احمد سياوش پور، مدیركل دادگستري گيلان در حاشیه دیدار با مدیرکل اوقاف گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: فرهنگ وقف از ارکان اقتصادی اسلام بوده که به پویایی اقتصاد در جامعه کمک بسیاری میکند.
وی توزیع عادلانه ثروت در جامعه، کاهش فاصله طبقاتی و آسیبهای اجتماعی ناشی از مشکلات اقتصادی را از کارکردهای وقف برشمرد و گفت: ترويج فرهنگ وقف و حمايت از موقوفات موجب ریشه کنی فقر و بي عدالتي از جامعه و مصون ماندن موقوفات از تعرض خواهد شد.
سیاوش پور اذعان داشت: دشمنان برای به زانو درآوردن ما در زمینه اقتصادی برنامه ریزی دارند که وقف میتواند اقتصاد جامعه را پویا کند و فقر را در جامعه از بین ببرد.
وی با بیان اینکه آثار و بركات وقف بايد به جامعه شناسانده شود، گفت: یکی از مصادیق معرفی آثار و برکات وقف، جهت دهی به نیات واقفان طبق نیاز روز جامعه است.
مدیركل دادگستري گيلان، اعتماد سازی بین واقفان و مستاجرین موقوفات را از دیگر مصادیق ترویج فرهنگ برشمرد و افزود: واقف باید مطمئن شود به نیتش عمل میشود و مستاجرین موقوفات هم باید بدانند از محل اجاره بها آنان به نیت واقف عمل میشود که که آثار و خیرش به جامعه میرسد.
وی با بیان اینکه بخشی از تضییع حقوق موقوفات ناشی از ناآگاهیست، گفت: آگاه سازی و فرهنگ سازی در زمینه مصرف درآمد موقوفات باعث احیای موقوفات میشود.
سیاوش پور، نظارت بر اجرای امینانه نیت واقفان را بسیار ضروری، مهم خواند و خاطرنشان کرد: ما در جامعه اسلام زندگی میکنیم و قوانین ما طبق موازین شرعیست و بر همین اساس هر مسئولی در هر جایگاهی موظف به حفاظت از موقوفات و احیای سنت وقف است.
مدیرکل دادگستری گیلان با اشاره به عزم جدی دادگستری گیلان در حفاظت از موقوفات و جلوگیری از موقوفه خواری، تاکید کرد: به عنوان يک وظيفه قانوني و شرعي از ترویج سنت وقف در گیلان حمایت و از موقوفات حفاظت میکنم.
نظر شما