اپیدمی کودکان کار در بیرجند ریشه کن می شود

خبرگزاری شبستان: در نشست تعيين دستگاه هاي متولي در امر ساماندهي کودکان کار و خياباني خراسان جنوبي ضرب العجل ۱۰ روزه براي جمع ‌آ‌وري کودکان کار بيرجند تعيين شد تا اين اپيدمي براي هميشه ريشه کن شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، اين روزها اگر با ماشين و يا پياده در خيابان هاي بيرجند تردد کني، با کودکاني مواجه مي شوي که از هر فرصتي براي فروختن بادکنک‌، کتاب دعا، آدامس و يا دستمال کاعذي به شهروندان استفاده مي کنند.

 

با خواهش و التماس به دنبال فروختن اجناس خود هستند. از فرصت ۴۵ ثانيه اي پشت چراغ قرمزها هم استفاده مي کنند. موضوع کودکان کار اتباع بيگانه که بيشتر آنها کودکان افغانستاني هستند در دو سال اخير موجب شده است که مسئولان دستگاه هاي مختلف را بارها و بارها دور يک ميز جمع کند.

 

موضوعي که امروز (۵ شهريور) علي عرب نژاد مديرکل بهزيستي خراسان جنوبي در نشست تعيين دستگاه هاي متولي در امر ساماندهي کودکان کار و خياباني با گلايه بسيار شديد گفت: در حضور مسئولان استانداري اعلام مي کنم که اگر جلسه امروز قرار است منتج به نتيجه نشود،‌ ديگر هيچ جلسه اي ديگر در اين خصوص شرکت نمي کنم.

 

حجت الاسلام يدالله وحداني نيا معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري خراسان جنوبي هم بر آن گفته مديرکل بهزستي استان صحه گذاشت و تاکيد کرد: جلسه امروز حتما بايد خروجي داشته باشد؛ اگر جلسه اي ديگر بخواهيم بگيريم که مصوبه داشته باشد، من هم نمي آيم.

 

عرب نژاد همچنين از يکي از روزنامه هاي استان که درخصوص کودکان کار مطلبي نوشته بود « کودکان کار در سر چهارراهها مشغول کار هستند و مسئولان به فکر خريد آپارتمان و خانه » انتقاد کرد و افزود: در سال گذشته نزديک ۳۰۰ ميليون تومان براي کودکان افغان هزينه شده است.

 

 

او همچنين به درآمد روزانه کودکان کار در بيرجند هم گريزي مي زند و ادامه مي دهد: هر کودک در ۲ ساعت کار بيرجند به طور متوسط ۵۰ تا ۶۰ هزار درآمد دارد؛ اين در حاليست که شايد پدر او در يک روز ۳۰ هزار تومان درآمد داشته باشد،‌ بنابراين اين موضوع براي کودکان کار، پادداش دهنده است و موجب تداوم کار آنها مي شود.

 

مديرکل بهزيستي خراسان جنوبي از مردم انتظار دارد که کمک هاي خود را به موسسات خيريه بدهند تا هدفمند و در راه درست ‌آن هزينه شود و از ترحم به کودکان کار، پرهيز کنند.

 

وي همکاري تمامي دستگاه هاي را براي مقابله با پديده کودکان کار خواستار شد و گفت: نيروي انتظامي، شهرداري، علوم پزشکي و ... بايد پاي کار بيايند و اين بار يک اقدام جهادي همراه با اقدام و عمل براي اين مهم گرفته شود.

 

عرب نژاد گفت: ۵۰ کودک کار در بيرجند شناسايي شده اند که بايد هرچه سريعتر براي ساماندهي آنها اقدامي کرد.

 

احسان افسر مديرکل دفتر امور اتباع و مهاجرين خارجي استانداري خراسان جنوبي هم در اين جلسه با اشاره به مشترکات جمهوري اسلامي ايران با کشور افغانستان گفت: ايران با کشور همجوار افغانستان در زمينه هاي تاريخ، دين،‌تمدن، زبان و ... اشتراکات زيادي دارد.

 

وي همچنين به تاکيدات رهبر معظم انقلاب بر تکريم مهاجرين افغان اشاره کرد و گفت: در بحث کودکان کار بايد يک اقدام پژوهشي مبتني بر جامعه شناسي و روانشناسي انجام شود.

 

عصمت محمودي مديرکل دفتر امور اجتماعي استانداري خراسان جنوبي هم بر تعيين يک ضرب العجل براي جمع ‌آوري و ساماندهي کودکان کار تاکيد کرد و افزود: هيچ يک از دستگاهها در اين زمينه نبايد خود را عقب بکشند و خود را در چارچوب آيين نامه ها قرار ندهند.

 

در اين جلسه ضرب العجل ۱۰ روزه براي جمع ‌آ‌وري کودکان کار بيرجند تعيين شد تا اين اپيدمي براي هميشه ريشه کن شود.

 

 

 

کد خبر 651622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha