به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، غلامحسین دشتی، معاون سیاسی امنیتی استاندار یزد در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: پدیده قاچاق ابعاد فرهنگی بسیار مهمی دارد و زمینه ساز گسترش روحیه قانون گریزی در جامعه می شود.
وی با اشاره به ابعاد فرهنگی پدیده قاچاق، اظهارداشت: روحیه قانون گریزی در پدیده قاچاق نهفته است و عدم برخورد با این پدیده زمینه ساز گسترش این روحیه به سایر عرصه های جامعه خواهد شد.
دشتی، گسترش فرهنگ مصرف گرائی را از دیگر خسارت های پدیده قاچاق دانست و تاکید کرد: گسترش فرهنگ پیشگیرانه و فرهنگ سازی برای مصرف کالای ایرانی از جمله برنامه های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در برخورد با این پدیده است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار یزد با تاکید بر نقش تاثیرگزار رسانه در فرهنگ سازی و مشارکت آحاد مردم در مبارزه با قاچاق کالا، اطلاع رسانی و آموزش را از دیگر روش های پیشگیری از قاچاق دانست.
وی یکی از رسالت های رسانه را اطلاع رسانی در این خصوص برای مردم، مسئولان، برنامه ریزان و کسانی که در زمینه فرهنگ و هنر فعالیت دارند دانست و تصریح کرد: ورود کالای بی کیفیت، کاهش درآمد های مالیاتی دولت و ضربه به تولید داخلی چندی دیگر از توجیهات رونق قاچاق است که ضربه اقتصادی به کشور را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به پدیده قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی به دغدغه بهداشت و سلامت در این حوزه اشاره کرد گفت: یکی از دغدغهها در ارتباط با قاچاق تهدید سلامتی جامعه است که آثار آن نسبت به سایر بخشها ملموستر است، چرا که بخش قابل توجهی از حجم کالای قاچاق مربوط به اقلام بهداشتی و آرایشی است.
دشتی از مسئولان استانی مرتبط با این بخش خواست تا با اطلاع رسانی شفاف و روشنگری مردم را در این زمینه آگاه کنند تا از مصرف اقلام آرایشی، بهداشتی و غذایی قاچاق به دلیل اینکه امکان دارد سلامت آنها را تهدید کند، خودداریکنند.
کاهش اشتغال، کاهش تولید ناخالص داخلی، ایجاد اختلال در نظام برنامه ریزی دولت، بر هم خوردن توازن صادرات و واردات در حوزه بازرگانی، خارج شدن ارز از کشور، گسترش بی عدالتی و افزایش شکاف طبقاتی از دیگر نکات مورد اشاره این مقام مسئول در خصوص پیامد های منفی گسترش قاچاق کالا و ارز بود.
دشتی با اشاره به اینکه روحیه قانون گریزی، حرص و طمع و خودخواهی و همچنین گسترش فرهنگ مصرف گرایی از آثار سوء قاچاق کالاست، خاطر نشان کرد: مدیریت مبارزه با قاچاق در حوزه تبلیغات، برخورد قاطع قضایی و انتظامی و عدم ایجاد امنیت برای قاچاقچیان و افراد سودجو از جمله نکاتی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی)بر توجه مسئولان به آن تاکید فرموده اند.
دشتی گفت: به هر نوع کالای خارج از نظارت دولت و اجناسی که هیچگونه مشروعیتی ندارند قاچاق اطلاق می شود.
وی با اشاره به اینکه همه کشورها درگیر مبارزه با قاچاق کالا هستند، قاچاق انسان، مواد رادیواکتیو و هسته ای را ازموارد شایع قاچاق در جهان توسط افراد سودجو برشمرد.
معاون استاندار یزد با اشاره به اینکه انگیزه قاچاق کالا طمع ورزی، سودجویی، رقابت پیچیده در اقتصاد، بدست آوردن بازار کشورهای دیگر، سود زیاد، بازداشتن رقابت در تولید یا توزیع، ضربه زدن به تولید واقتصاد و سیاست و امنیت یک کشور است، افزود: ایران با دارا بودن هدف های سیاسی و فرهنگی زیبا در معرض این معضل اجتماعی قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما