باید بپذیریم فلسفه صدرایی ظرفیت جاری شدن در رگ های علوم انسانی را دارد

خبرگزاری شبستان: باید قبول کنیم که فلسفه صدرایی این ظرفیت را دارد که در رگ‌های علوم انسانی جاری شود و با ایجاد میدان اختصاصی برای علوم انسانی اسلامی جدا از میدان تنگی علوم انسانی مدرن، به ده ها مسئله به ویژه مبحث مهم کنش انسانی پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، مراسم رونمایی از کتاب «واقعیت و روش تبیین کنش انسانی در چهارچوب فلسفه اسلامی» نوشته دکتر عطاءالله رفیعی آتانی در سالن علامه طباطبایی(ره) مسجد حضرت خدیجه(س) با حضور حجت الاسلام غلامی و دکتر فرزاد جهان بین برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام غلامی، رییس موسسه علوم انسانی اسلامی صدرا طی سخنانی اظهار کرد: این کتاب با بهره گیری عالمانه و روزآمد از فلسفه اسلامی تصویر ما از علوم انسانی را عمق داده است و چشم‌انداز جدیدی را برای فلسفه علوم اسلامی ترسیم کرده است، به نظرم اگر در گذشته به طور کلی از نقش فلسفه اسلامی خصوصا حکمت متعالیه یا فلسفه صدرا در ساخت بنیان‌های علوم انسانی اسلامی صحبت می شد کتاب حاضر جلوه بارزی از حضور موثر فلسفه اسلامی در علوم انسانی محسوب می شود.

 

وی ادامه داد: باید قبول کنیم که فلسفه صدرایی این ظرفیت را دارد که در رگ‌های علوم انسانی جاری شود و با ایجاد میدان اختصاصی برای علوم انسانی اسلامی جدا از میدان تنگی علوم انسانی مدرن، به ده ها مسئله  به ویژه مبحث مهم کنش انسانی پاسخ داد.

 

این محقق تصریح کرد: کتاب دکتر رفیعی مفهوم نوصدرایی را در بکارگیری فلسفه صدرایی در منقح‌سازی و حل یک ابرمسئله یعنی ماهیت کنش‌های فردی و اجتماعی انسان و چگونگی تبدیل اندیشه به اراده و سپس عمل را نشان داده است.

 

غلامی گفت: اگر کسانی بخواهند بدانند که فلسفه نوصدرایی یعنی چه قطعا یکی از منابع آنها می تواند کتابی باشد که دکتر رفیعی تالیف کرده است، به نظرم جامعه‌شناسی مدرن به دلیل از دست دادن نسبت خود با فلسفه دچار تنگدستی شده و نوعی سطحی‌گرایی را به فهم انسان و جامعه تحمیل کرده است. جامعه‌شناسی مدعی است در این زمینه گزاره های اصلی را ارایه می کند و امروز می بینیم در واقع از کنار این مسایل عبور کرده و این جامعه شناسی حرف جدی برای گفتن ندارد.

 

غلامی در بحث دیگری از مباحث خود اظهار داشت: این کتاب سنگ بنایی برای عبور از شعار و درگیر کردن فلسفه اسلامی با مسایلی است که نه تنها پایه های علوم انسانی اسلامی را مستحکم می کند بلکه قدرت عینیت بخشی به علوم انسانی اسلامی را مضاعف می کند یعنی دغدغه ای که طی سال های اخیر داشته ایم.

 

غلامی در پایان خاطرنشان کرد: این اثر دانش پژوهان را به نظریه بنیادی در علوم انسانی که راه را برای مدیریت کنش انسانی باز می کند، آشنا می سازد.

 

کد خبر 655404

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha