اقدامات سخت‌گیرانه و کنترلی در حوزه سواد رسانه‌ای موثر نیست

خبرگزاری شبستان: فرهنگی گفت: در زمینه سواد رسانه ای مردم باید احساس راحتی داشته باشند و در عین حال یاد بگیرند چگونه در مسیر درست و توسعه یافته قرار بگیرند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان حوزه رسانه، دکتر محمدحسین فرهنگی، عضو هیئت رییسه مجلس امروز 20 شهریور در سخنانی در همایش فعالان سواد مجازی سراسر کشور گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در حوزه سواد رسانه‌ای غفلت و بی‌توجهی نسبت به آن است چرا که در دوره‌های مختلف و حتی در میان مردم تغییری در این حوزه اتفاق نیفتاده است. عادت کردن به شرایط گذشته و بی‌توجهی به شرایط جدید می‌تواند عامل بازدارنده‌ای در این حوزه باشد و ممکن است از مزیت‌های فضای رسانه‌ای هم بی اطلاع باشیم و این هم می‌تواند عاملی منفی باشد. 

وی افزود: بهره وری در حوزه فضای مجازی باید با سالم سازی و ایجاد فرهنگ مناسب همراه باشد، سرعت تحولات در این حوزه بسیار بالاست و پیشنهاد اساسی ام تاکید بر مدیریت اقتضایی است. در مدیریت اقتضایی با توجه به شرایط و ویژگی های جاری از فرصت هایی که قابل بهره برداری است، استفاده می شود. در ضمن سرعت عاملی است که باعث شده در فضای مجازی نظارت سخت و کنترل ممکن نباشد. 

عضو هیئت رییسه مجلس بیان کرد: بومی سازی سواد رسانه ای نیازمند توجه و اعمال نظر است و شورای  فضای مجازی می تواند کارآمدتر از همه عمل کند. در حوزه قانونگذاری و تصمیم گیری های حوزه حقوقی کارهای بسیاری انجام شده و در قوانین برنامه و بودجه نیز تصمیمات مهمی گرفته شده است که می تواند برای یکپارچه سازی سامانه‌های ذیربط مفید باشد.

وی تاکید کرد: رشدی که در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات با آن مواجه هستیم بسیار بیشتر از سایر بخش‌هاست. 

فرهنگی با بیان اینکه قوانینی در حوزه سواد رسانه‌ای در گذشته در مجلس تصویب شده است، افزود: قانون تجارت الکترونیک، قانون جرایم رایانه ای، ثبت علایم تجاری، نام ها و نشانه‌های جغرافیایی، قانون انتشارات و دسترسی آزاد به اطلاعات از این دست قوانین است که اگر به درستی اجرایی شود تاثیر مهمی در این حوزه خواهد داشت.

وی اظهار کرد: ما در قوانین عام و خاص در حوزه سواد رسانه‌ای نقش اساسی نداریم و آمادگی مان را برای به جریان انداختن قانون ها اعلام می کنیم اما این به جریان انداختن مستلزم این است که قوانین مورد بررسی قرار بگیرد.

عضو هیئت رییسه مجلس با تاکید بر اینکه 2 دستگاه ذیربط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به سواد رسانه ای مسلط باشند، افزود: این دو وزارتخانه باید پیشنهادات خود را اعلام کنند. معتقدم بیش از قانونگذاری نیازمند اجرای قوانین هستیم. 

وی در آخر با تاکید بر اینکه اقدامات کنترلی سختگیرانه در حوزه سواد رسانه ای و توسعه آن جواب نمی دهد، گفت: ارایه محتوا و تلاش برای تولید محتوای مناسب تاثیر مهمی در این حوزه دارد. نمی گوییم اقدامات انتظامی در موارد وقوع جرم شکل نگیرد بلکه می گوییم مردم باید احساس راحتی داشته باشند و در عین حال یاد بگیرند چگونه در مسیر درست و توسعه دهنده ای در این فضا قرار بگیرند. 

کد خبر 654891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha