بررسی مشکلات ساختاری آیین نامه اجرایی و داوری چهلمین دوره مسابقات قرآن

خبرگزاری شبستان: بررسی مشکلات ساختاری آیین نامه اجرایی و داوری چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در ارومیه با نظر به نامه خداحافظی قاسم رضیعی از عرصه داوری در برنامه امروز افق صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ برنامه رادیویی «افق» که روزهای شنبه هر هفته از شبکه رادیویی قرآن پخش می‌شود، شنبه ۲۵ شهریورماه به موضوع اعتراضات به مقوله داوری در مسابقات قرآن و نیز بررسی نقش و رسالت رسانه در این رابطه پرداخت.

حمید صابرفرزام، مدیرعامل خبرگزاری بین‌المللی قرآن و قاسم رضیعی استاد و داور چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم میهمانان حضوری این برنامه هستند.

قاسم رضیعی در ابتدای این برنامه با اشاره به نامه خود و کناره گیری خود از عرصه داوری گفت:

مسابقات مثل همیشه برگزار شد و مثل همیشه هم تمام شد و اگر من اعتراض خود را به نحوه داوری علنی نمی کردم هیچ اتفاقی نمی افتد این اتفاقات هر سال می افتد، من دیدم در این زمین بازی کردن خطرناک استريال ما وقتی قضاوت می کنیم باید پاسخگو باشیم.

بنده در متن نامه بر روی دو موضوع متمرکز بودم و تاکید داشتم یکی برگزار کنندگان مسابقات بود که به هیچ وجه روند صعودی نداشته است و سال به سال اجرا ضعیف تر و بی برنامه تر می باشد و فشار بر تیم داوری بیشتر می شود.

در بحث اجرار اعم از پذیرش، اسکان، تشریفات، برنامه ریزی و  در کل آیین نامه اجرایی که خودش مراتب مختلفی دارد از استانداردهای داوری، نحوه شرکت متسابقین، تعداد راه یافتگان به فینال و غیره مشکلات متعددی دارد، این آیین نامه باید مشخص باشد و آشکار در منظر دید عموم قرار گیرد.

خیلی از سوالاتی که پیش می آید به خاطر ناآگاهی ماست ما نتوانستیم آیین نامه را به دید عموم برسانیم و آنها را توجیه کنیم و در مقابل این اعتراضات پاسخگویی وجود ندارد.

یکی از بزرگترین مشکلات ما اعمال سلیقه ای است که هیچ مرجعی برایش در نظر گرفته نشده امسال تیم داوری همه از بهترین ها بودند ولی چرا سلیقه در نمرات اعمال می شود این به برداشت های داوران بر می گردد باید آیین نامه داوری طوری تنظیم شود که حداقل اختلاف را داشته باشد.

نکته بعدی اینکه ما اصرار داریم که در هر آیتم دو داور داشته باشیم عملا دو نفریم که تصمیم می گیریم در بخش لحن و تجوید چه کسی اول شود و چه کسی دوم، نمی شود انتظار داشت دو نفر بنشینند و نظر بدهند و هیچ خطایی نداشته باشند باید تعداد داوران بیشتر شود، لازم است تیم داوری سر فرصت به مرور ابعاد مختلف بپردازند باید در این مساله تمهیداتی اتخاذ شود.

صابر فرزام، مدیرعامل خبرگزاری ایکنا در ادامه با اشاره به انتقاداتی در نحوه اجرای مسابقات گفت:

مسابقات به کمال نرسیده و یک رنج درونی شدیدی دارد، در اصل مسابقات با مختصات خاص یک تعریف مشخص دارد، یک بخشی از مسابقات امسال به صورت حرفه ای تعریف می شود، رقابت ها حرفه ای است، تیم داوری متخصص وجود دارد، آیین نامه ها دقیق مطرح شده است، این ها نشان می دهد جریان مسابقات، حرفه ای، زنده و حساس است.

وقتی یک برنامه حرفه ای برگزار می شود باید همه ابعاد حرفه ای باشد چون حقوق افراد مطرح است و باید پاسخ در مقابل مشکلات داده شود. انتقادات ایکنا در این باره باید منعکس می شد چراکه وظیفه رسانه ای ما این طور صدق می کند.

یکی از فاکتورهای اساسی اخلاق حرفه ای این است که رسانه کانال گفتگوی یک طرفه نباشد و همه جانبه باشد، فضا برای داور و متسابق باز باشد، شما تریبون را در اختیار کسانی قرار دهید که رسانه ای ندارند.

حجت الاسلام سید مصطفی حسینی، مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف گفت:

قانونا و شرعا اگر ساختار یک ساختار بهینه نباشد و منابعی که لازم است، کافی نباشد تا درست انجام وظیفه شود، مشکلات بروز پیدا می کند، در این مورد ما سعی کردیم کوتاهی نکنیم.

این چهارمین مسابقات ملی در مدت مدیریت من بود من موفقیت های خوبی در مسابقات دیدم انتقادات اساتید به مسائل ریشه ای است، باید تعیین تکلیف اساسی داشته باشیم، اما این مسابقات در ابعادی موفق تر بود ما دنبال این بودیم که ابعاد رسانه ای تقویت شود امسال مسابقات نسبت به همه دوره ها امتیازات خوبی داشت، اما اشکالاتی که وارد است بر می گردد به مشکلات ریشه ای که باید بازنگری شود.

 

کد خبر 655958

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha