به گزارش خبرنگار شبستان، سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش در چهارمین همایش ملی روز روستا و عشایر که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است مهاجرت از روستا به شهرها را یکی از چالش های جدی عنوان کرد و گفت: موضوع مهاجرت باعث بروز ناهنجاری ها و مشکلات در جامعه شده است.
بطحایی با بیان اینکه آموزش و پرورش از حیث کمی در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد، خاطرنشان کرد: 26 درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند و به همین میزان نیز دانش آموزان در مدارس روستایی تحصیل می کنند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه یک چهارم جمعیت دانش آموزان کشور در مدارس روستایی تحصیل می کنند، افزود: در گذشته جمعیت روستایی کشور 40 درصد بود اما امروز به دلیل چالش هایی که وجود داشته است به 26 درصد کاهش یافته است.
بطحایی ادامه داد: علیرغم اینکه توانستهایم موفقیت قابل توجهای در توسعه کمی آموزش و پرورش به دست آوریم اما از نظر کیفی نتوانستهایم به نقطه مطلوب برسیم.
وی با بیان اینکه از نظر کیفیت آموزش همچنان تبعیض بین روستا و مناطق شهری و بین شهرهای کوچک با شهرهای بزرگ وجود دارد، خاطرنشان کرد: هنوز تفاوت معناداری در کیفیت آموزش و پرورش در مناطق روستایی و شهری وجود دارد.
بطحایی ادامه داد: ارتقای کیفیت آموزش و پرورش به نیروی انسانی، تجهیزات و وسایل کمک آموزشی ارتباط مستقیمی دارد و این در حالی است که بین مناطق روستایی و شهرها در خصوص میزان تجهیزات و وسایل کمک آموزشی بی عدالتی و تفاوت ما را آزار می دهد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه حتی تفاوت کیفیت آموزش در شهرهای بزرگ و بین مناطق برخوردار و کم برخوردار نیز مشهود است، تصریح کرد: از نظر کمی توانسته ایم در حوزه آموزش و پرورش به خوبی فعالیت کنیم اما در بخش کیفی باید بیشتر تلاش کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به نسبت دانش آموزان دختر و پسر در مناطق روستایی گفت: از هر یکصد دانش آموز در مناطق روستایی 48 نفر دختر هستند.
وی با اشاره به راه اندازی مدارس شبانه روزی در مناطق روستایی گفت: مدارس شبانه روزی را در مناطق روستایی ایجاد کردیم و توسعه دادیم که این کار در کوتاهمدت مورد استفاده قرار گرفته است اما همانطور که کارشناسان نیز بارها اذعان داشته اند جدا کردن دانش آموزان در سنین زیر 18 سال از خانواده همواره مورد انتقاد بوده است اما با توجه به شرایط چاره دیگری نداشته ایم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دانش آموزان در روستاهای پراکنده و دهستان ها به تجهیزات آموزشی دسترسی دارند، گفت: تلاش کرده ایم تا این دانش آموزان در مناطقی متمرکز شوند تا بتوانیم شرایط تحصیل برای آنها را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه اکنون 2600 مجتمع آموزشی، ورزشی و پرورشی در کشور داریم، تاکید کرد: این مجتمع های آموزشی تجربه بسیار ارزشمندی هستند که می توانند مورد استفاده سایر نهادها نیز قرار بگیرند.
بطحایی ادامه داد: آموزش و پرورش در صورتی می تواند در توسعه پایدار روستاها موثر باشد که از سطح کیفی و کمی قابل قبولی برخوردار باشد.
وی تصریح کرد: اگر نتوانیم آموزش و پرورش باکیفیت در مناطق روستایی را ایجاد کنیم نمی توانیم با داشتن یک کلاس درس و معلم به توسعه پایدار روستایی کمک کنیم.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورشی که بتواند نیازهای حال و آینده دانش آموزان را در برنامه های خود ببیند موفق خواهد شد، افزود: نقیصه عدم تطبیق دروس ارایه شده در مدارس با نیازهای جامعه در جامعه روستایی و عشایری بسیار حادتر از جامعه شهری است.
بطحایی افزود: آنچه در آموزش و پرورش به دانش آموزان روستایی و عشایری آموزش می دهیم با نیازهای آنها در بیرون متفاوت است از طرفی با مهارت های زندگی، اقتصادی، اشتغال و با الگوی زندگی ایرانی و اسلامی نیز تفاوت دارد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به هدف گذاری دولت دوازدهم در متناسب سازی دروس ارایه شده در مدارس با نیازهای جامعه گفت: برنامه ریزی درسی در جوامع روستایی و عشایری متناسب با زندگی آنها هدف گذاری دولت دوازدهم در آموزش و پرورش است.
بطحایی با بیان اینکه امروز 26 هزار روستای کشور به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند، ادامه داد: این داشته ارزشمندی است برای آموزش و پرورش که می توانیم با استفاده از این زیرساخت ها آموزش و پرورش به روز را به روستاها ببریم.
بطحایی با اشاره به اینکه در سال جاری 96-97 شبکه آموزش و پرورش را راه اندازی کرده ایم، گفت: در مرحله آزمایشی شبکه آموزش و پرورش در مناطقی که به زیرساخت ها دسترسی دارند می توانیم از طریق شبکه مبتنی بر اینترنت و اینترانت مهارت زندگی شهروندی و کارآفرینی و فنی و حرفه ای را به دانش آموزان بیاموزیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در این مسیر آموزش و پرورش یک نهاد بین دستگاهی است، تاکید کرد: برای تحقق شبکه آموزش و پرورش به همکاری دستگاه های اجرایی و سمن های روستایی نیاز داریم.
نظر شما