مسجدی‌ها، در ماه محرم به فکر اصلاح سبک زندگی مردم باشند

مدیر حوزه علمیه استان تهران، گفت: مساجد در محرم سرشار از معرفت‌افزایی، عواطف و الگوسازی هستند و شاخص مهارت دست‌اندرکاران مساجد، این است که بتوانند این موضوعات را در مسیر افزایش اخلاق و منش اسلامی و اصلاح سبک زندگی مردم قرار دهند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌های مساجد: اسلام را دین اخلاق، ادب، دانش و فرهنگ نیکو نامیده‌اند و حضرت محمد (ص) در این باره فرموده‌اند «ما مِن شَی ءٍ اَثْقَلُ فِی المیزانِ مِنْ خُلْقٍ حَسَنٍ: هیچ چیز در ترازوی عدل الهی، سنگین تر از اخلاق نیکو نیست».

 

مولانا، شاعر و قرآن‌پژوه نام آشنای ایرانی چنین سروده است:

 

من ندیدم در جهان جست‌وجو       هیچ اهلیت به از خلق نکو

 

این تاکیدات و سخنان در حالی است که بنابر اظهارات برخی مسئولان نظام جمهوری اسلامی و بعضی از کارشناسان حوزه‌های دین و فرهنگ، طی سالیان اخیر بداخلاقی‌های فردی، اجتماعی و سیاسی در کشور گسترش یافته است، حال این پرسش پیش می‌آید که مجالس سوگواری یا شادی اهل‌بیت (ع) تا چه اندازه می‌توانند کاهنده این بداخلاقی‌ها باشند.

 

حال این پرسش ایجاد می‌شود که مجالس سوگواری یا شادی اهل‌بیت (ع) تا چه اندازه می‌توانند کاهنده این بداخلاقی‌ها باشند و وظایف متولیان و مجریان برگزاری آن‌ها چیست؟

 

خبرنگار ما در همین راستا با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدهادی رحیمی صادق؛ مدیر حوزه علمیه استان تهران، گفت و گو کرده است که شرح آن در ادامه می‌آید:

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمی صادق معتقد است مساجد در محرم سرشار از معرفت‌افزایی، عواطف و الگوسازی هستند و مهارت ائمه جماعات، اعضای بسیج و سایر دست‌اندرکاران مساجد این است که بتوانند این موضوعات را در مسیر اصلاح سبک زندگی مردم و افزایش اخلاق و منش اسلامی قرار دهند.

 

وی اخلاق را یک مقوله چند بعدی دانست و گفت: اصلاح اخلاق عمومی جامعه و سبک زندگی مردم نیازمند معرفت‌افزایی است، یعنی باید شناخت مردم نسبت به محاسن و رذایل اخلاقی را افزایش دهیم، تا مردم تحت هیچ شرایطی بعضی رذایل اخلاقی را انجام ندهند و آن را مانند انداختن خود در یک سطل زباله بدانند.

 

https://media.shabestan.news/old/fa/Original/1396/07/04/IMG12262701.jpg

 

مدیر حوزه علمیه استان تهران، افزود: اگر در جامعه‌ای سطح و کیفیت معرفت افراد نسبت به ارز‌ش‌ها و آموزه‌های دینی افزایش پیدا کند آن‌گاه قبح هیچ گناه و رفتار زشتی در جامعه ریخته نخواهد شد، ماه محرم و ایام سوگواری سیدالشهداء بهترین ظرفیت و فرصت برای افزایش معرفت مردم نسبت به حقیقت و دستورات دین است.

 

رحیمی صادق، تبیین اعمال زشت و نشان‌دادن اثرات و برکات نیکی‌ها و خوبی‌ها را جزو وظایف و رسالت‌های خطبا و مبلغان در ماه محرم دانست و خاطرنشان کرد: این افراد باید الگوها و سرمشق‌های درست را در مجالس حسینی معرفی کنند و مردم را به الگوپذیری از آنان دعوت کنند.

 

وی ادامه داد: معرفت‌افزایی، نشان دادن قبح گناه و اعمال زشت، نمایاندن اثرات و برکات خوبی‌ها و نیکی‌ها و معرفی الگوهای درست موجب حرکت تعالی‌بخش در جامعه در مسیر اخلاق دینی و سبک زندگی اسلامی می‌‌شوند.

 

مدیر حوزه علمیه استان تهران،گفت: همه اینها در صورتی محقق می شوند که مجالس مذهبی با مدیریت یک انسان آگاه، بصیر و آشنا با احکام و دستورات دین برپا شوند، بنابراین نتیجه گرفته می‌شود که برگزاری مجالس دینی در مساجد به دلیل حضور مستمر یک روحانی در رأس این خانه‌های خدا موجب گسترش اخلاق و کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور می‌شود.

 

رحیمی صادق با بیان اینکه هیچ نیازی به برانگیختن احساسات مردم برای حضور فعال و پرشور آنان در مجالس حسینی وجود ندارد، اضافه کرد: هنر آن است که این احساسات و هیجانات پاک در مسیر اجرای دستورات الهی و گسترش آموزه‌های قرآن و عترت (ع) قرار گیرند. یکی از دستورات و آموزه‌های دینی داشتن اخلاق نیکو و دوری از هرگونه بدرفتاری در تعامل با پدر و مادر، همسر، فرزندان و سایر شهروندان است.

 

وی با بیان اینکه مساجد در محرم سرشار از معرفت‌افزایی، عواطف و الگوسازی هستند، گفت: شاخص میزان مهارت ائمه جماعات، اعضای بسیج و سایر دست‌اندرکاران مساجد این است که بتوانند این موضوعات را در مسیر اصلاح سبک زندگی مردم و افزایش اخلاق و منش اسلامی قرار دهند.

 

 

 

کد خبر 658462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha