مسجد مظهر تجلی هنرهای قرآنی است

خبرگزاری شبستان: قائم مقام رئيس و دبیر شوراي توسعه فرهنگ قرآني با اشاره به اینکه باید پیوند دائمی روحی و معنوی با مسجد برقرار باشد، افزود: مسجد مظهر تجلی هنرهای قرآنی  و محلی برای یادآوری امور فطری انسان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام حمید محمدی قائم مقام رئيس و دبیر شوراي توسعه فرهنگ قرآني، عصر (۱۵ شهریور) در آئین افتتاح سومین مرحله از دهمین دوره همایش اندیشه های آسمانی که در تالار ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان برگزار شد ضمن تبریک ایام دهه ولایت با اشاره به اینکه امیدواریم بتوانیم مرجعیت مسجد را که تا حدودی از دست رفته بازگردانیم، گفت: برای مسجد حدود ۱۲۰ کارکرد وجود دارد اما مسجد مورد پژوهش واقعی قرار نگرفته است.

 

وی با اشاره به اینکه کسانی که بتوانند نگاه خوب و دقیقی به مسجد داشته باشند فعالیت های متفاوتی خواهند داشت، اظهار داشت: مسجد کانون عبادت و بهترین مکان روی زمین است که باید پیوند دائمی روحی و معنوی با مسجد برقرار کرد چرا که گاهی اوقات جسم ما در مسجد است اما روحمان در مسجد وجود ندارد.

 

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه وقتی مرجعیت مسجد در محله از بین برود محله اهل ایمان هم از بین می رود، ادامه داد: در توسعه جامعه اسلامی اصل مرجعیت مسجد از مسائل بسیار مهم است همچنین باید معماری شهری را به معماری اسلامی گره زد اما برخی از مساجد از بٌعد معماری دچار بحران شده اند و تابع شرایط ویژه شهری گشته اند.

 

محمدی با تاکید بر اینکه مسجد محلی برای یادآوری امور انسان است، گفت:تمام آموزه های فطری که در انسان به یادگار گذاشته شده آموزه های وحیانی است که انسان با آن متولد شده و تمامی انسانها در تلقی خود از آموزه های قرآنی برداشت یکسانی دارند چون فطرت همگی واحد است.

 

وی زبان هنر را تنها زبان مشترک بین تمام انسانهای عالم دانست و اظهار داشت:قرآن با معارفش عقل ها را مسخ می کند و با هنرهایش قلب ها را به تسخیر در می آورد، قرآن بیش از ۶۰ هنر دارد که می تواند جذابیت افرینی کند اما کمتر از ۱۰ عدد آن در موردش بحث شده است.

 

حجت الاسلام محمدی با اشاره به اینکه انسان باید مظهر کامل آیات خداوند باشد، ادامه داد:در حوزه پژوهش کار به زمین مانده بسیار داریم که باید به آن بپردازیم و کسانی در راهبرد مسجد موفق هستند که در زمینه قرآن فعالیت داشته باشند.

 

این مقام فرهنگی، نهج البلاغه حضرت علی(علیه السلام) را نماد قرآن ناطق دانست و افزود:مسجد محل ارتقای همه پاکی ها است اما ورود هنر مدرن و آمیخته شدن آن با هنر مسجد یکی از مسائلی است که هنر مسجد را تهدید می کند البته منکر هنر مدرن نیستیم به شرط اینکه اصول و پایه های هنر مقدس مسجد حفظ شود.

 

وی خطاب به حاضران بیان کرد:به عنوان هنرمندان و پژوهشگران مسجد باید کیفی سازی مساجد را رقم بزنید چرا که پایه تمدن نوین اسلامی در مسجد طراز اسلامی است یعنی مسجد بهره مند از هنر قدسی شود و در عین سادگی باید از جذابیت های قدسی در ساخت مساجد استفاده کرد، مساجد محل اقامه دین است و آموزش هنرهای دینی که یکی از این ابعاد است باید در مساجد باشد.

کد خبر 654279

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha