به گزارش خبرگزاری شبستان ، انتشار کتاب در باب حاکمیت که بخش نسبتاً کوچکی از رسالهای حجیم مربوط به حقوق و سیاستگذاری عمومی (چهار فصل از شش فصل کتاب جمهوری) را تشکیل میدهد، رویداد مهمی در رشد اندیشه سیاسی اروپاست. این اثر به واسطه مطالعه نظاممند حقوق عمومی تطبیقی باعث شکلگیری ژانر ادبی جدیدی شد که در قرن هفدهم نهتنها در فرانسه و اسپانیا، بلکه در آلمان نیز مورد توجه قرار گرفت و راه را برای نظریه سلطنت مطلقه باز کرد.
بُدن در شش فصل نظریة حاکمیت حکمران را بسط و توسعه داد، بدین معنا که حاکمیت تقسیمناپذیر است و حکومت نمیتواند میان کارگزاران مختلف تقسیم و توزیع شود.
در بخشی از از مقدمه این اثر می خوانیم:
« ترجمه حاضر، در راستای توجه به کاستی ها صورت گرفته است.اهمیت این اثر ژان بدن (1530 - 1586) اندیشمند سیاسی و حقوق دان فرانسوی که بخشی از شش کتاب در بابا جمهوریت اوست ، به مباحثیمبسوط و دقیق باز می گردد که وی درباره نظریه حاکمیت ارائه می کند و نقش مهمی در رشد اندیشه سیاسی در اروپا دارد. از دیدگاه او تنها نشانه شاخص حاکمیت ، وضع قوانین است و دیگر حقوق و وظایف حکومت ناشی از این کارکرد اصلی و اصیل است. با اینکه بدن تحت تاثیر شرایط آشفته سیاسی کشورش از نظریه تقسیم ناپذیری قدرت حکومت طرفداری می کند، باید توجه داشت که در نظر او او تنها کسی حاکم حقیقی است که قدرت خویش را در راه عدالت به کار گیرد وعدالت پیروی از قوانین طبیعت است...»
کتاب «در باب حاکمیت» کتابی از «ژان بدن» با ترجمه دکتر«حسن آب نیکی» را موسسه انتشارات سمت در 220 صفحه چاپ کرده است.
نظر شما