سرمایه ای به نام دفاع مقدس/دستاوردهای انقلاب و دفاع مقدس را برای جامعه بازآفرینی کنیم

خبرگزاری شبستان: مدیر کل کتابخانه های عمومی استان گیلان با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس شاهد شکل گیری مفاهیم جدیدی در جامعه بودیم، گفت: در آن فضای جنگ نوع دوستی ها، ایثار و از خود گذشتگی از جنس متفاوت با دوستی های عادی در جامعه شکل گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت،  هادی نوری، مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان امروز(۲۹ شهریور) در نشست کتاب‌خوان تخصصی خانواده معظم شهدا و فرماندهان بسیج در گیلان که در مجتمع شاهد و ایثار بنیاد شهید و امور ایثارگران این استان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب که از دیانت این مرز و بوم پاسداری کردند، گفت: به اعتقاد من، دفاع مقدس به عنوان یک گفتمان مطرح است.

وی با بیان اینکه در مفهوم گفتمان با یک فضای ساختاری مواجه ایم که دارای بعد جمعی، کنشی و معنایی است، افزود: دوران هشت ساله جنگ تحمیلی در کشور ایران صرفا یک جنگ فیزیکی و سخت افزاری نبود، بلکه ما با یک جنگ مفهومی و یک جنگ فکری همراه بودیم.

نوری اضافه کرد: ما در کنار جنگ سخت افزاری با جنگ اندیشه ای و فکری روبرو بودیم که دوران دفاع مقدس را به یک گفتمان تبدیل کرد.

وی ادامه داد: وقتی یک گفتمان شکل می گیرد رفتارهای فردی و روابط اجتماعی هم مناسب با آن گفتمان شکل می گیرد از این رو بین دنیای اندیشه و دنیای کنش یک پیوند ناگسستنی وجود دارد.



نوری با تاکید بر اینکه انسان ها بر اساس اندیشه هایشان دست به کنش می زنند و رفتارهای فردی و اجتماعی خود را شکل می دهند، خاطر نشان کرد: ما در دوران دفاع مقدس شاهد شکل گیری مفاهیم جدیدی در جامعه بودیم که خلق ارزش های اسلامی جدید و تسلط آن هم بر نظام ملی ما و هم بر رفتارهای اجتماعی و روابط جمعی ما با یکدیگر بود.

وی اذعان کرد: در آن فضای جنگ و دفاع مقدس نوع دوستی ها، ایثار و از خودگذشتگی از جنس متفاوت با دوستی های عادی در جامعه شکل گرفت که یک تغییر بنیادی با دهه های قبل از آن داشت.

نوری بیان کرد: در گفتمان دفاع مقدس سرمایه ای وجود دارد  که امروزه می توان آنرا شبیه سازی کرد تا کژی و کاستی ها را کمتر در این جامعه شاهد باشیم.

وی با اشاره به سه ویژگی منحصر به فرد دوران دفاع مقدس، اظهار کرد: جنگ هشت ساله بر ما تحمیل شد، این جنگ پدیده ای بود که در کنار انقلاب اسلامی، انقلاب دیگری به نام«انقلاب اجتماعی» در این جامعه شکل گرفت و آنچه که بر اهمیت دوران دفاع مقدس و بررسی گفتمان دفاع مقدس می افزاید این است که در این دوران هشت ساله، برخلاف تجربه ۲۰۰ سال اخیر کشورها، حتی یک وجب از خاک ایران جدا نشد.

نوری همچنین گفت: از ویژگی های اصلی گفتمان دفاع مقدس این است که با خلق یک مفهوم  و رفتارهای جمعی جدید یک پدیده‌ نو را در ۲۰۰ سال اخیر شکل داد و آنهم حفظ تمامیت ارضی سرزمین ما در این دوران هشت ساله بوده با توجه به اینکه ما یک انقلاب بزرگ را تجربه کرده بودیم.

وی گفت: در جامعه ای نو پا وقتی یک جنگ هشت ساله رخ میدهد و طرف مقابل فقط یک کشور نیست بلکه همراهی کشورهای مختلف را در پشت سر دارد، وقتی دستاوردهای ما حفظ می شود یعنی اینکه این گفتمان عناصری دارد که باید به آن به طور جدی پرداخت.

نوری در ادامه برگزاری نشست‌های تخصصی کتاب خوان را برای دستاوردها و گفتمان هایی که در این حوزه وجود دارد را ضروری دانست و اذعان کرد: ما باید این دستاوردها را برای جامعه معاصر خود بازآفرینی کنیم تا از آن برای شکل گیری جامعه معاصر بهره بگیریم.



در ادامه این نشست، محمود  احمدی، رئیس بسيج كارمندان استان، کتاب استاندار آسمانی (زندگی نامه شهيد انصاری)  نوشته عبدالرضا سالمی نژاد از انتشارات نيلوفران را برای حاضران به اشتراک گذاشت.
 
همچنین كاميار مهدی پور، معاونت فرهنگی سپاه قدس گيلان، کتاب خداحافظ سالار (خاطرات سردار شهيد همدانی) نوشته حميد حسام از نشر لشگر27 و اسماعيل يكتايی، جانباز دفاع مقدس، کتاب رقص روی يك پا از مصطفی مصيب زاده را که انتشارات سوره آنرا منتشر کرده است، به حاضران معرفی کردند.

ام البنين محمد حسينی نیز کتاب شهيد حبيب حرم (زندگی نامه شهيد مدافع حرم حبيب روحی) را که بنياد حفظ آثار  منتشر کرده است و جليل امجدی، جانباز انقلاب اسلامی نیز با معرفی کتاب سرو قامتان (در مورد زندگی جانبازان قطع نخاع و نقش همسران آنها در پرستاری از آنان) از انتشارات محراب قلم، منتشر شده است برای حاضران به اشتراک گذاشتند.

گفتنی است، این نشست در آستانه هفته دفاع مقدس و با همکاری اداره‌ کل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان، بنیاد شهید و امور ایثارگران استان و سازمان بسیج کارمندان گیلان برگزار شد.

کد خبر 657117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha