به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر خرمشاد، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در کنفرانس بینالمللی گفتوگوی ادیان و فرهنگها در آسیا هدف از برگزاری این کنفرانس را همگرایی فرهنگها و ادیان در رسیدن به صلح عنوان کرد و گفت: اگر امروزه اروپا بعد از دو جنگ خونین با همگرایی اتحادیه اروپا را تشکیل داد و آفریقا پس از گذراندن کودتاها اتحادیه آفریقا، امروز چرا ما نباید با همگرایی کشورهای آسیایی به قدرت واحد نیاندیشیم؟
وی افزود: بر اساس نظریات همگرایی، همکاری و نقطه آغازین حرکت باید از نقاط مشترک و کمتر حساسیتبرانگیز آغاز شود.
دکتر خرمشاد تصریح کرد: تکیه بر اخلاق، معنویت و کرامت انسانی و احترام متقابل که در ادیان و فرهنگهای آسیایی وجود دارد زمینههای ذهنی و فکری بسیار مناسبی برای برداشتن گامهای مستحکم نخستین در جهت همگرایی آسیایی محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: دین به عنوان نظام اعتقادی، ارزشی و اخلاقی نقش مهمی در پایهریزی همگرایی منطقهای دارد و هفت بند دین شامل بند تعبدی و شعائری، عقایدی و هستیشناختی، نقلی، تاریخی و اسطورهای، اخلاقی و حقوقی، عاطفی و شورآفرینی، اجتماعی و نهادی و مادی و هنری است و میتواند در خدمت همگرایی با هدف گسترش صلح در پایه عدالت عمل کند.
وی تأکید کرد: دین و فرهنگ دو منبع بزرگ حقوقی هستند و حقوق مبتنی بر دین و فرهنگ ضامن گسترش صلح مبتنی بر عدالت و همگرایی مبتنی بر احترام و ارزشهای مشترک است.
پایان پیام/
نظر شما