کاری نکنیم که علی (ع) در میان ما مظلوم باشد

رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه با بیان اینکه مظلومیت در خانواده علی یک اصل به حساب می‌آید، گفت: ویژگی خاص حضرت علی(ع) این بود که نه تنها دشمنان بلکه بعضی از کسانی که ادعای دوستی می‌کردند نیز به ایشان ظلم کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی، رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران به بحث مظلومیت امام علی (ع) پرداخت و گفت: در خانواده حضرت علی مظلومیت یک اصل به حساب می‌آید. علی و آل‌اش همیشه از اصل مظلومیت در جهت افشاگری ستم‌گران و جنایت‌کاران بهره گرفته‌اند.

وی افزود: مظلومیت امام علی (ع) از زمانی آغاز می‌شود که پیامبر از دنیا می‌رود و میدان برای منافقان و انسان‌هایی که اسلام را با دل و جان نپذیرفته‌ بودند باز می‌شود و طبعا این افراد نمی‌توانند شخصیتی مانند علی (ع) را تحمل کنند.

رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه گفت: اینجا بود که علی (ع) فرمود از آن روزی که پیامبر قبض روح شد و روح‌اش به ملکوت اعلی سفر کرد من مظلوم واقع شدم و مرا از حقوق مسلم خودم با شیوه‌ها و ترفندهایی محروم کردند.

حجت‌الاسلام تقوی با اشاره به روایتی از پیامبر خطاب به امام علی (ع) گفت: پیامبر (ص) به امام علی (ع) فرمود از کینه‌ها و دشمنی‌هایی که در سینه‌های جمعی انباشته شده بترس، اینها تا من زنده‌اند نمی‌توانند در مورد تو اقدام کنند اما وای بر آن روزی که من نباشم که زمان کینه‌توزی کینه‌ورزان علیه تو شروع خواهد شد که پیامبر آنها را نفرین کرد و از خدا خواست که از رحمت الهی به دور باشند.

وی افزود: سپس پیامبر شروع به گریه کرد و گفت جبرییل به من خبر داد که علی بعد از تو مورد ظلم قرار می‌گیرد و حقش غصب می‌شود و با او و فرزندانش به جنگ و مبارزه می‌پردازند و به او ظلم می‌کنند.

حجت‌الاسلام تقوی با بیان اینکه ویژگی خاص حضرت علی (ع) این است که تنها دشمنان به او ظلم نکرده‌اند بلکه بعضی از کسانی که ادعای دوستی با آن حضرت می‌کردند نیز به او ظلم کرده‌اند، گفت: ریشه‌ها و انگیزه‌های این ظلم‌ها متفاوت است که باید به آنها پرداخت.

رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه قدرت‌طلبی را یکی از انگیزه‌های ظلم به حضرت علی (ع) دانست و گفت: کسانی بودند که قدرت‌طلب بودند اما حضرت علی (ع) آنها را شایسته نمی‌دانست و پستی به آنها نمی‌داد، به همین دلیل در مقابل‌اش ایستادند مانند طلحه و زبیر که جنگ جمل را علیه حضرت راه انداختند.

وی ادامه داد: ریشه برخی دیگر از دشمنی‌ها حسادت بود چون حضرت علی (ع) مورد توجه خاص پیامبر بود و با اینکه جوان بود موقعیت بالاتری نزد حضرت رسول پیدا کرد و عده‌ای حسادت کردند که ما که ریش‌مان سفید است نباید نزد پیامبر اندازه نوجوانی مانند علی مورد توجه باشیم، در صورتی که علی (ع) این موقعیت را به خاطر اخلاص‌ و عمل به دست آورد نه به خاطر خویشاوندی با پیامبر چون در اسلام روابط کارساز نیست بلکه تنها اخلاص و تقوا است که انسان را می‌تواند به مقام والا برساند.

وی با بیان اینکه در اسلام عمل مهم است، گفت: بعضی می‌گویند دلت پاک باشد و هر چه دلت می‌خواهد بکن اما اگر کسی می‌خواهد دلش پاک باشد باید عمل پاک هم داشته باشد. در روایت داریم که کل ایمان عمل است و در بسیاری از آیات قرآن بعد از ایمان عمل صالح آمده است و حضرت علی (ع) عمل صالح را به جایی رساند که در آیات قرآن می‌خوانیم که سه روز افطارش را به یتیم و مسکین و اسیر داد و در این عمل تنها خدا را در نظر داشت.

حجت‌الاسلام تقوی با اشاره به کینه‌ورزی بعضی افراد نسبت به حضرت علی (ع) گفت: یکی از انگیزه‌های دشمنی با علی (ع) این بود که امیرالمؤمنین پدران و اجساد مشرکان را کشته بود و به همین دلیل به شدت به وی کینه می‌ورزیدند و این کینه تا مدت‌ها ادامه داشت تا جایی که وقتی روز عاشورا امام حسین (ع) از سپاه عمر سعد پرسید که به چه گناهی فرزند پیامبر را می‌کشید گفتند ما تو را می‌کشیم به خاطر کینه‌ای که از پدرت در دل داریم.

وی با اشاره به تهمت‌هایی که به حضرت علی (ع) زده شد، گفت: به حضرت علی (ع) تهمت دروغ زدند تا جایی که خود ایشان در خطبه 71 نهج‌البلاغه از این موضوع شکایت می‌کند و می‌گوید چطور به من تهمت دروغ می‌زنید در حالی که من اولین کسی بودم که به پیامبر ایمان آوردم. همچنین به وی تهمت کفر زدند که این تهمت بیشتر از جانب خوارج بوده است.

حجت‌الاسلام تقوی تهمت بی‌سیاستی را یکی دیگر از تهمت‌هایی دانست که به امام علی (ع) زده شد و گفت: می‌گفتند علی سیاستمدار خوبی نیست و برای نمونه شاهد می‌آوردند که تو نباید معاویه را برکنار می‌کردی و باید او را نگه می‌داشتی و معتقد بودند معاویه سیاستمدار است نه علی، در حالی که علی (ع) می‌فرمود معاویه عهدشکن و نیرنگ‌باز است و از گناه باکی ندارد، من این سیاست را قبول ندارم.

وی آگاه نبودن از شیوه‌های جنگی، ریاست‌طلبی، حسادت، شوخ‌طبعی و یاوه‌گویی و بلد نبودن قرآن را از دیگر تهمت‌هایی دانست که در زمان امام علی (ع) به ایشان زده شده و گفت: همه اینها باعث شد که علی مظلوم شود و مظلومیتش در تاریخ می‌درخشد و در حال حاضر نیز می‌دانیم که با این همه تبلیغ همچنان علی مظلوم است و امیدواریم کاری نکنیم که علی در میان ما هم مظلوم باشد.

پایان پیام/



 

کد خبر 65386

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha