فقط ۱۰ منطقه از ۳۱ «منطقه نمونه گردشگری» استان فعال است/افزایش ۲۰ درصدی بازدیکنندگان از موزه ها

خبرگزاری شبستان:مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان تهران ازافزایش ۲۰ درصد بازدیکنندگان از موزه ها خبر داد و گفت:فقط ۱۰ منطقه از ۳۱ منطقه« نمونه گردشگری» استان فعال است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان،رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان تهران در هفتمین جلسه شورای برنامه‌ریزی استان گفت: شاخص‌های میراث فرهنگی به 2 بخش تقسیم می‌شود؛ «فعالیت موزه‌ها» و «آثار تاریخی» تحت پوشش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سطح استان عبارتند از «رضا عباسی»، «فرش»، «آبگینه و سفالینه»، «نقاشی پشت شیشه»، «هنرهای ملی» و «شهریار» تعداد موزه‌های فعال وابسته به سایر ارگان‌ها در سال 1390، 40 موزه بوده است و در انتهای برنامه پنجم به 50 موزه رسیده و تعداد موزه‌های خصوصی 6 مورد تا پایان سال 96 بوده که در مجموع در حال حاضر 95 موزه در سطح استان به صورت فعال دایر می‌باشد.

 

وی بیان کرد: تعداد بازدیدکننده ها از موزه ها طی سال های برنامه پنجم به صورت میانگین با افزایش 3.1 درصد رو به رشد بوده است و مرمت بناها و آثار تاریخی و فرهنگی با کاهش روبرو شده است که علت آن مشکلات تامین اعتبار از منابع عمومی و کمبود تخصیص در سال های برنامه است. 

 

خسروآبادی تصریح کرد: طی سال های برنامه پنجم توسعه سرمایه گذاران تاسیسات گردشگری جهت بهره مندی از تسهیلات بانکی به طور متوسط هر سال مبلغ 920 میلیارد ریال به بانک های عامل معرفی شده‌اند.

 

از 31 منطقه نمونه گردشگری فقط 10 منطقه فعال است

مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان تهران در ادامه افزود: در سطح استان تهران 31 منطقه نمونه گردشگری دارای مصوبه وجود داشت که در حال حاضر با توجه به مصوبات و دستورالعمل‌های مربوطه تنها 10 منطقه نمونه گردشگری در دست پیگیری بوده است و در طی این برنامه تنها 3 منطقه (سلمان فیروزکوه، آویشن، دماوند و پرند) فعال شده و مابقی به دلایلی نظیر عدم تخصیص آب، عدم ارایه طرح جامع، عدم تصویب طرح جامع، عدم طرح در کارگروه تخصصی گردشگری و فعال نشده است.

 

وی گفت: در حوزه گردشگران خارجی در پایان سال 94 برحسب اعلام انجمن تور گردشگران ایران تعداد 972 هزار نفر از استان بازدید کرده‌اند که با توجه به رشد 10 درصدی در برنامه پنجم این رقم به یک میلیون و 200 هزار نفر رسیده است و با توجه به پیش بینی و رشد حدود 15 درصدی ورود این گردشگران به حدود 2 میلیون و 113 هزار نفر در پایان سال 1400 خواهدرسید.

 

وی با اشاره به حوزه گردشگران داخلی گفت: در حوزه گردشگران داخلی در پایان سال 93 برحسب اعلام انجمن‌ها و صنوف گردشگری و همچنین دستگاه‌های اجرایی ذیربط این موضوع تعداد 2 میلیون و 118 هزار نفر در پایان سال 93 بوده است که با توجه به رشد حدود 15 درصدی تعداد 8 میلیون و 576 هزار نفر در پایان سال 1400 خواهد بود.

 

وی تصریح کرد: در حوزه گردشگران اعم از هتل آپارتمان، مهمان‌پذیر، پانسیون در پایان سال 1392 تعداد 245 بوده است که با توجه به رشد پنج درصدی در پایان سال 1400 تعداد 262 تخمین زده شده است.

 

وی گفت: تعداد واحدهای پذیرایی استان تهران اعم از واحدها و مجتمع‌های میان‌راهی و سفره‌خانه‌های سنتی در پایان سال 93 تعداد 248 بوده است که با توجه به رشد 10 درصدی در پایان سال 1400 تعداد 272 تخمین زده می شود و خدمات مسافرتی استان نیز در پایان سال 93 تعداد هزار و 772 بوده است که با توجه به رشد 40 درصدی در پایان سال 1400 به 2482 تخمین زده می شود.

 

وی گفت: پرداخت تسهیلات به واحدهای تولید صنایع دستی از 185941 میلیون ریال در سال 95 رسیده که روند کاهشی را نشان می دهد و این امر ناشی از مشکلات سیستم بانکی در ارایه تسهیلات بوده است.

 

وی گفت: برگزاری نمایشگاه صنایع دستی رو به افزایش و بازارچه نمایشگاه صنایع دستی رو به کاهش گذاشته است.

 

وی با بیان اینکه برای موزه ها حتی یک ریال هم اعتبار مجزا نداریم، افزود: آمارهای گردشگری در استان تهران غیر قابل دقت است و همچنین فضاهایی که در این زمینه وجود دارد با اعتبار ما همخوانی ندارد.

 

وی گفت: کل اعتبار میراث فرهنگی به 4 میلیارد تومان هم نمی رسد اما به شهرداری 1800 میلیارد تومان بودجه فرهنگی اختصاص یافته است.

 

وی گفت: در مجموع تعداد بازدیدکنندگان (داخلی و خارجی) از موزه‌ها در سه سال اخیر 20 درصد افزایش داشته است.

 

وی افزود: همچنین در ثبت آثار از سال 93 تا 95 به رشد 6 درصدی دست یافتیم.

 

 

کد خبر 656628

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha