزار و 100مسجد فعال در استان را ظرفیت خوبی برای سوادآموزی به مازنی ها دانست و گفت: نوعا مراجعین به مساجد در همین گروه سنی 10-49سال هستند که گروه هدف سوادآموزی هستند و مساجد می توانند برای آموزش آنها کمک خوبی باشند.

 

وی ادامه داد: اگر افرادی هم هستند که در این گروه سنی وجود ندارند اما تمایل به حضور در کلاس های سوادآموزی دارند منع قانونی ندارد و می توانند بصورت رایگان در کلاس حاضر شوند اما معلم و فرد سوادآموز برای این حضور هیچ سرانه آموزشی و پاداشی دریافت نخواهد کرد.

 

تقی نیا خواستار تشکیل جلسه مشورتی معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان با دبیرخانه کانون های مساجد استان و رابطین این کانون ها در ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ها و هیئت امنا مساجد استان جهت رفع مشکل بیسوادی در استان شد.

 

وی با بیان اینکه امسال متعهد به آموزش 5هزار فرد بیسواد هستیم،  افزود: جهت برگزاری کلاس های سوادآموزی برای افراد ابتدا بایستی راستی آزمایی بشود افراد بالاتر از گروه هدف هم در استان وجود دارند که باید شناسایی بشوند برخی هم به جهت استفاده از تسهیلات خود را بیسواد معرفی می کنند که درحال شناسایی هستند.

حجت الاسلام رجب نعمتی قرا، معاون ستادهماهنگی و نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران نیز در این نشست اظهار داشت: اهمیت علم و علم آموزی درآموزه های دین مبین اسلام بسیار تاکید شده و مقام معظم رهبری(دامت برکاته) نیز دغدغه باسوادی ملت را دارند و حضرت امام خمینی(رحمت الله علیه) نیز خواستار این بودند که همه ایران باید مدرسه شود و این نشان از اهمیت علم آموزی است.

 

وی گفت: آموزش و پرورش اقدامات ارزشمندی را در حوزه سوادآموزی انجام داده است که ارزشمند و قابل تحسین است.

 

حجت الاسلام نعمتی افزود: کانون های مساجد استان نیز آمادگی دارد همه ظرفیت خویش را برای باسوادشدن مازندرانی ها بکار ببندد.

 

وی ادامه داد: این ظرفیت در کانون های مساجد استان وجود دارد تا افراد بیسواد را شناسایی و در اختیار اداره کل آموزش و پرورش مازندران قرار دهد.

 

حجت الاسلام نعمتی یادآورشد: طرح های بسیار خوبی را نهضت سوادآموزی استان دارد که اگر مردم از آنها باخبر شوند استقبال فرد برای آموزش و فرد برای فراگیری سواد بیشتر خواهد شد.

کد خبر 660719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha