به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محمد حسن واحدی معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی در همایش گردشگری و توسعه پایدار گفت: زیارت گردشگری مذهبی نیست و باید نقش آفرینی خاص خود را ایفا کند، ۱۳ مولفه اقتصاد، امور زیربنایی، امنیت، گردشگری و رسانه در موضوع زیارت دخیل است که مدل یکپارچه ای را رقم می زند تا رویدادی به نام زیارت اتفاق افتد.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی افزود: افزود: مهمترین بخش زیارت ترویج و تثبیت یک فرهنگ است که آن فرهنگ اسلامی و رضوی می باشد و به همین خاطر است که زیارت یک فرابخش می باشد نه اینکه جزئی از گردشگری مذهبی باشد.
واحدی در ادامه همچنین گفت: اینکه گفته می شود سالانه ۲۵ میلیون زائر به مشهد وارد می شود که دو میلیون نفر آن زائر خارجی اند یک سرانه است، این آمار در سالهای مختلف متفاوت است، بطور مثال پارسال تعداد زائران مشهد ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بود و این زائران سالیانه حدود ۸۰ هزار میلیارد ریال در مشهد و استان خراسان رضوی هزینه می کنند که ۱۷ هزار میلیارد ریال آن فقط سوغات است.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی ادامه داد: ظرفیت ۴۰۰ میلیون نفری شیعه در دنیا وجود دارد که باید در مشهد برای حداقل ۱۰ درصد این ظرفیت یعنی ۴۰ میلیون زائر در سال ۱۴۰۴ برنامه ریزی کرد.
واحدی گفت: ۳۵۰ شرکت خدماتی مسافرتی بخش خصوصی در مشهد وجود دارند که در هفته به ۲۵ نقطه دنیا پرواز انجام می دهند و روزانه ۱۷۰ نشست و برخاست هواپیما در فرودگاه مشهد صورت می گیرد، روزانه ۱۰۰ رام قطار و ۱۲۰۰ دستگاه اتوبوس بین شهری نیز وارد شهر مشهد می شوند.
وی افزود: در طرح جامع زیارت که یک سند پنج ساله است تمام فرصتها و تهدیدها با ۱۰ راهبرد، ۳۹ سیاست، ۱۴۰ برنامه و ۸۲۵ خروجی و ۱۳ بسته اجرایی وجود دارد که یکی از آنها زیارت و گردشگری است، این بسته ها توسط ۲۵۰ نفر از خبرگان استان مطالعه شده و هم اکنون به مرحله اقدام اجرایی رسیده است.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی ادامه داد: تا دو ماه دیگر در دانشکده فردوسی مشهد پژوهشکده زیارت راه اندازی خواهد شد، هم اکنون ساختمان آن در حال تجهیز است و مکمل پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی مشهد می شود.
وی همچنین گفت: بحث گردشگری سلامت هم مهم است که در این میانه مغفول مانده است، سال گذشته تنها ۲۷۰ میلیارد ریال از این محل به درآمد شهر مشهد افزوده شد که اصلا عددی به حساب نمی آید.
واحدی افزود: ۱۲ بیمارستان و مرکز درمانی در مشهد در ارتباط با گردشگری سلامت کددار شده اند و در این بیمارستانها بخشی با عنوان گردشگری سلامت با لیبل خاص مشخص شده و یک کارشناس در آنجا مستقر است تا بتواند امور زائران خارجی را مدیریت کند.
وی ادامه داد: در حالی که سال گذشته دو میلیون نفر گردشگر از ایران به ترکیه رفته اند، از آن کشور تنها ۲۰۰ هزار گردشگر به ایران وارد شده اند و در این شرایط بخش خصوصی شهر مشهد انتظار دارد مدیریت اجرایی ظرفیت ۳۰ تا ۴۰ درصدی اشغال هتلهایش را با آوردن زائر و گردشگر به ۱۰۰ درصد اشغال برساند و این توقع نشان از این دارد که بخش خصوصی ما به بلوغ اجرایی نرسیده است.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: آمادگی داریم از بخش خصوصی در گردشگری سلامت استان هم استفاده کنیم و طرح مبدا به مبدا را به اجرا درآوریم، در این راستا ۱۴ شرکت بخش خصوصی در فهرست تشخیص صلاحیت قرار گرفته اند که به چهار شرکت مجوز داده شده است.
نظر شما