ساخت مجتمع توانمندسازی زنان آسیب دیده

خبرگزاری شبستان:مدیر کل اموربانوان استانداری تهران ازساخت مجتمع توانمندسازی زنان آسیب دیده و درمعرض آسیب خبرداد و گفت:جامعه ما باید مرکزی برای حمایت از زنان زندانی آزاد شده، زنان کارتن خواب و حتی زنان مطلقه که از خانواده هایشان طرد شدند داشته باشد.

 

ثریا شارقی، مدیر کل امور بانوان استانداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، با اشاره به ساخت مجتمع توانمندسازی زنان آسیب‌دیده گفت: برنامه مشخص ما همان ساخت مجتمع توانمندسازی زنان آسیب دیده یا در معرض آسیب است. ما برای ساخت این مجتمع اصرار داریم هر چند مخالفت هایی نیز وجود دارد.

 

وی بیان کرد: جامعه ما باید مرکزی برای حمایت از زنان زندانی آزاد شده، زنان کارتن خواب و حتی زنان مطلقه که از خانواده هایشان طرد شدند، داشته باشد.

 

شارقی بر لزوم برنامه‌ریزی برای ساخت مجتمع توانمندسازی زنان آسیب دیده یا در معرض آسیب، تصریح کرد: مددسراهای موجود، فقط از عصر تا صبح زنان اسیب دیده را نگهداری می کنند و صبح تا شب هیچ مسئولیتی در قبال آنها ندارند. ما هم هیچ مکانی جز بهزیستی که بحث توانمندسازی و برگشت به جامعه را به خوبی انجام نمی دهد، جایی نداریم.

 

ساختار گذشته، وضعیت اجتماعی فعلی را بهبود نمی بخشد

مدیر کل امور بانوان استانداری تهران در ادامه با بیان اینکه چون ساختار ما اینگونه تعریف نشده، افزود: ساختار بهزیستی برای شرایط اجتماعی زمان خود تعریف شده است. ما باید یک بازتعریفی در ساختارهای اجتماعی برای حال حاضر جامعه داشته باشیم و نمی توانیم با همان ساختار گذشته وضعیت اجتماعی کنونی را بهبود ببخشیم که این مسئله بسیار مهم و اساسی است.

 

شارقی با بیان اینکه متأسفانه طرح ساخت مجتمع توانمندسازی زنان آسیب دیده و در معرض آسیب با مخالفت هایی روبرو است، اظهار کرد: امیدواریم این مخالفان در تصمیم خود تجدیدنظر داشته باشند البته این در حالی است که بسیاری از مخالفان به هیچ عنوان از این طرح اطلاعی ندارند و این بسیار بد است که انسان در مورد موضوعی اشراف واقعی ندارد و بخواهد اظهارنظر کند لذا خواهشمندم مخالفان ابتدا اطلاعات لازم را در خصوص این طرح کسب کنند و سپس مخالفت خود را اعلام کنند.

 

وی با بیان اینکه این طرح در کارگروه امور بانوان استانداری تهران به تصویب رسیده است، افزود: همچنین این طرح مورد کارشناسی واقع شده است در صورت اتخاذ تصمیمات نهایی اجرایی خواهد شد.

 

مدیر کل امور بانوان استانداری تهران اظهار کرد: اگر این کار در حال حاضر انجام نشود ،10 سال آینده به صورت واجب و ضروری اجرایی خواهد شد بدون اینکه نه نیازی به کارشناسی باشد و نه مخالفتی وجود داشته باشد پس چه بهتر که تا وقتی مسئله ای حاد و بزرگ نشده ما این اقدامات را انجام دهیم.

 

شارقی با بیان اینکه ساختار این مجتمع به گونه ای فراهم شده است که هم‌افزایی همه ادارات در آن وجود دارد، اظهار کرد: در صورت ساخت این مجتمع، افراد آسیب‌دیده یا در معرض آسیبی که به این مرکز مراجعه می کنند در ابتدا مورد غربالگری قرار گرفته و سپس برحسب اینکه فرد مورد نظر مشکل روانی یا پزشکی داشته باشد در همین مجتمع تقسیم بندی می شود و سپس تحت مشاوره قرار می گیرند، همچنین برای جامعه هدف این مجتمع نیز از لحاظ روحی، روانی، رفاهی و فرهنگی برنامه های ویژه اتخاذ شده است.

 

وی با بیان اینکه در مجتمع توانمندسازی زنان آسیب‌دیده یا در معرض آسیب کارگا‌ه‌هایی پیش بینی شده است، افزود: در این مجتمع افراد برحسب علاقه شغل مورد نظر خود را انتخاب می کنند و با توجه به اینکه این کارگاه ها بازارمحور هستند یعنی زنان بعد از اینکه تحت آموزش قرار گرفتند اقدام به تولید کالا کرده و سپس آنها را به فروش می رسانند و وقتی فرد به یک استقلال مالی رسید و احساس کرد که می تواند به جامعه برگردد مجدد به خانواده و زندگی خود برمی گردد.

 

ساخت مهد کودک در مجتمع توانمندسازی زنان آسیب دیده

مدیر کل امور بانوان استانداری تهران با اشاره به ایجاد مهدکودک برای فرزندان زنان آسیب‌دیده در این شهرک خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در توانمندسازی زنان آسیب‌دیده به هیچ عنوان فرزندان مورد توجه قرار نمی گیرند اما در این مجتمع کودکان در کنار مادرشان هستند و برای آنها مهدکودک پیش بینی شده است .

 

شارقی با بیان اینکه در این طرح سازمان بهزیستی، کمیته امداد، دانشگاه علوم پزشکی و مراکز مشاوره با یکدیگر همکاری دارند، تصریح کرد: همه این اقدامات با هم‌افزایی این دستگاه‌ها اجرایی خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه مدیریت این مجتمع بر عهده شهرداری تهران است، افزود: قطعا شهرداری باید امکانات لازم را در اختیار این مجتمع قرار دهد و همچنین ادارات هم به طور جداگانه باید خدمات خود را به این مجتمع ارایه دهند تا این مکان تبدیل به یک ملجا و ماوایی شوند که زنان بتوانند آنجا احساس آرامش کنند. 

 

وی با اشاره به افزایش آمار زندانیان در فصل زمستان اظهار کرد: بیشتر این زنان به دلیل عدم جا و مکان و عدم تغذیه مناسب در فصل زمستان دوباره به زندان ها بازمی گردند که این یک معضل بزرگ برای جامعه ما محسوب می شود لذا اگر مسئولان درک درستی از این مسئله داشته باشند نبایستی مخالفتی با اجرای این طرح داشته باشند.

 

وی بیان کرد: دلیل مخالفت برخی از مخالفان این است که می گویند ما تاکنون الگویی در زمینه این طرح نداشتیم اما نکته مهم این است، ما نباید به دنبال الگو در کشورهای دیگر بگردیم، الگوی کشور ما خودمان هستیم ما به لحاظ فرهنگی مدعی هستیم، وقتی ادعای الگوی فرهنگی _اسلامی داریم چه لزومی دارد که دنبال الگوی دیگران بگردیم، اجازه دهید ما خودمان، الگوسازی کنیم تا دیگران از ما الگوبرداری کنند.

 

وی ادامه داد: این مسئله قابل فهم نیست، که چون کشورهای دیگر چنین الگویی نداشتند ما هم نمی توانیم این الگو را داشته باشیم، چرا باید فکر کنیم که دیگران باید کاری را انجام دهند و سپس ما انجام دهیم.

کد خبر 658876

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha