ورود جریان‌های فرهنگی ایران معاصر به بازار نشر

خبرگزاری شبستان: جریان های فرهنگی ایران معاصر با رویکردی تاریخی به جریان‌های فرهنگی ایران در دوره پهلوی دوم منتشر شد.

به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی: کتاب «جریان‌های فرهنگی ایران معاصر» بیست و هشتمین کتاب گروه تاریخ و تمدن پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است که از سوی دکتر رضا بیگدلو، محقق این گروه به زیور چاپ آراسته شده است.

 

جریان فرهنگی، منظومه نسبتا منسجمی از باورها، ارزش‌ها، عقاید، سبک‌های زندگی، هنر، دانش‌ها و اندیشه‌هایی است که پذیرش عمومی می‌یابند و به نیرویی اجتماعی - سیاسی مبدل می‌شوند. در عصر سنت، فرهنگ ایرانی نه در قالب جریان‌های متضاد یا متفاوت از هم، بلکه در قالب کلیتی قرار داشت که با وجود داشتـن گرایش‌های متعدد، به لحاظ چهارچوب و مولفه‌های تشکیل دهنده، بین آنها تفاوت بنیادین نبود و در درون این کلیت، عوامل هم‌گرایی و انسجام بر عوامل واگرایی برتری داشت. با ورود فرهنگ و تمدن جدید غربی، جریان‌هایی با فضاهای متفاوت پدیدار شد. هر یک از جریان‌های فرهنگی در یک مقطع زمانی، بنا به شرایط سیاسی و اجتماعی خاصی، در موقعیت مسلط و کانونی قرار گرفت.

 

این کتاب با رویکردی تاریخی به جریان‌های فرهنگی ایران در دوره پهلوی دوم، سیر تحولات و چگونگی کانونی شدن آنها را مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.

 

کتاب جریان‌های فرهنگی ایران معاصر از سه بخش به شرح زیر تشکیل شده است:

بخش اول: پیشینه‌شناسی جریان‌های فرهنگی در ایران معاصر

بخش دوم: جریان‌های فرهنگی رسمی در دوره سلطنت محمدرضا پهلوی در سال‌های ۱۳۴۰-۱۳۵۷

بخش سوم: جریان‌های فرهنگی غیر رسمی (متفاوت)

 

این اثر به بهای ۴۹ هزار تومان از سوی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.

 

کد خبر 656677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha