به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، خلق آثار هنری، تاریخی و مذهبی در عرصه سینما از اهرم های موثر در پذیرش نسل امروز نسبت به باورهای دینی و ایمانی است. آن چنان که بازیگران هر یک از فیلم های تاریخی جایگاه خاصی در میان مردم از حیث پذیرش نقش پیدا می کنند. به همین منظور فرصتی فراهم شد تا در جمع جوانان و نوجوانانی قرار بگیریم که یکی از بازیگران پیشکسوت سیما در میان آنان حضور داشت.
حسن کاخی، دوبلور پیشکسوت سیما و یکی از بازیگران متعهد کشورمان که در سریال مختارنامه نیز نقشی را ایفاء کرده است در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص اهمیت جایگاه هنر دینی و هنرمند متعهد گفت: ارتباط مستقیمی میان مسائل سنّتی- اسلامی ما با نوع فرهنگ ایرانی دارد و آن چنان که از طفولیت به ما آموخته شده است قوّتی وجود داشته است که فرهنگ اسلامی ما واقعه عاشورا را به عنوان یک مسئله عینی در باور دوستداران اهل بیت (ع) قرار داده است.
این دوبلور پیشکسوت سینما با بیان این مطلب که یک هنرمند با بازی در یک اثر مذهبی به خوبی می تواند فرهنگ محبت، باور و ایمان به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را در خانواده ها گسترش می دهند بر لزوم هنر متعهد دینی تاکید کرد.
این هنرمند افزود: یک بعد دیگر مسئله « زندگی اسلامی» است. وجود جنبه هایی چون ایثار، فداکاری و گذشت است که هر یک از این باورها در فرهنگ اسلامی- ایرانی ما به قدری زیاد است که برای ما قالب اسطوره پیدا کرده است.
کاخی با در نظر گرفتن این نکته که فلسفه عاشورا با خون ما عجین شده است و بحث فداکاری را به نوعی آموخته ایم و چون یک سنت واقعی در اسلام، پذیرای مسئله عزاداری عاشورا هستیم، توضیح داد: این فرهنگ در خانواده های ایرانی عجین شده است و هرگز امکان جدایی از این فرهنگ نیست چرا که این فرهنگ یک فرهنگ تمام عیار است که با گوشت و جان ما آمیخته شده است.
این بازیگر سینما افزود: اعتقاد فرهنگی ما به عنوان شیعه آمیخته با هم است. امیدوارم در این زمینه پیام رسانی در پیامد اسلام و اعتقاد عاشورایی به نسل های آینده باشیم.
وی در خصوص حضور خود در کارهای کودک هم چون سریال «ساعتچی» مطرح کرد: برنامه تلوزیونی « ساعتچی» از حیث فرهنگی برای کودکان خاطرات خوشی فراهم کرد و توانست یک اصل مهم و آن این که فرهنگ روز جامعه به نوعی که باعث پرروش کودکان برای امانتداری باشند.
بازیگر سریال معمای شاه توضیح داد: هنگامی که در قالب یک شخصیت مذهبی قرار می گیریم به خودی خود زمینه اشاعه گفتار در خصوص آن بیان تاریخ نامه اسلامی فراهم می شود.
به گفته این هنرمند، درونیّات آثار هنری مذهبی به اندازه ای قوی است که همواره می تواند برای مردم جذابیت داشته باشد، به همین منظور با آگاهی از اهمیت تاریخ در عصر اسلامی باید یک روان خاصی را به مردم ارائه می دهیم که به خودی خود مردم با آن شخصیت عجین شوند.
این هنرمند بیان کرد: تفکری که کارگردان برای ارائه فیلم مذهبی پیدا می کند، اهمیت بسزایی دارد از این رو تفکری را باید بروی صحنه بیاورد که برای بیننده قابل قبول باشد به عنوان مثال در سریال امام علی (ع) نوع روایت و تصویرگری شهادت مالک اشتر را شاهد بودیم که قابل پذیرش باشد.
در پایان از بازیگر پیشکسوت سینما که سابقه بازی در فیلم هایی چون کیمیاگر، معمای شاه، سال های مشروطه و مختارنامه را دارد، پرسیدیم که آیا در عرصه سینما فیلم های سینمایی مذهبی همچون مختارنامه ادامه دارد؟ که این هنرمند در پاسخ به آخرین دیدار خود با فرج الله سلحشور، کارگردان با سابقه سینما اشاره کرد و گفت: آخرین دیداری که با مرحوم سلحشور داشتم صحبت از ساخت فیلم سینمایی « حضرت موسی» بود که فیلم نامه آن حاضر شده و تنها بحث مالی این فیلم مانده است. انتظار می رود ساخت این فیلم گام موثری در عرصه فیلم های تاریخی مذهبی ایران باشد.
نظر شما