به گزارش خبرگزاری شبستان،بهرام عظیمی، داور دوره پیشین جشنواره فیلم رویش گفت: ویژگی خوب جشنواره رویش این است که نگاه و دیدگاه های مسوولان برگزاری آن به دین متفاوت از دیدگاه رایج و عامه است. بسیاری از فیلم هایی که در این جشنواره انتخاب و داوری می شوند و جایزه می گیرند مضمونی از دین را مطرح می کنند که بسیار بدیع و متفاوت است.
عظیمی با اشاره به خط قرمزها و محدودیت های موجود بر سر راه یک فیلم با موضوع دینی و عرفانی گفت: به دلیل وجود این محدودیتها از جذابیت فیلمها کاسته میشود اما دیدگاه برگزارکنندگان جشنواره رویش نسبت به این موضوع بسیار متفاوت است و برای همین این جشنواره جایگاهی خاص دارد. بسیاری از فیلمسازان طی سال منتظرند تا این جشنواره برگزار شود و آثار خود را ارسال کنند تا مورد داوری قرار گیرد. از این روست که سال به سال بر مخاطبان این جشنواره افزوده می شود.
عظیمی افزود: مدیران جشنواره با وجود تغییر، سیاست های موجود را تغییر نداده اند بلکه طی این سال ها تلاش کرده اند نقاط مثبت را تقویت و کاستیها را برطرف کنند.
این کارگردان پویانمایی با بیان این نکته که فیلم های کوتاه محلی برای عرضه به عامه مردم ندارند گفت: همه هدف کسانی که در حیطه هنر به فعالیت مشغولند این است که هنر خود را به مردم عرضه کنند و در عین حال سطح سواد و دانش مردم را هم بالا ببرند. اما به طور مثال فیلم های جشنواره رویش را جز عده ای خاص که همه در این حوزه فعالند چه کسانی می بینند؟ کسانی که به دیدن این فیلم ها می آیند یا فیلمسازند یا فیلم به جشنواره داده اند یا داور هستند یا مسوول.پس مردم کجا می توانند این فیلم ها را ببینند؟
وی افزود: اگر تلویزیون برای پخش این فیلم ها همکاری نمی کند چرا مسوولان از فیلم ها دی وی دی تهیه و پخش نمی کنند؟ بسیاری علاقه مند به دیدن این فیلم ها هستند اما دسترسی به آنها ندارند. اگر حتی نمی خواهیم فرهنگ سازی کنیم لااقل نیازهای کسانی که به این فیلم ها علاقه مند هستند را برآورده کنیم.
عظیمی درباره برگزاری این جشنواره در سطح بین اللملی خاطرنشان ساخت: یکی از مشکلات ما این است که برگزارکنندگان جشنواره ها در کشور ما افق دیدشان برگزاری جشنواره در سطح بین الملل است. این در حالی است که ما در کشورمان به جز چند تایی جشنواره به معنای واقعی بین المللی نداریم. در زمینه جشنواره رویش هم با توجه به موضوعات دینی و عدم محدودیت خارجی ها درزمینه مضامین دینی برگزاری این جشنواره به صورت بین المللی کار درستی نیست.
بنا بر گزارش ستاد برگزاری جشنواره فیلم دینی رویش،وی افزود: بسیاری از فیلم های خارجی که سطح بالایی دارند اما با خط قرمزهای ما همخوانی ندارند نمی توانند در این جشنواره شرکت کنند و اینگونه اعتبار جشنواره پایین می آید. اگر مسوولان تلاش کنند جشنواره ای عالی و با کیفیت در سطح ملی برگزار کنند قدمی بسیار مفید و مهم برداشته اند."
گفتنی است، هفتمین جشنواره فیلم های دینی رویش 29 مهر تا دوم آیان در مشهد مقدس به همت حوزه هنری برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما