به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود با اهالی رسانه گفت: اقتصاد مطبوعات ما دچار اختلال شده است. عوامل درونی و بیرونی در این زمینه دخیل هستند از یک سو فضای مجازی که فضای پرآشوبی است و رقیب رسانههای رسمی و حرفهای است از سوی دیگر رسانههای بیرونی با رسانههای رسمی ما رقابت دارند. از یک سو شاهد این هستیم که رسانههای غیرحرفه ای هم رو به تزاید هستند و کار را برای رسانههای حرفهای سخت کردند، ترکیب این عوامل سهگانه اقتصاد مطبوعات ما را گرفتار اختلال جدی کرده است، اینکه ما صرفا به حمایتهای مادی دولت برای برجا ماندن اقتصاد مطبوعات فکر کنیم رویکرد درستی نیست. قطعا حمایت دولت از مطبوعات قطع نمی شود اما باید اصلاح شود.
دکتر صالحی با بیان اینکه روند اقتصاد مطبوعات نیازمند یک اصلاح درونیتر است، عنوان کرد: این نگاه دیده می شود که برای موج اقتصاد مطبوعات فکری شود. نوع نگاه به اقتصاد مطبوعات دولتی یک مسئله است؛ تصمیم گیری برای کسانی که از سرمایهگذاری دولت استفاده می کنند، ضرورت دارد. تجمیعسازی می تواند به این فضا کمک کند. رسانههای جمعی ما در حوزه مطبوعات حتما شرایط سختی دارند باید با یک برنامه جدید به سمت تغییر شرایط حوزه مطبوعات برویم، روند پیشنهادات در این زمینه متنوع است.
وی در مورد فیلم های توفیقی و اینکه کی این فیلمها از توقیف خارج می شوند، اظهار داشت: وزیر در مورد محصولات تولیدشده ارشاد تصمیمگیرنده نیست، مسیر باید طی شود و سپس نتیجه اعلام میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چقدر می خواهید از هر دو طیف در وزارت فرهنگ استفاده کنید، اظهار داشت: نگاه دولت اعتدالی نیست، از همه ظرفیتها با همه استعدادها و خلاقیتها استفاده میشود البته بدون رانتهای حزبی، با این نگاه وزیر این دوره را طی میکند.
دکتر صالحی در مورد آزادی بیان و امنیت شغلی اهالی رسانه که سوال یکی از خبرنگاران بود، پاسخ داد: یکی از شعارهای سهگانه ما گفتوگوی فرهنگی، حقوق فرهنگی و هویت فرهنگی است که 40 برنامه ما را به عنوان چتر فراگیر باید پوشش دهد. بخشهایی که به این موضوع مربوطند مورد توجه جدی بنده هستند، گفتوگوهایی با قوه قضاییه شروع کردیم که ادامه دارد، گفتوگوهایی نیز با وزارت کار و تامین اجتماعی داریم، تلاش میکنیم مسایل حقوقی را که با شعار فرهنگی همخوانی دارد مصادیقش را پیگیری کنیم. با نهادها و سازمانهای اجتماعی دیگر که مرتبط با حقوق فرهنگ هستند گفتوگوها را آغاز کردیم.
دکتر صالحی با بیان اینکه لایحه مالکیت مادی و معنوی در حوزه داخلی قوانین روشن و دقیقی ندارد، گفت: ما در اقتصاد نشر، فیلم و موسیقی مقررات دقیقی برای حفاظت و صیانت از مالکیت مادی و معنوی نداریم. در این زمینه برنامهای آماده کردیم که آن را به مجلس ارایه دادیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد حضور نویسندگان در نمایشگاه فرانکفورت اظهار داشت: قبل از پذیرش این مسئولیت گزارشهای خوبی به نمایشگاه فرانکفورت به بنده دادند. برنامههای خوب با قوت پیگیری میشود. با همان تمهیداتی که قبلا مطرح بوده قدم به قدم تفویض به حوزه نشر دنبال می شود. حضورمان در نمایشگاه پکن به عنوان میهمان ویژه فرصت خوبی برایمان بود. گفتوگوها و قراردادهای خوبی در پکن اتفاق افتاد که برای نشر ما سرمایه شد. امیدوارم حضور ما در نمایشگاه فرانکفورت حرفهای از سالهای قبل باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا به هنرمندانی که بعد از انقلاب اجازه فعالیت نداشتند اجازه کار میدهید، بیان کرد: ما از ناحیه وزارت ارشاد هنرمندی را ممنوعالکار نکردیم، دستگاه قضایی ممکن است فردی را ممنوعالکار کند اما وزارت ارشاد کسی را ممنوعالکار نمیکند.
دکتر صالحی در مورد گفتوگوی هنرمندان و نخبگان خاطرنشان کرد: یک ساحت و بخشی از پروژه گفتوگوی ما گفتوگوی اهالی فرهنگ و هنر با کنشگران اجتماعی از جمله سیاست و امنیت است. دو سال پیش تجربه آن را در نمایشگاه کتاب داشتیم و ناشران با وزیر اطلاعات و همچنین رییس مجلس گفتوگو داشتند. چیزی که مشکل ما در حوزه فرهنگ و هنر است پدرخواندگی است که وزارت ارشاد برای حوزه های دیگر پیدا کرده است، باید زمینه گفتوگو را برای اهالی تئاتر و موسیقی با مسئولان سیاسی و امنیتی فراهم کنیم، اینکه ارشاد چانهزنی کند کار درستی نیست، شاید در دهه اول انقلاب این کار درست بوده است. تلاش می کنیم پای گفتوگوی اهالی فرهنگ و هنر را با کنشگران اجتماعی باز کنیم تا این گفتوگوها نیاز به واسطه نداشته باشد.
وی در مورد ارتباط مدیران ارشاد با رسانهها بیان کرد: این نگاه هست که دولت و وزیر پاسخگو هستند، مکانیسم این پاسخگویی بعدا اعلام می شود که به چه نحوی در دوره جدید پاسخگو هستیم. تلاش بنده بر این بوده که پاره ای از ارتباطات خودم را در فضای ارتباطی رسانهای قرار دهم ولو اینکه ممکن است توقع کامل برآورده نشده باشد.
دکتر صالحی در خصوص صیانت از هنرمندان اظهار داشت: نگاه این است که کسانی که در حیطه خصوصی هنرمندان وارد می شوند با ادبیات متناسب با هنر گفتوگو کنند. امید است پارهای از نکاتی که می تواند این تصور را پدید آورد که حریم خصوصی افراد رعایت نشود به حداقل برسد.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر چگونگی حمایت وزارت ارشاد از نابینایان برای انجام فعالیتهای هنری عنوان کرد: ما نابینایان را با قدرت خلاقیتی که دارند، میبینیم. حوزههای خلاقیت آنها در حیطههای مختلف قابل توجه است، حتما این توجه و تذکر را مدنظر قرار میدهم. حوزه نابینایان و دیگر مجموعههایی که ناتوان جسمی هستند اما در واقع پرتوانهای اجتماعی هستند را در برنامههای فرهنگی و هنری مورد توجه قرار میدهیم.
نظر شما