به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، استاد حوزه علمیه قم، در جلسه سخنرانی اخلاقی مسجد تاریخی نوبر تبریز که با حضور علما و اساتید دانشگاهی و نیز جمعی از فعالان فرهنگی تبریز همراه بود، خواستار توجه به جایگاه حقیقی دین در جامعه شد.
حجت الاسلام محمد علی نصرتپور، با انتقاد از نوع نگرش به دین در جامعه بیان کرد: در حالی که هدف از وحی الهی و فرستادن دین و پیامبر ارتقا جامعه است متاسفانه گروه هایی از مردم به دین به چشم ابزار نگاه می کنند.
استاد حوزه علمیه قم گفت: دینداری باید به تعالی معنوی انسان بیانجامد و نباید دین را ابزاری برای مطامع خود قرار دهیم.
نصرتپور افزود: اگر قرار باشد دین وسیله ای برای افزایش رفاه و کامجویی انسان ها باشد، باید پیامبران در ردیف مرفه ترین و خوشگذران ترین افراد جامعه قرار گیرند در حالی که این گونه نیست.
وی تاکید کرد: عمل به تکالیف دینی دارای اثراتی است که یکی از آن اثرات رسیدن به رضایت و آرامش درونی است و این امر متفاوت با خوشگذرانی است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به آیات قرآنی گفت: بر اساس فرمایش مستقیم قرآن اگر کسی خواهان زندگی دنیوی باشد، خدا برای او این امر را مقرر می کند اما در آخرت او نصیبی نخواهد داشت.
رحیم دیزجی، استاد جامعه شناسی و مدرس حوزه نیز در این مراسم به ارائه مقاله ای علمی در باب انواع دینداری در جهان پرداخت.
وی گفت: دینداری به چهار بخش تقسیم شده و انسان ها بر اساس بینش خود یکی از این راه ها را بر می گزینند.
استاد جامعه شناسی و مدرس حوزه تاکید کرد: نگاه غالب در جهان غرب نگاه دنیوی به دین است به نحوی که آنان دین را به واسطه اینکه برای آنان آرامش آفرین بوده و سدی در برابر جرایم است می پذیرند و تقویت می کنند.
وی ادامه داد: در میان مسلمانان نیز این نگاه هر چند ضعیف اما وجود دارد اما نگاه غالب نگاه دنیوی با رنگ و بوی اخروی است به نحوی که دینداری را موجب افزایش رزق وآسان شدن امور دانسته و بر همین اساس دینداری می کنند.
دیزجی گفت: بخشی از دینداران نیز دین را به خاطر اینکه آنان را به بهشت هدایت کرده و یا از دوزخ نجات می دهند، پذیرفته اند که البته این نوع نگاه نسبت به برداشت های قبلی بسیار مقدس و مهم است.
استاد جامعه شناسی و مدرس حوزه تاکید کرد: برترین دینداری مبتنی بر رابطه عاشقانه و عارفانه با حضرت حق است که در این میان نه دنیا و نه بهشت و جهنم مطرح است بلکه هر چه هست ذات مقدس حق تعالی است.
پایان پیام/
نظر شما