به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: هفتمین دور گفت وگوهای دینی ایران و اتریش با موضوع «انسان، طبیعت و آزادی» صبح دوشنبه، 27 شهریور در سالن حوزه ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور آیت الله محمدعلی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، آیت الله دکتر مصطفی محقق داماد، رئیس گروه اسلام فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، دکتر استفان هامر، مسئول گفت وگوی ادیان اتریش، دکتر اشتفان شولتز، سفیر اتریش در تهران و جمعی از صاحب نظران اسلام و مسیحیت آغاز شد.
بنابر این گزارش، اشتفان شولتز، سفير اتريش در تهران در سخنراني خود در آيين افتتاحيه هفتمين دور گفتوگوهاي ديني ايران و اتريش، ضمن ابلاغ سلام وزیر خارجه اتریش و با اشاره به تاریخ تمدنی دو کشور، از ريشه و سابقه طولاني گفتوگوي اديان بين دو كشور ياد كرد.
شولتز در ادامه با تأكيد بر اينكه اين گفتوگوها براي دولت اتريش بسيار باارزش است، گفت: خوشحالم كه امروز به همراه علمای برجسته ايراني به بررسي موضوع آزادی، اختيار انسان و مسئوليت آن در قبال طبيعت با توجه به تنوع فرهنگي و با ديد جهاني ميپردازيم.
اشتفان شولتز بيان كرد: این گونه نشستها سبب هدایت جامعه بشری میشوند. تاریخ گفتوگوی ایران و اتریش ۲۵ ساله است و همواره در این گفتوگوها به مفاهیم دینی اشاره شده است. مسئولیت ما در قبال محیط زیست و طبیعت زیاد و این مسئولیت غیرقابل انکار است.
وی افزود: انتخاب این عنوان برای این دور از گفتوگوها یک انتخاب دو طرفه و آیندهنگرانه است و تبادل افکار ادیان در این زمینه باعث میشود که به فرهنگ طبیعت که اصل و ریشه انسان است، بازگردیم.
سفير اتريش در تهران ادامه داد: ما در قبال طبیعت یک مسئولیت جهانی داریم و در این نشستها و گفتمانها با ارايه دیدگاههای خود باید به یک اندیشه و نظر متقابل از حقوق انسان، طبیعت و آزادی برسیم تا از این طریق صلح و عدالت در جهان محقق شود.
اشتفان شولتز در بخش ديگر سخنان خود تأكيد كرد: این گفتوگوها سبب میشود که ما به راهحلهای مناسبی دست بیابیم و در این عرصه نیازمند صبر و ممارست هستیم.
وي همچنين گفت: در سال ۲۰۱۵ ميلادي بین وزارت امور خارجه اتریش و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، یک یادداشت تفاهم برای توسعه گفتمان دینی امضا شد و از همین رو امروز جوامع جهانی نگاهشان را به پیروان ادیان تغییر دادهاند و این نشستها تأثیرات قابل توجهی داشته است.
اشتفان شولتز رابطه ایران و اتریش را یک رابطه ۵۰۰ ساله خواند و گفت: این رابطه ساختارمند و هدفدار است. از اين رو، مسئولیت ما در قبال طبیعت و محیط زیست بسیار زیاد و لازم است اهداف اين دور از گفتوگوها را به جهانيان معرفي كنيم.
گفتنی است، هفتمين دور گفتوگوي ديني ايران و اتريش که صبح امروز (27 شهريور) به همت مركز گفتوگوی اديان و تمدنهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي آغاز شد با محور «انسان؛ طبیعت و آزادی» طي روزهاي 27 و 28 شهريور با حضور انديشمندان مسلمان و مسيحي از ايران و اتريش ادامه می یابد.
نظر شما