حسین فرخنده، معاون فرهنگی، هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با اشاره به اینکه فرهنگ اسلامی، ایرانی از دیرباز تاثیرات مطلوبی بر روی فرهنگ های دیگر گذاشته است، به خبرنگار شبستان گفت: موسیقی مقامی به دلیل غنای صورت و محتوا به عنوان یکی از آثار و نتایج این فرهنگ می تواند نقش بسیار مهمی در فرهنگ سازی و انتقال ارز ش های دینی و اخلاقی و حماسی و عرفانی ایفا کند.
وی بیان کرد: این تصور که موسیقی مقامی کودکی ناتوان و درمانده است که با وزیدن هر متغیری در معرض خطر قرار می گیرد؛ واقع بینانه نیست زیرا از دیرباز در تاروپود زندگی مردم در آمیخته و از جایگاه خاصی بر خورد دارست.
فرخنده اظهار داشت: ثبت جهانی موسیقی مقامی، فرصتی مناسب برای این هنر ارزشمند محسوب می شود و آن این است که امروز برای رهایی از حل شدن در خیل موسیقی های دیگر زمینه های مشارکت آن در ساختن آثار فاخر جهانی فراهم است.
معاون فرهنگی، هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی به برخی موسیقی های مروج خشونت و بی بند و باری اخلاقی اشاره کرد و افزود: صرف نفی و رد این ها کافی نیست و تا موقعی که یک هنر اصیل جایگزین نشود، مردود شمردن و محکوم کردن نمی تواند آن موسیقی ها را از پیشروی باز دارد.
وی گفت: موسیقی مقامی می تواند در این راستا به عنوان یک جایگزین توانمند وارد عمل شود و زمینه های آن باید توسط همه دست اندرکاران و خود مردم فراهم شود.
فرخنده به برخی مسائل پیش آمده در حوزه موسیقی مقامی اشاره کرد و با بیان اینکه تحقیقات علمی می تواند راه مناسبی برای برون رفت از این مشکلات باشد، آمادگی فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای حمایت از این پژوهش ها و تحقیقات اعلام کرد.
گفتنی است، موسیقی مقامی خراسان شمالی در سال گذشته در اجلاس بین االدول مجمع یونسکو به عنوان میراث معنوی ثبت جهانی شد که همزمان با برگزاری هفته فرهنگی اکو از لوح ثبت این مهم رونمایی می شود.
نمایشگاه صنایع دستی کشورهای عضو اکو از ( 20 تا 26 شهریور ) سال جاری در خراسان شمالی برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما