به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
قال رسولالله (صلیالله علیه واله): ((من سأل الله تعالى الشهادة بصدق بلغه الله منازل الشهداء وإن مات على فراشه))
(هرکس صادقانه از خدا طلب شهادت نماید، خداوند او را به جایگاه شهیدان می رساند، حتی اگر در بستر خود بمیرد.)
در بستر زمان، تاریخ تکرار میشود؛ زیرا عناصر تاریخساز، تکرارپذیرند. انسانهای طیب و شریر، با تمام ابزارهای طهارت و شرارتشان، در برابر هم قرار میگیرند و نبرد خیر و شر، برای هزارمین بار تکرار میشود.
این نبرد در دو عرصه سخت و نرم قابل تحقق است. نبرد سخت حق و باطل که این روزها در سوریه، عراق، یمن و میانمار در حال وقوع است، عاشورای حسینی را در اذهان عاشقان اباعبدالله (علیهالسلام) تداعی میکند.
شهید محسن حججی مقتول، مذبوح و مظلوم این نبرد، یاران باوفای حضرت اباعبدالله (ع) را تداعی کرده است و قاتل کریه منطقش با افکار و اعمال ددمنشانهی خود، اشقیاء سنگدل کربلا را به ذهنها متبادر میسازد.
اختلاف بین شیعیان در وحدتآفرین عنصر تشیع، یعنی ولایت و شهادت عاشورایی و در مقدسترین چهره و لباس در جنگ نرم رخ نشان میدهد. آنان بازور، زر و تزویر درصدد تشکیل شاخهایی از شیعه لندنی هستند.
همان شیعه تندرو افراطی که قداره را نه علیه داعش که دشمن خونی شیعه است، بلکه علیه اعتقادات ناب شیعی، به کمر میبندد، همواره مدیریت و پیروزی در جنگ نرم، فوقالعاده دشوارتر و پرهزینهتر از جنگ سخت است چراکه در جنگ سخت هرگاه بهترین جوانان کشته شوند، از دست روند، شهید هستند. مقدس و محبوب جامعه گشته و عامل و وحدت میان اقشار مختلف اجتماع شیعی میشوند. (نظیر شهادت شهید محسن حججی)
تقارن حلول ماه محرم با هفته دفاع مقدس و شروع سال تحصیلی و اوج رشادتهای مدافعان حرم بر غنای بیشتر مجالس مذهبی و با تأسی از سبک زندگی حسینی و حماسه کربلا به استقبال محرم و توجه مؤمنین و محبین اهلبیت (علیهمالسلام)، بهخصوص دلدادگان سالار شهیدان (علیه الاسلام)، در هیئات مذهبی و برگزارکنندگان برنامهها و مراسم فرهنگی، تبلیغی، عزاداری و سوگواری را به نکات زیر جلب مینماید:
۱- بسترسازی برای ارتقاء کمی و کیفی بهرهمندی از فیوضات معنوی و حماسی در مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (علیهالسلام).
۲- ساماندهی برنامهها و دستههای عزاداری، در ایام سوگواری، با رعایت نظم و انضباط از حیث مکان، زمان و محتوای برنامهها.
۳- برنامهریزی جهت بهرهمندی بیشازپیش، از سخنرانان و خطبای ارزشمند و مداحان و ذاکران و نیز قاریان گرامی در برنامههای عزاداری با قرائت قرآن کریم و بیان روایات اسلامی و ذکر احکام شرعی.
۴- توجه عزاداران توسط مبلغین و روحانیون برای پرهیز از اقدامات موهن و خرافی و لزوم تعظیم شعائر دینی بر اساس محکمات دینی و حرمت نگهداشتن ایام عزاداری.
۵- توجه و تأکید بر محوریت روحانی و مبلغ در تمام برنامههای عزاداری محرم و صفر از قبیل منابر، دسته رویها و ...
۶- تجلیل و قدردانی از شهداء مدافعان حرم در قالب یادمان سازی از رفتار عملی این شهیدان والامقام.
۷- رعایت وحدت اسلامی بر اساس شاخصههای موردنظر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) و همچنین رعایت شئون اخلاقی توسط عزاداران حسینی.
8- برنامهریزی مناسب در مراسم سوگواری برای عزاداران و بهرهگیری از جلسات قرآن، ادعیه و زیارات، مناجات ماثوره از ائمه طاهرین (علیهمالسلام) در برنامههای اصلی و جنبی هیئات.
۹- توجه ویژه مسئولیت هیئات برای اقامه نماز جماعت در مراسم عزاداری حسینی با محوریت مسجد و خلق زیباترین و ماندگارترین اقامه نماز جماعت در ظهر عاشورا.
۱۰-غنیمت شمردن حضور کودکان، نوجوانان وجوانان در مراسم عزاداری امام حسین (علیه اسلام) و واگذاری مسئولیت بخشی از برنامهها به آنها برای نهادینه شدن خدمتگزاری جوانان در دستگاه حضرت ابیعبدالله (علیهالسلام) و کسب تجربه علمی در هیئت داری.
۱۱- دقت لازم در انتخاب پیامهای عاشورایی برای فضاسازی و تبلیغات محیطی تا مطابق با اهداف قیام حضرت سید الشهداء (علیهالسلام) باشد؛ لذا باید از نشر هرگونه مطالب سخیف در کتیبهها، پوسترها خودداری شود.
۱۲- طرد عناصر تندرو و مسئلهدار، برای راهبری هیئات و مجلس مذهبی. همچنین با شناخت عناصر نفوذی در حیطه هیئات حسینی میتوان نقشه وهابیت را از یکسو و تشیع انگلیسی را از سوی دیگر خنثی کرد.
۱۳- برنامهریزی و هماهنگی برای برپایی ایستگاههای صلواتی و جذب نذورات مردمی و هدایت آنها به سمت مساجد با رعایت ملاحظات امنیتی و بهداشتی.
۱۴- بسترسازی برای انتشار رسانه اجتماعات باشکوه عزاداران و نحوه صحیح عزاداری به سبک سنتی در ایام محرم و صفر، در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی.
۱۵-پرهیز از ایجاد هرگونه مزاحمت و نارضایتی برای مردم در اجرای برنامههای عزاداری محرم به لحاظ زمان و مکان.
۱۶- فراهم آوردن تمهیدات لازم برای برقراری ایمنی مساجد و حسینیهها و سایر اماکن مذهبی (برق، گاز، ورودیها و خروجیها، استحکام سازهها و تجهیزات و ...) با توجه به حضور گسترده شهروندان در مراسم.
۱۷- ارتباط و تعامل پیوسته و مستمر مسئولین هیئات مذهبی با نیروی انتظامی منطقه خود، برای همافزایی و ارتقا ضریب امنیت و نظم مراسم عزاداری و توجه و رعایت محتوای اطلاعیههای نیروی انتظامی جهت برپایی مطلوب و بهینه عزاداریها.
در پایان یادآور میگردد که اختلاف و نفاق موجب شکاف در میان اجتماع مسلمین خواهد بود. لذا شایسته است، مردم و مسئولین هیئات، نسبت به جلوگیری از ایجاد هرگونه اختلاف و چنددستگی در مجموعه عزاداری اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) توجه ویژه داشته باشند. البته این امر موضوع تنها در سایه توجه و عمل به فرامین مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) محقق خواهد شد چراکه وحدت حقیقی در تبعیت از ولی امر مسلمین که زمینهساز ظهور حضرت ولیعصر مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است، حاصل خواهد گردید.
نظر شما