مردم را نباید گرفتار مسائل بین سازمانی کرد

خبرگزاری شبستان: وزیر ارشاد تاکید کرد: مردم، اعم از تولید کننده و مصرف کننده کالاهای فرهنگی و هنری؛ نظام حاکمیت را به نظام یکپارچه می شناسد و نه به شخص. ما مسئولین باید گرفتاری های خودمان را با گفت و گوی درونی حل کنیم تا مردم گرفتار این مسائل نباشند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، سید عباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نخستین نشست رسانه ای خود که صبح امروز در سالن همایش وزارتخانه برگزار شد، به پرسش های اهالی رسانه درباره ی حوزه های مختلف فرهنگ و هنر پاسخ داد.

 

رفتارهای غیرقانونی در حوزه فرهنگ و هنر قابل توجیح نیست

سید عباس صالحی در پاسخ به این سئوال که رویکرد وزارتخانه در مواجه با برخوردهای غیرقانونی در حوزه ی هنر بویژه فعالیت های حوزه ی چیست، تاکید کرد: کشور را باید با قانون اداره کرد. این تعبیری که بارها مطرح کردم که قانون بد بهتر از بی قانونی است،  معیار بارز اداره ی اجتماعی است.

 

وی با بیان اینکه هیچ رفتار غیرقانونی با هیچ منطقی قابل توجیح نیست، ادامه داد: رویکرد من این است که قانون، باید مبنای عمل همه باشد و بر این اساس گفت و گوهای پیوسته ای درباره ی حوزه های مختلف داشته ایم که امیدواریم به نتیجه برسد و بتوانیم بر این اساس، از برنامه های فرهنگی و هنری حمایت کنیم.

 

تعامل با رسانه ها، رویکرد وزارتخانه است

صالحی در پاسخ به یک انتقاد مبنی بر عدم پاسخگویی وی در یک ماهه ی گذشته، توضیح داد: سی روز گذشته را به شناخت حوزه های مختلف وزارتحانه اختصاص دادم و برای اینکه اطلاعات دقیقی از برنامه ها و فعالیت ها به دست بیاورم، مصاحبه ای انجام ندادم. رویکرد من در معاونت فرهنگی تعامل با رسانه ها بوده است و این رویکرد در دوران وزارتخانه ادامه خواهد داشت.

 

مردم را نباید گرفتار مسائل بین سازمانی کرد​/ لغو یک کنسرت هم غلط است

وزیر ارشاد درباره ی اینکه گاهی خبر توقیف کنسرت های موسیقی مورد شانتاژ خبری واقع می شود، گفت: رسانه ها باید وزن هر خبر را تعیین کنند و بر مبنای آن به جریان سازی یک موضوع ورود داشته باشند. همانطور که می دانید تعداد لغو مجوزها نسبت به تعداد کل اجراها عدد کوچکی است، اما معتقدم که لغو حتا یک مجوز کنسرت هم غلط است.

 

وی یادآور شد: باید بدانیم مردم، اعم از تولید کننده و مصرف کننده ی کالاهای فرهنگی و هنری؛ نظام حاکمیت را به نظام یکپارچه می شناسد و نه به شخص. بر این اساس نباید اقداماتی انجام شود که به ماهیت نظام لطمه بخورد. ما مسئولین باید گرفتاری های خودمان را با گفت و گوهای درونی حل کنیم تا مردم چه تولید کننده و چه مصرف کننده؛ گرفتار این گونه مشکلات نباشند.

 

وزیر ارشاد در پاسخ به پرسشی درباره ی مشکلات برگزاری نمایشگاه کتاب در مجموعه ی شهر آفتاب، توضیح داد: در سال اول برگزاری نمایشگاه با توجه به نوپایی مجموعه مشکلات قابل اغماض بود اما شرایط زیر ساختی شهر آفتاب مشکلاتی دارد که برای نمایشگاه امسال مناسب نبود. ما نگاه خود را در ایام نمایشگاه و بعد از آن به مسئولین شهرِ آفتاب منتقل کرده ایم و قرار است اقدامات مناسبی در این باره انجام شود. اگر تا پایان مهرماه زیر ساخت های لازم در شهر آفتاب تدارک دیده نشود، برای محل برگزاری دوره ی آتی نمایشگاه کتاب؛ تصمیم دیگری خواهیم گرفت.

 

صالحی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری درباره ی اینکه آیا افزایش کمیت اجراهای صحنه ای، به افزایش سطحِ کیفی تئاتر و افزایش میزان مطالعه ی نمایشنامه ها کمک می کند یا خیر، گفت: فعالیت های فرهنگی، با دو شاخص کالبدی و نرم افزاری بررسی می شوند. متاسفانه، بیشتر توجه مسئولان به شاخص های کالبدی  و کمی است اما این شاخص ها در جهان هم ارائه می شود و ارائه ی آن کار غلطی نیست.

 

وی با تاکید بر اینکه باید بدانیم توسعه ی اجراهای تئاتر تا چه اندازه به شناخت مردم نسبت به این هنر و نشر کتاب های مرتبط با تئاتر کمک کرده، اضافه کرد: تئاتر باید در کنار ادبیات قرار بگیرد تا بتوان شاخص های کالبدی و نرم افزارانه را توامان با یکدیگر در نظر گرفت. با این شیوه که ادبیات ما یک حوزه است و تئاتر حوزه ی دیگر، نمی توان شاخص های مرتبط به این دو حوزه را به نسبت یکدیگر ارائه کرد.

 

باید از تمام توان مدیران و منابع انسانی بهره مند شویم

سید عباس صالحی در پاسخ به این سئوال که تغییراتِ احتمالی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا چه اندازه می تواند به تحقق برنامه ها و رویکردها کمک کند، گفت: تحققِ یک برنامه وابسته به این است که عامل برنامه قدرت اجرا داشته باشد. گاهی دیده ایم که ظرفیت حداکثری منابع انسانی استفاده نمی شود. در بدو حضور به معاونت فرهنگی تا جای ممکن سعی کردیم تغییری ایجاد نشود تا ارزیابی لازم از میزان توانایی منابع انسانی انجام بگیرد. رویکرد من بهره مندی از تمام انرژی و توان نیروهای کنونی و در نیروهای احتمالی تازه وارد است.

 

وی با بیان اینکه سازمان بوروکراسی ما گاهی از همه ی ظرفیت های مدیران، استفاده نمی کند توضیح داد: من به این نگاه که لزوما مدیران باید تغییر کنند و یا در سمت خود باقی بمانند، غائل نیستم. آنچه که برای ما اهمیت دارد همخوانی برنامه ها و رویکردهای کلی وزارتخانه با رویکردهای همه ی حوزه هاست. باید در نظر داشته باشیم که دولت دوازدهم ادامه ی دولت یازدهم است، نه نقطه ی آغاز و با یک ترکیب سازی مناسب باید در مسیر تحقق اهداف مان حرکت کنیم.

کد خبر 658179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha