به گزارش خبرگزاری شبستان، راجح صابر الموسوی، سفیر عراق در مراسم آغاز صدور ویزا برای زائران اربعین حسینی که در سفارت این کشور در تهران برگزار شد با اشاره به روابط عمیق ایران و عراق به امضای تفاهمنامه میان وزیران دو کشور در زمینه تسهیل شرایط اعزام زائران مراسم اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: حدود 27 روز پیش تفاهمنامه همکاری میان وزیران کشور ایران و عراق در زمینه برگزاری مراسم اربعین حسینی به امضا رسید.
وی ادامه داد: اجرای این تفاهمنامه از 11 شهریور آغاز شده است. ما نیز از زمان آغاز اجرای تفاهمنامه کار صدور ویزای اربعین را شروع کردهایم و این کار را تا آخرین لحظه ممکن ادامه خواهیم داد. دو کشور به توافق رسیدهاند که علاوه بر سفارتخانه و سه کنسولگری عراق، 12 دفتر صدور ویزا برای مراسم اربعین دایر شود. در این راستا هماکنون کار صدور ویزا در سفارتخانه و کنسولگری عراق در شهرهای مشهد، اهواز و کرمانشاه آغاز شده است و از 31 شهریور (22 سپتامبر) نیز دفاتر مذکور آغاز به صدور ویزا برای زائران خواهند کرد. بر اساس توافقات انجام شده هزینه صدور ویزای اربعین 40 دلار تعیین شده است.
وی خاطرنشان کرد: میتوانیم با نگاهی به تعداد ورود زائران به عراق در مراسم اربعین حسینی به میزان توسعه و عمق روابط میان دو کشور پی ببریم. در سال 93، 200 هزار زائر از ایران جهت حضور در مراسم اربعین حسینی وارد عراق شد. در سال 94 این میزان به یک میلیون و 500 هزار نفر و در سال قبل به بیش از دو میلیون نفر رسید که این ارقام میتواند نشانه خوبی از توسعه روابط باشد.
الموسوی با تاکید بر اینکه از زائران ایرانی درخواست میکنیم که بدون داشتن ویزا و گذرنامه معتبر اقدام به حرکت به سمت مرزها نکنند، اظهار کرد: با توجه به روابط گرم موجود میان دو کشور، مانند قبل در تلاش هستیم تا هیچ زائر ایرانی بدون اخذ ویزا به مرز نرسد چرا که امکان خروج از مرز بدون دارا بودن ویزای عراق وجود ندارد. در سفارت عراق و دفاتر صدور ویزا تمام تلاش خود را برای تسهیل امور صدور ویزا انجام میدهیم و در این زمینه در صورت نیاز حتی شبانهروزی فعالیت خواهیم کرد.
سفیر عراق ادامه داد: مسوولان مربوطه در عراق و ستاد مرکزی اربعین حسینی در ایران این آمادگی را دارند که لحظه به لحظه شرایط موجود را مورد بررسی قرار دهند. کمیسیون عالی میان دو کشور تشکیل شده که به زودی برای انجام هماهنگیهای لازم تشکیل جلسه خواهند داد. همچنین در شرایط غیر مترقبه نیز کمیتههای ویژهای با حضور مسوولان دو کشور تشکیل خواهد شد.
الموسوی درباره ورودهای غیرقانونی زائران به کشور عراق در ایام اربعین اینگونه توضیح داد: کنسولگریها و دفاتر موقت ما در ایران باید روزانه 100 هزار ویزا صادر کنند. در همین راستا نیز روزانه 100 هزار زائر از مرزهای ایران وارد عراق میشوند و ما با یک موج انسانی بزرگ رو به رو هستیم. در این زمینه گرچه ممکن است افرادی نیز بدون ویزا وارد عراق شوند اما عظمت و بزرگی راهپیمایی اربعین حسینی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته در مرز مهران به خاطر اتفاقی که افتاد حداکثر حدود 50 هزار نفر بدون مجوز وارد عراق شدند اما رسانههای مغرض تلاش کردند که تعداد این افراد را 500 هزار نفر اعلام کنند، افزود: این رسانهها حتی در اخبار خود اینگونه اعلام کردند که عراق به دست مردم ایران اشغال شده است. نباید تعداد چهار یا پنج هزار نفری که به دلیل ناتوانی در تامین مبلغ ویزا یا مسائل دیگر خود را به مرزها میرسانند بزرگ کنیم. سیاستهای دو کشور مبتنی بر عدم تجاوز به حاکمیت یکدیگر است. ملت ایران عاشق ائمه اطهار هستند و در عین حال نیز به قوانین موجود احترام کامل میگذارند. در همین زمینه ولیامر مسلمین جهان نیز تاکید کردهاند که نباید عبور غیرقانونی از مرزها اتفاق بیفتد.
وی در ادامه درباره تامین امکانات مورد نیاز حمل و نقل زائران از مرزها به سمت اماکن مذهبی گفت: در عراق تمام موسسات حمل و نقل برای مراسم اربعین حسینی بسیج شدهاند. امروز همگان از امکانات عراق در شرایط خاص و بغرنج منطقهای اطلاع دارند اما عراق در تلاش است تا با همکاری همه دستگاهها مراسم اربعین حسینی را هر چه بهتر برگزار کند.
این دیپلمات عراقی با تاکید بر اینکه همه دستگاههای امنیتی ذیربط برای تامین امنیت مراسم اربعین حسینی بسیج شدهاند، اظهار کرد: در زمینه تامین امنیت مراسم اربعین ما تجربه سالهای گذشته را داریم. قطعا در حال حاضر از تجربه بهتر و بیشتری در زمینه مبارزه با گروههای تروریستی برخوردار هستیم و در این زمینه موفقتر خواهیم بود.
نظر شما