۵۰۰ هزار خانه خالی در تهران وجود دارد/ضرورت ارتقای کیفیت زندگی در تهران

خبرگزاری شبستان:وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سیاست برگشت به هویت تاریخی برای شهروندان جذاب‌تر از تراکم اضافی است، گفت: در حال حاضر ۵۰۰ هزار خانه خالی در تهران وجود دارد.

به گزارش خبرنگار شهری شبستان، آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در دهمین جلسه شورای شهر تهران گفت: تهران علاوه بر اینکه یک کلان شهر است پایتخت ایران نیز می باشد که این مسئولیت و مأموریت ویژه ای به این شهر می دهد.

 

وی با بیان اینکه نحوه تعامل بین دولت محلی و ملی در پایتخت موضوع مهمی است، افزود: باید ببینیم تهران ظرفیت، دقت، کیفیت و توانایی ایفای نقش پایتخت را دارد یا نه کمااینکه این موضوع در دوره هایی نیز مورد تردید واقع شده است.

 

آخوندی با بیان اینکه تهران، مردم و دولت محلی علاوه بر مزایای حضور در پایتخت هزینه های زیادی پرداخت می کنند، تصریح کرد: دولت، شهرداری و شورا باید به یک تصویر هماهنگ از تهران و آینده آن برسند.

 

آخوندی با بیان اینکه تهران دارای 2 مسئله بنیادی قابلیت سکونت و قابلیت حرکت است، اذعان داشت: زمانی تهران قابلیت سکونت می یابد که دارای مجموعه ای از امکانات نظیر محیط زیست، آب و هوا، مباحث اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیت باشد و قابلیت حرکت به حرکت کالا و انسان توجه دارد.

 

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه باید به فهم مشترکی از مسایل شهر تهران برسیم، تصریح کرد: با نگاهی به تحولات جمعیتی تهران نکات مهمی کسب می کنیم.

 

وی با بیان اینکه در سال 1345 جمعیت تهران 2 میلیون و 980 هزار نفر بوده است و در همین زمان کرج حدود 40 هزار نفر جمعیت داشته، افزود: در طرح جامع سال 1345 پیش بینی می شد که جمعیت شهر تهران در سال 70 به پنج و نیم میلیون نفر افزایش یابد.

 

آخوندی خاطرنشان کرد: در عمل جمعیت تهران در سال 70 به 6.3 میلیون نفر رسید و جمعیت پیرامونی شهر تهران در این سال به 8 میلیون نفر افزایش یافت.

 

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تفکیک تهران و البرز یکی از بزرگترین خطاهای سیاسی و استراتژیک بود، تاکید کرد: جمعیت تهران در سال 95 به 8.7 میلیون نفر افزایش یافت و جمعیت پیرامونی به 16 میلیون نفر رسید یعنی طی سال های 45 تا 95 و در طی 50 سال جمعیت شهر تهران حدود سه برابر افزایش یافت در حالی که جمعیت پیرامون تهران پنج برابر شد.

 

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اکنون تهران دارای 46 بخش است که از این تعداد 42 بخش آن محل سکونت و اشتغال آنها عمدتا در کرج و تهران است، بنابراین تهران نمی تواند خود را نست به مسایل شهرهای پیرامونی خود بی تفاوت بداند.

 

آخوندی با بیان اینکه روزانه یک میلیون و 250 هزار نفر از پیرامون در تردد هستند، تصریح کرد: بخش اعظمی از این افراد با خودروهای شخصی تردد می کنند بنابراین نمی توانیم نسبت به حمل و نقل عمومی تهران بی توجه باشیم.

 

آخوندی با بیان اینکه از سال 89 تا 92 یعنی طی 4 سال در پایتخت حدود 760 هزار پروانه مسکونی توسط شهرداری صادر شده است، تصریح کرد: سالانه 200 هزار پروانه مسکونی در تهران در این بازه زمانی صادر شده است یعنی سالانه حدود 2 میلیون نفر جمعیت پذیری در تهران ایجاد شده است.

 

وی با بیان اینکه علیرغم این رشد پروانه جمعیت تهران در سال 95، 8.7 بوده است یعنی جمعیتی در این مدت جذب نشده است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر تهران بیش از 10 میلیون نفر ظرفیت جمعیت پذیری دارد، اظهار داشت: برای سال 1400 مطالعه ای انجام شده است که جمعیت تهران 15 میلیون نفر و مجموعه استان تهران و البرز به 19.5 نفر افزایش یابد که این موضوع بیانگر آن است که رشد جمعیت این منطقه از رشد میانگین ملی در آینده کمتر خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 22 شهرستان، 46 بخش و 61 شهر در تهران داریم، افزود: برای 20 سال آینده این تعداد باید به 44 شهرستان، 72 بخش و 85 شهر تبدیل شود.

 

آخوندی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 1200 آبادی داریم که این به معنای 1200 مرجع صدور پروانه ساختمانی است، تصریح کرد: اگر مدیریت نشود 13 هزار هکتار از اراضی و مراتع طبیعی تهران زیر ساخت و ساز می رود و اتفاق سخت تری را در پیش رو داریم.

 

آخوندی آب را بزرگترین بحران تهران در آینده عنوان کرد و گفت: در حال حاضر 4.8 میلیون مکعب در روز مصرف آب داریم که اگر کنترل نشود به 5.9 میلیون مترمکعب می رسد و این یعنی 20 درصد رشد استفاده از منابع آبی تهران.

 

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 500 هزار خانه خالی در تهران وجود دارد و این به معنای عدم تعادل در شهر تهران است، خاطرنشان کرد: در تهران با عدم تعامل مواجه هستیم و با پدیده بدمسکنی در بافت تاریخی و مرکزی مواجه هستیم.

 

وی با بیان اینکه 35 هزار خانه خالی در منطقه یک وجود دارد، تصریح کرد: عدم تلاقی عرضه و تقاضا اصلی ترین مسئله ای است که در تهران داریم که عمدتا به رفتار شهرداری برمی گردد.

 

آخوندی تاکید کرد: بیش از 65 درصد معاملات در واحدهای زیر 70 متر انجام می شود اما میانگین زیربنا بالای 100 متر است که این امر به معنای عدم تلاقی عرضه و تقاضا در حوزه مسکن است.

 

آخوندی با بیان اینکه روزانه بیش از 530 هزار خودرو و یک میلیون و 250 هزار نفر وارد تهران می شوند، تصریح کرد: تهران غیر از حمل و نقل عمومی ریل پایه چاره دیگری ندارد. حمل و نقل حومه ای یکپارچه با متروی تهران باید تعریف شود که پیرامون حدود 120 کیلومتر را پوشش دهد.

 

آخوندی با اشاره به برنامه ششم توسعه خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه پیشنهاد کرده ایم که شرکت حمل و نقل حومه ای تشکیل شود تا بتواند با متروی تهران و حومه ادغام شود و می توانیم از همین شبکه راه آهن موجود نیز برای انجام این طرح استفاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه بررسی های صورت گرفته نشان می دهد یک توسعه مهارنشده پیرامون هر تهران شکل گرفته و یک سوداگری بی اندازه داریم، تصریح کرد: با توسعه حمل و نقل سریع در حومه تقاضای سوداگری کاهش می یابد و از طرفی بر درآمد شهرداری تاثیر منفی خواهد داشت.

 

آخوندی نظام مالیاتی محلی برای تهران را راهکاری برای افزایش درآمد شهری عنوان کرد و افزود: در منطقه استان البرز و استان تهران به یک ثبات جمعیتی نسبی رسیده ایم و رشد جمعیت در آینده بسیار کم خواهد بود، بنابراین می توانیم بر روی ارتقای کیفیت زندگی در این منطقه کار کنیم.

 

آخوندی تصریح کرد: امروز باید به جای دادن تراکم سیاست برگشت به هویت تاریخی را پیش بگیریم چرا که سیاست برگشت به هویت تاریخی برای کسبه و سکنه جذاب تر از تراکم اضافی است.

کد خبر 659600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha