ضرورت سنجش محتوایی و ظاهری فعالیت های قرآنی وزارت ارشاد

خبرگزاری شبستان: یک استاد قرآن با بیان اینکه لازم است فعالیت های قرآنی وزارت ارشاد مورد سنجش محتوایی و شکلی قرار گیرد و ارزیابی دقیق شود، گفت: باید برنامه های وزارت ارشاد هم از نظر آموزش و هم از جنبه های هنری و مفاهیم بلند قرآنی بررسی شود.

سید مهدی سیف، استاد قرآن کریم در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به مطالبه جامعه قرآنی از وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اولین کار این است که باید جایگاه واقعی و جدی برای قرآن در وزارت ارشاد در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه معاونت قرآن و عترت در وزارت ارشاد جایگاه جدی و کاربردی در امر قرآن ندارد، خاطرنشان کرد: بنده انتظارم این است که مسئولان قرآنی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد جدی تر و فعال تر به امر قرآن بپردازند.

سیف اظهار کرد: در حال حاضر اکثر مردم توانایی و ارتباط خوبی با قرآن ندارند و باید نهادهای دولتی مانند وزارت آموزش و پرورش، وزارت آموزش عالی، صدا و سما و وزارت ارشاد این زمینه را فراهم کنند.

این استاد قرآن کریم قانون اساسی جمهوری اسلامی را بر مبنای قرآن دانست و بیان داشت: در این راستا مجموعه دولت و وزارت ارشاد به عنوان متولی باید نسبت به قرآن گسترده تر و وسیع تر فعالیت کند.

وی با اشاره به فعالیت های سایت های بیگانه علیه قرآن و اسلام تصریح کرد: آیا وزارت ارشاد توانایی مقابله با این حجم از هجمه ها را در برابر سایت های خارجی دارد.

سیف با تاکید بر جایگاه هنر از منظر قرآن در فعالیت های وزارت ارشاد ادامه داد: باید دید چه جایگاهی برای هنر قرآنی و اسلامی در وزارت ارشاد وجود دارد و آیا هنرهایی چون تاتر، فیلم، شعر و ادبیات سمت و سوی الهی و قرآنی دارند.

این داور ممتاز قرآن کریم افزود: باید توجه داشت که قرآن فقط حفظ و قرائت نیست نگاه قرآنی، اخلاق قرآنی و مرام قرآنی باید از سوی متولیان امر برای جامعه تبیین شود و حمایت لازم در این خصوص صورت گیرد.

وی با طرح این سوال  مبنی بر اینکه آیا هنر قرائت قرآن به عنوان هنر فاخر قرآنی شناخته می شود، گفت: برای پاسخ به این پرسش باید سازوکارها و برنامه های وزارت ارشاد هم از نظر آموزش و هم از جنبه های هنری و مفاهیم بلند قرآنی بررسی شود.

سیف با بیان اینکه نظارت بر کتاب های قرآنی در وزارت ارشاد بسیار ضعیف است، تاکید کرد: ایجاد سازوکاری برای تقویت تالیفات قرآنی در این وزارت خانه وجود ندارد.

این پیشکسوت قرآن کریم با اشاره به برپایی نمایشگاه ها، مسابقات و آزمون های قرآنی از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: عدم نگاه جدید در برگزاری این نمایشگاه و تشریفاتی و نمایشی عمل کردن در این زمینه آسیب های جدی وارد می کند.

وی با بیان اینکه لازم است فعالیت های قرآنی وزارت ارشاد مورد سنجش محتوایی و شکلی قرار گیرد و ارزیابی دقیق شود، ادامه داد: من نمی خواهم فعالیت های معاونت قرآن و عترت را تضعیف کنم بلکه آنها را نقد می کنم چرا که همه وزارت خانه های دولتی باید ترویج قرآن را در دستور کار خود داشته باشند.

 

کد خبر 652348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha