به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران در خطبه نخست نماز جمعه این هفته تهران گفت: سکولاریزه کردن هیئت های عزاداری حسینی و منبرها و مداحی ها درست نیست و منبر همانطور که جای آیه و روایت و اخلاق و اعتقادات و بیان احکام و ذکر مصیبت است سیاست هم می خواهد و سیاست مورد نظر ما رهنمودهای ولایت است .
خاتمی با اشاره به فرارسیدن ایام محرم حسینی افزود : مردم ما در ایام شادی اهل بیت از صمیم دل شادند و در ایام عزای آل الله از صمیم جان اندوهگین هستند و اگر کسی در ایام دهه محرم و عاشورا به سالار شهیدان ابراز ارادت نکند احساس کمبود می کند و این نوعی هنجار نهادینه و از جلوه های توسل است .
وی با اشاره به اینکه از رهگذر توسل می توان به قرب الهی رسید به آیات متعدد قرآن در بیان توسل اشاره کرد و گفت : امیر المومنین علی (ع) در نهج البلاغه یکی از ابزار قرب به خداوند را توسل به اهل بیت بیان فرموده اند و محبت اهل بیت و عشق به اهل بیت از ابزارهای نزدیک کننده به خداست .
خطیب جمعه تهران گفت : گریه بر سیدالشهدا (ع) موضوعیت دارد و باید در پی آن معرفت و آشنایی با آرمانهای اباعبدالله (ع) باشد و این گونه طی طریق می تواند رشد آورباشد .
آیت الله خاتمی گفت : در جهان اسلام کسی جز گروهک وهابی با توسل در نیفتاده اند و خود اهل تسنن نیز جواب حرفهای سست و بی مبنای وهابیت را داده اند و ما منابع بسیار زیادی در خصوص ابراز ارادت بزرگان اهل سنت به اهل بیت داریم .
امام جمعه موقت تهران توسل و ابراز ادب به ساحت مقدس سالار شهیدان را نه تنها جایز بلکه سرمایه خواند و افزود : یکی از خروجی های این سرمایه بزرگ انقلاب اسلامی ایران است چرا که 15 خرداد سال 42 برابر با 12 محرم بود و آنها که تا دیروز حسین حسین می گفتند وقتی 12 محرم فهمیدند که فرزند حسین را گرفته اند سینه زنان به خیابان آمدند و دین خمینی را یاری کردند.
وی گفت: خروجی مقاومت امروز هم مدیون سالار شهیدان است و باید قدر این سرمایه را دانست و به مجالس حسینی افتخار کرد و همه تلاشها برگزاری مجالس حسینی حسین پسند باشد .
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه ائمه خودشان برپا کننده مجالس حسینی بوده اند افزود : امام رضا (ع) دهه محرم را افتتاح کردند و معمولاً عزاداری ها پس از شهادت هاست اما امام رضا (ع) به استقبال محرم و عاشورا رفتند و محرم که آغاز می شد کسی امام رضا (ع) را خندان نمی دید.
وی مردم ، بانیان هیئت ها ، خطبا و مداحان اهل بیت را 4 رکن مجالس عاشورایی خواند و گفت : مردم بعنوان رکن نخست این مجالس ، صفابخش مجالس حسینی هستند و همه عناصر دیگر باید در خدمت مردم باشد و بانیان بعنوان رکن دوم هیئت ها باید مجالس عزاداری سیدالشهدا را سکوی رشد مردم و جوانان قرار دهند و فقط به دنبال مجلس گرفتن نباشند و دِینِ خود را به امام حسین و دین ادا کنند .
آیت الله خاتمی خطبا را رکن سوم مجالس عاشورایی خواند و گفت : رسالت ارتقا فرهنگی مجالس عاشورا به عهده خطباست که باید با مطالعه دقیق سخن بگویند و برای وقت مردم ارزش قائل باشند و از بیان مطالب سست و بی پایه پرهیز و آرمانهای سیدالشهدا را بیان کنند و سیاست درست را بگویند .
وی گفت : این روزها برخی می گویند که نباید در منبر ، سیاست مطرح باشد و ما معتقدیم که منبر جای تبیین دین ، آیه ، روایت ، اخلاق ، اعتقادات ، بیان احکام و ذکر مصیبت است و سیاست هم می خواهد و البته قرار نیست از ابتدا تا پایان منبر سیاست گفته شود .
امام جمعه موقت تهران افزود : ما از بازی های سیاسی باید پرهیز کنیم و سیاست مورد نظر ما باید رهنمودهای ولایت که فراجناحی است باشد چرا که ایشان بعنوان چشم بیدار ملت ، خط می دهند و ما باید در منبر و محراب آن را بیان کنیم و به دنبال بازیهای جناحی و قبیله ای سیاسی نباشیم .
آیت الله خاتمی گفتن مبانی نهضت اباعبدالله و مسئله مقاومت در راه خدا را نیز در مجالس عاشورایی ضروری خواند و گفت : نباید هیئت ها ، خطبا و مداحان ما سکولار باشند به این معنا که نباید با سیاست به معنای درست آن غریبه بود و سکولاریزه کردن هیئت ها و منبر و مداحی درست نیست .
وی از مداحان اهل بیت بعنوان رکن چهارم مجالس عاشورایی خواست به شور و شعور حسینی بیفزایند و روضه های مستند و اشعار محتوا بخوانند تا مجالس حسینی فاخر شود .
نظر شما