مصداق بارز آیه ۹۶ سوره اعراف/منتظر مصلح باید خود هم صالح باشد

خبرگزاری شبستان: کسانی که منتظر مصلح هستند باید خودشان هم آدم صالحی باشند. نمی شود آدم منتظر مصلح باشد ولی خودش صالح نباشد. صبر کنیم تا امام زمان علیه السلام بیاید و همه چیز را درست کند. ما شب ها منتظر خورشید هستیم اما خودمان هم چراغ روشن می کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان: قرآن کریم در سوره مبارکه اعراف، آیه 96 می فرماید: «وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِمْ بَرَکات مِنَ السَّماءِ وَ الأَرْضِ وَ لکِنْ کَذَّبُوا فَأَخَذْناهُمْ بِما کانُوا یَکْسِبُونَ؛ و اگر اهل شهرها و آبادى ها، ایمان مى آوردند و تقوا پیشه مى کردند، برکات آسمان و زمین را بر آنها مى گشودیم; ولى (آنها حق را) تکذیب کردند؛ ما هم آنان را به کیفر اعمالشان مجازات کردیم.»

 

«برکات» جمع برکت و به معنای «موهبت های ثابت و پایدار» است. در معنای برکت، «کثرت»، «خیر» و «افزایش» وجود دارد. برکات شامل برکت های مادی و معنوی می شود؛ مثل برکت در عمر، دارایی، علم، کتاب و...

 

از مصادیق بارز این آیه دوران ظهور حضرت مهدی علیه السلام است که به گفته روایات، در آن زمان برکات از آسمان و زمین به مردم می رسد. امام صادق علیه السلام فرمودند: «چون حضرت قائم علیه السلام قیام کند به عدالت حکم فرماید و در دوران او ستم برداشته شود و راه ها امن گردد و زمین برکت های خود را بیرون آورد و هر حقی به اهلش رسد». (1)  

 

و امام حسن علیه السلام فرمودند: «در دولت او درندگان آزادانه زندگی می کنند و زمین گیاهان خود را بیرون می دهد و آسمان برکات خود را فرو می فرستد و گنج ها و معادن زمین برای او آشکار می شود.» (2)

 

امروز هنوز آمادگی جهانی برای فرج مشاهده نمی شود. لذا باید تلاش کرد و زمینه های لازم را برای آن فراهم ساخت. امام زمان علیه السلام زمانی ظهور می کند که آمادگی از هر جهت در مردم وجود داشته باشد و مردم به معارف و اندیشه های قرآن و اسلام آگاه باشند و برای حکومت امام زمان علیه السلام آمادگی پیدا کنند.

 

کسانی که منتظر مصلح هستند باید خودشان هم آدم صالحی باشند. نمی شود آدم منتظر مصلح باشد ولی خودش صالح نباشد. صبر کنیم تا امام زمان علیه السلام بیاید و همه چیز را درست کند. ما شب ها منتظر خورشید هستیم اما خودمان هم چراغ روشن می کنیم. پس باید هم منتظر امام(عج) باشیم، هم خودمان تلاش کنیم.

 

برخی می گویند که در برخی احادیث آمده است که اگر کسی قبل از قیام امام زمان علیه السلام قیام کند قیامش باطل است. این عده باید بدانند که این روایت ها در مواردی است که کسی قیام می کند تا مردم را به سوی خودش دعوت کند و این فرد اساساً طاغوت است. اما اگر کسی قیام نماید تا زمینه را برای ظهور حضرت مهدی علیه السلام فراهم کند قیام او به هیچ وجه باطل نیست.

 

اگر قرار باشد امام زمان عجل الله تعالی فرجه همه چیز را درست کند پس این همه آیات دفاع از مظلوم، در دهان ظلم کوبیدن، نهی از منکر، اجرای حدود اسلامی و ... برای چیست؟ مگر می شود دستورات قرآن بیش از هزاران سال و تا زمان ظهور امام زمان علیه السلام تعطیل شود؟

 

در روایات ما آمده که هر حدیثی از طرف ما یه شما رسید، آن را به قرآن عرضه کنید و در صورت مخالفت با قرآن آن را کنار بگذارید،. نظیر این حدیث جعلی که «از حاکم جامعه ولو ظالم باشد، اطاعت کنید» در حالی که قرآن می فرماید: «فَاصْبِرْ لِحُکْمِ رَبِّکَ وَ لا تُطِعْ مِنْهُمْ آثِماً أَوْ کَفُوراً»( سوره مبارکه انسان، آیه 24 )

 

احادیثی که می گوید قبل از قیام امام زمان علیه السلام کسی تکان نخورد یا جعلی هستند یا مقصودآنها درست فهمیده نشده است.

 

پی نوشت ها:

1. کشف الغمة ،ج2 ، ص 465

2. الاحتجاج، ج 2 ، ص 291    

 

برگرفته از «پرتویی از آیات مهدوی» نوشته محسن قرائتی

کد خبر 652181

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha