دستورات و تعالیم قرآن باید در جامعه احیا شود

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور با بیان اینکه نگاه ما به قرآن‌کریم نباید محدود باشد، گفت: باید دستورات و تعالیم قرآن را در جامعه احیا کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم کشور، در همایش افتتاح طرح‌های آموزشی، ترویجی و تبلیغی مؤسسات و مراکز قرآنی و خانه‌های قرآن روستاهای استان خوزستان، که عصر روز گذشته(30 آذر) در سالن اجتماعات اداره‌کل تبلیغات اسلامی خوزستان برگزار شد، با بیان اینکه دستورات و تعالیم قرآن‌کریم را باید در جامعه احیا کنیم، گفت: این مهم به لوازمی احتیاج دارد و ما به عنوان نیروی قرآنی به هر میزان از معنویات، روح و اخلاق قرآن در زندگی شخصی بهره برده‌ایم، آن را به مخاطبان ارائه می دهیم.
 

وی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی و دارالقرآن از سال 84 با توجه به مأموریتی که در اساس نامه ذکر شده بود، شروع به سازماندهی فعالیت های مردمی در کشور کرد، افزود: مردم در فعالیت های قرآنی باید به صورت خودجوش عمل کنند و تصور اینکه همه کارها را دولت انجام دهد، نگاه غلطی است.
 

وی با اشاره به اینکه مردم باید به صورت خودجوش در فعالیت های قرآنی همانند عزاداری امام‌حسین(ع) و ماه محرم مشارکت کنند، تصریح کرد: مردم  این ظرفیت را دارند که همان طور که برای عترت سرمایه گذاری می کنند، برای قرآن هم وارد کار شوند.
 

قره شیخلو با اشاره به فعالیت مطلوب مؤسسات، مراکز دینی و وجود ظرفیت‌های خوب در آنها، خواستار ارتقای سطح محتوایی فعالیت‌های قرآنی این مراکز و مؤسسات شد و اضافه کرد: مؤسسات و مراکز قرآنی گام نخست برای رسیدن به این فرهنگ هستند و امیدواریم در سال‌های نه چندان دور شاهد حضور مردم در برنامه‌های قرآنی باشیم.
 

وی خاطرنشان کرد: پنج سال از آغاز به کار این مراکز قرآنی می‌گذرد و در حال حاضر هزار و 200 مؤسسه و مرکز قرآنی در کشور فعالیت‌ می‌کنند که بخش اعظم آن با حمایت ها و منابع مردمی اداره می شود که با توجه به عمر کم این مؤسسات باید صبر بیشتری داشته باشیم تا مشکلات، کمبودها و نواقصی که در این راه وجود دارد را برطرف کنیم.
 

قره شیخلو با تأکید به اینکه فعالیت‌ها و برنامه‌های قرآنی را باید از کمّی به سمت کیفی‌سازی ببریم، ادامه داد: کارهای کمی در این 30 ساله بسیار انجام شده اما باید توجه داشت که فعالیت‌های کمی زمانی مفید است که کیفیت در آنها رعایت شود و در حوزه کار مؤسسات و مراکز قرآنی، کیفی‌‌سازی کارهای قرآنی باید جزو سیاست‌های آن باشد.
 

رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم کشور با تأکید بر این نکته که قرآن باید در جایگاه اصلی خود قرار گیرد، اظهار داشت: قرائت قرآن خوب است اما این امر باب ورود به کلام وحی است، قرائت کتاب آسمانی باید جزء سبد 24 ساعته زندگی مردم قرار گیرد و روزانه هر فرد 10 دقیقه آیات قرآن‌ را تلاوت کند. 
 

وی با بیان اینکه اگر این مهم محقق شود، می‌توان گفت انس با قرآن‌کریم در جامعه تحقق یافته است، یاد آور شد: به وسیله انس با قرآن‌کریم بسیاری از مشکلاتی که در فرهنگ ما به وجود آمده را می‌توانیم برطرف کنیم.
 

قره شیخلو با بیان اینکه نگاه ما نباید به قرآن‌کریم محدود باشد، ادامه داد: کسانی که فعالیت‌های قرآنی انجام می دهند باید مطالعه وسیعی در علوم مختلف قرآنی داشته باشند زیرا مردم برای پاسخ به شبهات خود از نیروهای قرآنی انتظاراتی دارند و استان خوزستان با توجه به ظرفیت قرآنی شناخته شده ای که دارد، می‌تواند ظرف سه سال آینده به عنوان یک قطب قرآنی معرفی شود.
 

وی با اشاره به اینکه اگر یک همسویی در مجموعه نیروهای قرآنی وجود داشته باشد می‌توان سطح تربیت نیروی متخصص قرآنی را در جامعه افزایش داد، بیان کرد: باید از ظرفیت‌های موجود به خوبی استفاده کنیم و امیدواریم با توجه به شرایط فعلی، مؤسسات قرآنی خوزستان به عنوان الگویی برای مؤسسات و مراکز قرآنی کشور معرفی شوند.
 

پایان پیام/

کد خبر 6540

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha