اولویت ها و معیارها برای خانه دار شدن مددجویان/ممنوعیت ساخت ساختمان‌های اداری

خبرگزاری شبستان:مدیر کل مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد اولویت‌های تامین مسکن مددجویان در بودجه مصوب سال ۱۳۹۶ این نهاد را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی  کمیته امداد امام خمینی (ه)،  ابراهیم بازیان، مدیرکل مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد با اعلام اینکه ۱۵۰هزار خانوار تحت حمایت این نهاد فاقد مسکن مناسب هستند و  منزل ۳۵۰ هزار خانوار مددجو نیز باید تعمیر و بهسازی شود گفت: اگر زمین ارزان قیمت از سوی دولت برای ساخت خانه به نیازمندان اختصاص یابد می‌توان با بهره‌گیری از ظرفیت استان‌ها،نهادها، خیران، مددجویان و بستگان آنها و کمک های کمیته امداد  مشکل مسکن مددجویان را رفع کرد.

 

 وی با اشاره به رویکرد کمیته امداد برای حل مشکل مسکن مددجویان به عنوان یکی از ارکان توانمندسازی خانواده های تحت حمایت، افزود:بودجه سال جاری کمیته امداد با رعایت سیاست های مسکن خصوصا توجه ویژه به خانواده محوری، اولویت تامین مسکن برای مناطق روستایی، محروم و مرزی و شهرهای زیر۱۰۰ هزار نفر تنظیم و سعی شده به  مناطق محروم توجه ویژه ای شود و همچنین رعایت الگوی مناسب توجه به اقلیم نقش اساسی در طرح های مسکن خواهد داشت.

 

وی با بیان اینکه برای نخستین بار در بودجه سال ۹۶ استفاده از تسهیلات صندوق قرض الحسنه امداد ولایت در تامین مسکن مددجویان شهری  امکانپذیر شده است، افزود:این موضوع جامعه هدف مشخص دارد و  تا پایان این ماه بخشنامه اجرای رسمی به استان ها ابلاغ می شود.در بودجه سال۹۶  برای تامین مسکن شهری ۲۰۰ میلیارد تومان شامل خرید، احداث، بهسازی و مقاوم سازی بافت فرسوده  برنامه ریزی شده است.

 

وی با اشاره به اینکه امسال ۷۵ هزار نوع خدمت عمرانی شامل خرید، ساخت، تعمیر و بهسازی مسکن به مددجویان شهری و روستایی ارائه می‌شود گفت: امسال ۳۰ هزار مددجوی تحت حمایت کمیته امداد دارای مسکن مناسب می شوند که برای تامین هر متر مربع مسکن روستایی به طور متوسط ۶۵۰ هزار تومان و هر مسکن شهری ۸۵۰ هزارتومان اعتبار نیاز است.

بازیان درباره چگونگی تعیین متراژ مسکن مددجویان توضیح داد: متراژ واحد مسکونی خانوار مددجو با توجه به جمعیت و ویژگی‌های خانوار، سهم آورده و منابع کمیته امداد و کمک‌های مردمی تعیین می‌شود.حداکثر متراژ مساکن احداثی روستایی ۵۰ مترمربع و  برای خرید و احداث واحدهای شهری ۷۵ متر مربع پیش بینی شده است. براین اساس تغییر نقشه و متراژ زیربنا بدون تامین منابع مالی ثابت و بدون هماهنگی با کمیته امداد ممنوع خواهد بود.

وی با اشاره به تکمیل واحدهای نیمه تمام مسکن مددجویان شهری و روستایی از محل اعتبارات پیش‌بینی شده در بودجه مصوب سال ۹۶ افزود: البته اولویت تکمیل این واحدها مشروط به عدم استفاده از سرانه تکمیلی مجدد در سال گذشته و به بهره برداری رسیدن آن  خواهد بود.

وی درباره اولویت‌های دفتر مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد در بودجه سال ۹۶ گفت: علاوه بر تکمیل ساختمان‌های بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی، استان‌های سردسیر نیز در شش ماهه نخست امسال در اولویت تخصیص اعتبار قرار دارند. همچنین در صورتی که مددجویان آمادگی مهاجرت به روستا را داشته باشند اعتبار مورد نیاز برای این امر در اولویت تامین خواهد بود.

بازیان با اعلام اینکه در بودجه امسال کمیته امداد مجوز پروژه‌های انبوه‌سازی با هدف تامین مسکن مددجویان تحت حمایت صادر شده است افزود: مجتمع‌های مسکونی مشروط به تعداد کمتر از ۲۰ واحد و متمرکز در یک پلاک ثبتی در زمین واگذار شده به کمیته امداد ساخته می‌شود.

مدیر کل مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد با اعلام اینکه بر اساس بودجه سال ۹۶ کمیته امداد ساخت و توسعه ساختمان‌های اداری در سراسر کشور ممنوع است.

پیش از این رئیس کمیته امداد با صدور بخشنامه‌ای با موضوع سیاست‌های کلی تامین و ارائه خدمات مسکن به نیازمندان اعلام کرده بود که اولویت برخورداری از خدمات مسکن با مناطق روستایی، محروم، مرزی، شهرستان‌های زیر ۱۰۰ هزار نفرجمعیت و مناطق در معرض آسیب بلایای طبیعی است.

شایسته ذکر است اعتبار حوزه مسکن کمیته امداد از۹۹ میلیارد تومان در سال ۹۳ با افزایش هفت برابری  به حدود ۷۴۰ میلیارد تومان در سال ۹۶ رسیده است.

کد خبر 660445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha