به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ «منیر صادقی» مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی امروز سه شنبه در مرحله استانی بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی، با بیان اینکه قصهگویی، فرصت مغتنمی برای حفظ آیین و فرهنگ کهن است، عنوان کرد: برگزاری جشنواره قصه گویی دستاوردهای فرهنگی زیادی برای کودکان و نوجوانان به همراه دارد.
وی تصریح کرد: اگر کودکان و نوجوانان در قالب قصه ها با فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی آشنا شوند می توانند ضمن صیانت از فرهنگ خود ساعات سرگرم کننده پرباری را هم را برای خود رقم بزنند.
صادقی ادامه داد: خانواده سالم و پویا خانواده ای است که میان اعضای آن رابطه ای سالم و انسانی حاکم است و در این بین قصه گویی بهترین ابزار است چرا که با قصه گویی صمیمیتی خاص میان مخاطب و قصه گو شکل می گیرد.
به گفته وی قصهگویان این دوره از جشنواره، قصههای خود را با موضوع آداب و سنن، افسانههای بومی و محلی، رضوی و آموزشی و تربیتی روایت میکنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی در ادامه خاطرنشان کرد: کودکان در سنین پایین فاقد درک انتزاعی هستند، آنها زنده انگارند و در دنیای قصه، خیال پردازی های کودکان مجال ظهور دارند.
البته این مقام مسئول به فنون و روش های متداول قصه گویان هم اشاره کرد و گفت: هر قصه با هر بار روایت تولدی دوباره دارد به همین دلیل می توان گفت قصه گو با روایت خود قصه ها را آن طور که می خواهد می آفریند.
صادقی با بیان اینکه 93 قصه گو در پنج شهرستان به رقابت پرداختند، گفت: در جشنواره قصه گویی امسال 33 نوجوان، 30 شرکت کننده آزاد، 20مربی و 10 پدر بزرگ و مادر بزرگ قصه هایشان را روایت کردند.
وی به بخش های مختلف این دوره از جشنواره اشاره کرد و ادامه داد: محتوای قصه های این جشنواره شامل سه بخش «قصهگویی آزاد» با درون مایه آموزشی، تربیتی (ویژه قصهگویان ایرانی و خارجی)، «رضوی» (ویژه قصهگویان ایرانی) و «ادبیات عامه و فولکلور- شاهنامه » (ویژه قصهگویان ایرانی) است.
نظر شما