حجتالاسلام حسین الهینژاد، دانشیار و مدیر پژوهشکده مهدویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان در رابطه با الگوپذیری جوانان منتظر از حضرت علی اکبر علیه السلام، اظهار کرد: به طور کلی در تاریخ اسلام نهضت بزرگ امام حسین علیه السلام که در کربلا رقم خورد و عاشورا نقطه اوج این نهضت بود برای شیعیان و انسانهای آزاده قابل تأسی و عبرت است یعنی میتوان به آن تأسی کرد و در ابعاد مختلف زندگی از آن الگو گرفت.
وی افزود: مولفه های بسیاری از این نهضت برای الگوگیری وجود دارد. یاران و اصحابی که در کنار حضرت امام حسین علیه السلام حضور داشتند هر یک شاخصههای گوناگونی دارند که می توان تک تک این افراد و شاخصه ها را واکاوی کرد و از آنها درس آموخت. از جمله یاران حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام در کربلا، حضرت علی اکبر علیه السلام است که جزو یاران جوانِ حضرت(ع) محسوب می شد و در کربلا رشادت ها و شجاعت های فراوانی از ایشان مشاهده شد.
دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: جوانان امروز که در عصر غیبت هستند می توانند از شاخصههای عظیم شخصیت حضرت علی اکبر علیه السلام برای خود الگوسازی کنند به عنوان نمونه «ولایتپذیری» و تبعیت محض حضرت علی اکبرعلیه السلام از امام زمان خود که یک ویژگی عظیم و پراهمیت است. امروز منتظران باید نگاه ولایتپذیری خود را با این سرمشق و الگو تقویت و تثبیت کنند.
حجت الاسلام الهی نژاد تاکید کرد: از دیگر ویژگی هایی که می توان برای این یار جوان حضرت سیدالشهدا علیه السلام نام برد، «مقاومت» است. ما می بینیم در کربلا با وجود اینکه عرصه بر حضرت علی اکبر علیه السلام تنگ و تشنگی بر آن حضرت(ع) قالب شد اما همچنان دست از مقاومت برنداشت. جوان منتظر امروز هم نباید از روحیه مقاومت دور باشد بلکه باید هر روز و هر لحظه مقاومت خود را در برابر دشمن و ایدههای گوناگون او تقویت کند.
خطر کردن برای رسیدن به هدف یکی دیگر از شاخصههای شخصیت حضرت علی اکبر(ع) بود که الهینژاد با اشاره به آن گفت: منتظر نباید تنها به دنبال آسایش و رفاه خود باشد. وقتی هدف متعالی و مقدس است رفتن به سوی آن هدف مقدس نیز سختی هایی دارد. جوان منتظر با سرمشق گرفتن از حضرت علی اکبر علیه السلام در کربلا برای رسیدن به جامعه مطلوب مهدوی باید در عصر غیبت، سختی ها را بپذیرد و به خود سختی بدهد و خطرپذیر باشد نه اینکه تن به خطر ندهد و با نگاه تن آسایی و آسایش به دنبال هدف باشد. که در این صورت هرگز به هدف نخواهد رسید.
مدیر پژوهشکده مهدویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ادامه سخنان خود به مسئله شجاعت حضرت علی اکبر علیه السلام اشاره کرد و افزود: داشتن شجاعت برای رسیدن به هدف ضروری است، منتظر باید شجاع و نترس باشد، برای نیل به هدف نباید از دشمن ترسید. در روایات داریم که 90 درصد یاران حضرت مهدی علیه السلام از جوانان هستند، بنابراین جوان باید خود را به این ویژگی ها آراسته کند تا شایستگی یاری حضرت حجت(عج) برای او فراهم شود.
کارشناس مهدوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عظیمترین و گرانبهاترین سرمایه انسان در دنیا ابراز کرد: خصوصیت بارز دیگری که از حضرت علی اکبر علیه السلام در کربلا نمود پیدا کرد گذشتن از بالاترین سرمایه انسان یعنی جان بود. اینکه حضرت علی اکبر علیه السلام به آن شکل که در مقاتل آمده به شهادت رسیدند به این معنا است که این جوان گرانمایهترین هستی خود را به امامش تقدیم کرد و از آن گذشت. گرانبهاترین، باارزشترین و آخرین دارایی انسان در دنیا جان اوست و شهادت تداعیگر عبور از جان است که حضرت علی اکبر علیه السلام از این دارایی عبور کرد.
وی ادامه داد: شاخصه دیگری که باید در این عرصه مدنظر داشت اخلاص در عمل است. وقتی هدف مقدس شد فرآیند رسیدن و مسیر نیل به آن هدف نیز باید مقدس باشد. من نمی توانم بدون نیت پاک و طی مسیر پاک به یک هدف مقدس برسم، بنابراین خلوص در نیت و عمل از ملزومات یک منتظر است که باید آنها را رعایت کرد.
حجت الاسلام الهینژاد با اشاره به ایثرا و رشادت های رزمندگان در دوران هشت سال دفاع مقدس و رشادتهای امروز جوانان مدافع حرم، خاطرنشان کرد: جوانان ما در هشت سال دفاع مقدس با این شاخصهها مأنوس بودند و همه این مولفهها را به منصه ظهور رساندند. به دلیل دارا بودن همین ویژگی ها بود که جوانان ما در دوران دفاع مقدس پیروزیهای عظیمی را رقم زدند. امروز نیز ما جوانان مدافع حرم را داریم و به وضوح می توان دید که این جوانان چگونه خود را به این شاخصهها آراستهاند و به انواع مختلف نشان می دهد که یاران واقعی حضرت ابا عبدالله علیه السلام هستند و پیروزی های عظیمی را برای جبهه مقاومت در منطقه به ارمغان می آورند.
نظر شما