خبرگزاری شبستان، برگزاری مراسم عقد و ازدواج در مساجد، آن هم همراه با شادیهای متعارف، کمتر به ذهن خطور میکند و اگر از کسی در این باره بپرسیم، احتمالا میگوید، این موضوع، خلاف شأن و جایگاه قدسی مساجد است و شاید همین موضوع، دلیل اصلی کم رنگ شدن یا رنگ باختن برگزاری چنین مجالس زیبا و پرنشاطی در این خانههای خدا باشد، مجالسی که در سال های اول انقلاب رایج بود و اینک از آن، به عنوان خاطره یاد میشود.
خبرنگار ما پیش از این در گفتوگو با تعدادی از فقها و استادان حوزه علمیه به بررسی احکام و چگونگی برگزاری مراسم عقد و ازداوج در مساجد پرداخته بود و در این زمینه نظرات جالبی شنیده بود که از جمله آنها آیت الله سیدرضا حسینی مازندرانی؛ تولیت حوزه علمیه امام حسین (ع) شهر ری در این باره گفته بود که «برگزاری مراسم عقد در مساجد به شرط دست نزدن و شادی نکردن غیر متعارف، بلا اشکال است، البته بهتر است این مراسم در قسمتی از مسجد باشد که صیغه مسجد بر آن خوانده نشده باشد، با این وجود، اصلِ برگزاری مراسم عقد در مسجد، جایز است».
همچنین، آیتالله سید محمد حسین میرسجادی؛ امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) تهران و استاد درس خارج (فقه و اصول) برگزاری مراسم عقد در «مسجد» را بلا اشکال و خاطرنشان کرده بود: چنین مراسمی اولا نباید قداست مسجد را خدشهدار کند، ثانیا زحمتی برای نمازگزاران نداشته باشد، ثالثا همراه با کف زدن و شادی غیر متعارف نباشد.
نکته تامل برانگیز اینکه با وجود چنین تصریحاتی درباره بلامانع بودن برگزاری مراسم ازدواج و عقد در مساجد، طی سالیان اخیر، کمتر شاهد برگزاری چنین مراسمی در این خانههای خدا بودهایم.
در این میان، مسجد جامع «شهید بهشتی» کیانشهر طی اقدامی ابتکاری و البته شجاعانه، در تاریخ 5 شهریورماه، جشن ازدواج 20 جوان را برگزار کرد.
بنابر گزارش خبرنگار ما، نکته مشهود درباره این مراسم، برپابودن شادیهای متعارف مانند دست زدن بود، اما با نگاهی به نظرات فقها که بخشی از آنان در بالا آمد، دست زدن در مسجد، جایز نیست، پس، آیا مسئولان مسجد جامع شهید بهشتی، اقدامی خلاف شرع انجام دادهاند؟
راهکار حجتالاسلام والمسلمین اسماعیل باقرزاده؛ امام جماعت مسجد جامع شهید بهشتی و دکتر سیده فاطمه هاشمی؛ مسئول کانون فرهنگی هنری نجمالثاقب، برای این موضوع، ساخت سالن جلسات در گوشهای از حیاط بزرگ این خانه خدا بود، این سالن جزو رقبات مسجد است اما صیغه مسجد بر آن خوانده نشده است، بنابراین دست زدن و هورا کشیدن در آن بدون اشکال است.
20 زوج جوان همراه با خانوادههایشان و البته گروههای دیگری از مردم، از ساعت 17 یک روز نسبتا گرم تابستانی، آرام و آرام وارد سالن جلسات مسجد شهید بهشتی شدند و پس از استقرار آنان و قرائت آیاتی از کلام الله مجید، شادی آغاز شد؛ پنداری وارد یک تالار شدی، البته خبری از آهنگ نبود بلکه چند مولودی مرتبط با موضوع ازدواج با نوای چند مداح سرشناس کشور از بلندگوها پخش میشد.
سخنرانی حجتالاسلام سیدعلی فرمانی؛ کارشناس خانواده و مشاور ازدواج، بخش دیگری از این مراسم بود.
وی برگزاری جشن ازدواج آن هم با برپا بودن شادیهای متعارف در مسجد جامع شهید بهشتی را ستود و گفت: امیدوارم این اقدام، آغازگر نهضت بازگشت به مسجد در سراسر کشور شود.
فرمانی در ادامه چند آیه و روایت درباره اهمیت محبت متقابل زوجین نسبت به یکدیگر و رعایت آرامش و نشاط معنوی در زندگی خواند و چند راهکار کلیدی درباره زندگی مشترک ارایه کرد.
مولودیخوانی شاد یک مداح جوان که خیلی هم به کارش مسلط بود، بخش بعدی این جشن بود، وی با اشعاری زیبا و فاخر و البته با موضوع ازدواج و زندگی مشترک، فضایی شاد و پرنشاط به مجلس بخشید و حضار نیز در قسمتهایی از این مراسم با دست زدن و هلهله با او همراهی میکردند.
حجتالاسلام والمسلمین اسماعیل باقرزاده؛ امام جماعت مسجد جامع شهید بهشتی، در ادامه، درباره راه طولانی، راضی کردن نهادها و گروه های مختلف مردم برای برگزاری جشن ازدواج 20 زوج جوان در این مسجد، سخنها گفت و ادامه داد که مساجد باید همچون دوران حکومت حضرت محمد مصطفی (ص) کانون و پایگاه تمام رویدادهای جامعه باشند و چه رویدادی، زیباتر و شیرین از ازدواج.
وی در پایان، با چند دعا، آرزوی خوشبختی و زندگی سعادتمند برای تازه دامادها و نوعروسان کرد.
تقدیم هدایای مسجد جامع شهید بهشتی و حوزه مقاومت بسیج حضرت آمنه (ع) پایان بخش جشن پرنشاط و معنوی ازدواج 20 زوج خوشبخت در این خانه خدا بود.
یادآور میشود؛ مسجد جامع شهید بهشتی در تهران، کیانشهر، خیابان ابراهیمی، خیابان فتحی، تقاطع صالحی واقع شده است.
نظر شما