به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان، سومین تور رسانه ای سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با هدف « اجزار و عناصر بسته های آموزشی و کتاب های درسی نو نگاشت از تالیف تا چاپ و توزیع/ تسهیل و تسریع » برگزار شد.خبرنگاران رسانه های مختلف میهمان شرکت چاپ و نشر کتابهای درسی ایران واقع در جاده کرج شدند.
محمد موسوی، مدیر عامل شرکت چاپ و نشر کتاب های درسی درجمع خبرنگاران گفت: این شرکت از سال 1356 مسئولیت چاپ و تولید کتب درسی دوره متوسطه را برعهده دارد.
وی افزود: ناشران و چاپ خانه داران آن زمان زمین این شرکت به مبلغ ۶ میلیون تومان خریداری کردند و دیگر برای شروع کار سرمایه ای نداشتند. وزیر آموزش و پرورش وقت مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان را در اختیارآنان قرار می دهد. تا سال 1375 وزارت آقای نجفی بود که با پیگیری نجفی، وزیر آموزش و پرورش اسبق 49 درصد از سهام برای وزارت آموزش و پرورش می شود و ۵۱ درصد از سهام برای بخش خصوصی.
وی ادامه می دهد: در سال 1375تعداد 120 میلیون جلد کتاب باید تولید می شد که به تنهایی نمی توانستیم از عهده تولید آن بر آییم. به چاپ خانه ها دیگر می دادیم، که آنان نیز به دلیل تعرفه پایین قبول نمی کردند در نهایت با خرید دستگاه های جدید تمام مسئولیت چاپ را برعهده گرفتیم.
موسوی بیان کرد: این شرکت کتاب های دبیرستان و تربیت معلم را تولید می کند و بین کتابفروشی های سراسر کشور توزیع می کند.
وی تاکید کرد: از بهترین کاغذ برای کتاب های درسی استفاده می کنیم، کاغذ ها را از اروپا خریداری می کنیم. دانش آموزان با کتاب های درسی زیاد سرو کار دارند، بنابراین باید کاغذ خوب تهیه شود. می توانیم از چین با قیمت پایینتر بخریم اما کیفیت آن پایین است تهیه نمی کنیم.
مدیر عامل شرکت چاپ و نشر کتاب های درسی یاد آور شد: فشارها از ریاست جمهوری و جود دارد تا از تولید داخل استفاده کنیم، چند سالی است که کاغذ ایرانی استفاده می کنیم که کیفیت بالایی ندارند و تا5 هزار تن ما می خریم و ابتدا کاغذ ها قابل چاپ نبودند آنقدر متخصین به این شرکت آمدند و آزمایش های مختلف بر روی کاغذ انجام دادند تا توانستیم کاغذ ها زیر دستگاه چاپ ببریم. امیدواریم که کیفیت کاغذ های ایرانی بالا برود و نیاز به خرید از خارج از کشور نباشیم.
وی ادامه داد: سالیانه به 25 هزار تن کاغذ نیاز داریم. تعرفه کتاب های درسی ما پایین است.
همچنین لیندا نیک روش، مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی در حاشیه این تور رسانه ای بیان می کند: حدود ۵ هزار و ۸۰۰ کتاب فروش در سراسر کشور وجود دارد که قرداد تنظیم می کنند و قرداد با کلیه کتاب فروشی ها منعقد شده است.
وی ادامه داد: کتاب های فنی حرفه ای و کاردانش به مراکز استان تحویل داده می شوند و توزیع از استان تا مدرسه نیز به بر عهده وزارت آموزش و پرورش است.
نیک روش تاکید کرد: سیاست ما تهیه کاغذ ایرانی است و استاندارد های لازم را ارایه دادیم که ۵۰ درصد توانستند استاندارد شوند.
وی درباره ی قیمت کتاب های درسی بیان کرد: در سال گذشته تلاش کردیم که قیمت ها زیر نرخ تورم باشد.
نکته قابل توجه این است که، از اول مرداد ماه سال جاری چاپ کتاب های درسی برای سال تحصیلی آینده آغاز شده است و در تعطیلات رسمی نیز این شرکت تعطیل نیست تا زمان کافی برای تولید میلیون ها تیراژ کتاب داشته باشند.
با وجود تکنولوژی روش های چاپ نیز تغییر کرده است. در گذشته روش ها به صورت سنتی بوده است و از صفحه به صفحه ی نوشته مولفان عکس گرفته می شد و به صورت فیلم در آورده می شد و مونتاژ آن به صورت دستی انجام می شد.
امروزه با وجود تکنولوژی، این نوشته ها به صورت پی دی اف در می آورد و این نرم افزار را به دستگاهی داده می شود و متن به صورت عکس بروری زینگ در می آید.
این زینک به دستگاه های چاپگر داده می شود و در نهایت صفحه های کتاب های درسی چاپ می شوند.
این چاپخانه بسیار تمیز است اما سرو صدای زیاد دستگاه های چاپگر موجب شده است تا کارگران گوش های خود را با گوشگیر بگیرند تا کمتر صدا بشوند.
در چاپ و تولید کتاب های درسی هزاران نفر همراه هستند و آنان با تلاش های زیاد و بی وقفه به دنبال این هستند تا دانش آموزی با شروع سال تحصیلی بدون کتاب درسی نماند.
نظر شما