روایت یک بنر از مسجد «حجت(عج)»

خبرگزاری شبستان: وضعیت مسجد حجت(عج) پس از تخریب آن برای ساخت بزرگراه امام علی(ع)، همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

خبرگزاری شبستان، سرویس مسجد و کانون‌های مساجد: چندی پیش رهسپار آستان امامزاده سیده ملک خاتون واقع در خیابان خاوران، خیابان شهید سیدجوادی بودم که بنر زیر، توجهم را جلب کرد.

 

 

من که سال‌ها به این منطقه از تهران رفت‌و‌آمد داشتم، از اینکه تاکنون متوجه مسجد حجت (عج) در این محل نشده بودم، بسیار تعجب کردم به همین دلیل نشانی آن را دنبال کردم اما هرچه گشتم، مسجدی نیافتم زیرا دقیقا به یاد داشتم که جنب آستان امامزاده سیده ملک خاتون، خبری از مسجدی یا هر نوع مرکز دینی یا فرهنگی نیست. پس از چند بار رفت‌و برگشت در مسیر پیرامون این بقعه، سرانجام از یک پیرمرد رهگذر، نشانی مسجد را پرسیدم و او گفت «آنجا است. همین را مستقیم برو (دورتر از جنب آستان امامزاده سیده ملک خاتون). یک درِ زرد رنگ است».

 

من با تعجب، نشانی‌ای را که آن پیرمرد داد، دنبال کردم و سرانجام مسجد را یافتم اما حقیقتا نشانی از مسجد نبود. بیشتر شبیه یک حسینیه بود زیرا عده‌ای در گوشه‌ای از حیاط سرپوشیده آن، مشغول پخت و پز بودند و برخی نیز در حال چای درست‌کردن و نوشیدن؛ که نوش جانشان باد. همچنین شبستان مسجد نیز چندان نشانی از مساجد رایج ندارد و بسیار کوچک است.

 

من که حوالی غروب به مسجد حجت(عج) رسیدم، سراغ امام جماعت را از حاضرین گرفتم، که پیرمردی کوتاه قامت، با موهایی برف‌گون و پیراهن مشکی بر تن، گفت «حجت‌الاسلام آقای قرنی، امام جماعت مسجد است که البته به دلیل دوری مسافت و مشغله‌های فراوان، معمولا نمی‌آید».

 

این سخن، کنجکاوی من را بیشتر کرد و پرسیدم، پس چه کسی نماز می خواند و این پاسخ را شنیدم «یکی از نمازگزاران متدین، معمولا امام جماعت است و گاهی نیز یک روحانی می‌آید». مطمئنا کمبود منابع مالی و نبود خانه عالم و البته وضعیت نامشخص مسجد(عج) دلایل دیگر نیامدن مرتب و منظمِ حاج آقا است.

 

همین پاسخ‌ها موجب شد، موضوع را از اساس پیگیر شوم که چرا این مسجد، نامی و نشانی شبیه سایر مساجد ندارد که با این پاسخ روبرو شدیم «مسجد حجت(عج) را در زمان ساخت بزرگراه امام علی(ع) خراب کردند و پس از آن قرار شد در همان حوالی، مسجدی با همان نام بسازند که باوجود گذشت چند سال و پیگیری‌های فراوان، هنوز مراحل ساخت مسجد در مرحله پی‌کنی متوقف شده است. از اینرو نمازگزاران مسجد سابق، این بنای فعلی را برای اقامه نماز و برگزاری برنامه‌های دینی ساختند (انتخاب کردند)».

 

کوتاه سخن آنکه ماجرای بنر صدرِ خبر، کنجکاوی من را برانگیخت و او پیگیر وضعیت مسجد حجت(عج) شد و همانطور که متوجه شدید، عده‌ای از نمازگزاران مسجد سابق، آستین‌های همت را بالا زده و بنایی را با عنوان مسجد حجت(عج) ساختند که هر روز در آن نماز جماعت، اقامه و در مناسبت‌های مذهبی، مجالسی با حضور مردم برگزار می‌شود. هیات امنای این مسجد درباره زمان تکمیل مسجد حجت(عج) در حوالی محلِ قبلی آن، اظهار بی‌اطلاعی کردند و گفتند که منابع مالی کافی برای این کار نداریم.

 

خلاصه وضعیت مساجد تهران که پیش از آن، چندین گزارش درباره وضعیت نامعلوم آنان مانند «مسجد کوچک ادیب» در شبستان خوانده‌اید، مثنوی هزار من است که احتمالا انجامی ندارند که؛

امروز نه آغاز و نه انجام جهان است          ای بس غم و شادی که پس پرده نهان است

کد خبر 659904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha