مسجد کانون اندیشه اسلامی و قرارگاه فرهنگی/ اقتصاد مقاومتی تحقق عدالت اجتماعی را به دنبال دارد

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه ایلام، گفت: ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) که در اوج سادگی و به‌دوراز تشریفات جاهلی و دنیوی انجام گرفت، بهترین الگو برای دختران و پسران جامعه است.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، آیت‌الله محمد نقی لطفی، امام‌جمعه ایلام، ظهر امروز (3 شهریور) در خطبه‌های این هفته نماز جمعه در جمع نمازگزاران ایلامی، اظهار کرد: حامیان و فعالان فتنه 88 نباید در مسئولیت‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به‌کارگیری شوند چراکه آن‌ها خائن به‌نظام اسلامی هستند.

 

وی، بابیان اینکه مسئله اشتغال، افزایش تولید و فعالیت بنگاه‌های تولیدی، ایجاد اشتغال و رفع بیکاری اولویت کار دولت دوازدهم است، ابراز کرد: انتظارات مردم از دولت جدید این است که نیازهای جامعه را ارزیابی کنند و بر اساس نیازها برنامه‌ریزی دقیق کوتاه‌مدت و درازمدت داشته باشند.

 

امام‌جمعه ایلام، با اشاره به اینکه امروز فاصله طبقاتی و حاکم شدن سایه فقر بر جامعه و تراکم ثروت در دست اقلیت جامعه با عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه ثروت در میان اقشار جامعه در تضاد صد درصد است، گفت: ممکن است این وضعیت جامعه را به‌سوی بحران‌های سیاسی اجتماعی و امنیتی سوق دهد.

 

آیت‌الله لطفی، با تأکید بر اینکه شعار اصلی انقلاب و نظام اسلامی مبارزه با مفاسد اقتصادی و اجرای عدالت در جامعه است، یادآور شد: اقتصاد مقاومتی در تحقق عدالت اجتماعی نقش مهم و بی‌بدیلی دارد، کنترل واردات قاچاق، ترویج سبک زندگی اسلامی، مبارزه بارانت خواری و مفاسد اداری و اقتصادی با اقتصاد مقاومتی عجین شده است.

 

خطیب نماز جامعه ایلام، در ادامه بابیان اینکه ازدواج حضرت امیرالمؤمنین (ع) با حضرت صدیقه کبری (س) بهترین الگو برای ازدواج جوانان در جامعه اسلامی است، گفت: مهریه بالا و جهیزیه زیاد عامل بزرگ در بالا رفتن سن ازدواج است.

 

امام‌جمعه ایلام، بیان کرد: یکی از مناسبت‌های ماه پرنور ذی‌الحجه سال دوم هجری، ازدواج حضرت امیر (ع) با حضرت زهرا (س) بود که نتیجه این ازدواج آسمانی خیرات و برکات فراوانی را برای جامعه بشری به همراه داشت.

 

وی، اظهار کرد: یکی از مصادیق خیر در سوره کوثر وجود مقدس ائمه معصومین (ع) است که از نسل صدیقه کبری (س) جریان پیدا کرد و باعث شد کوثریت حضرت در طول زمان ادامه داشته باشد.

 

آیت‌الله لطفی، تصریح کرد: ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) که در اوج سادگی و به‌دوراز تشریفات جاهلی و دنیوی انجام گرفت که می‌تواند بهترین الگو برای دختران و پسران جامعه باشد، سنت غلط بالا بودن مهریه و جهیزیه زیاد سبب شده که بسیاری از دختران در خانه بمانند و بسیاری از پسران بدون زن زندگی کنند.

 

خطیب نماز جمعه ایلام در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه مسجد کانون فکر و اندیشه و قرارگاه برای توسعه اشاعه فرهنگ انقلابی و کانون تعلیم و تربیت نسل جوان است، گفت: نقش مسجد در فرهنگ اسلامی بی‌بدیل است، جامعیت مسجد در همه زمینه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، قضایی و دفاع اسلامی بوده است.

 

وی، یادآور شد: محوریت در مساجد امامت و پیشواست که به‌عنوان مهم‌ترین سنگر، در ساخت و پیکره این مکان مقدس مطرح است و کوچک‌ترین غفلت سرانجام به لوث شدن هدف کلی و پایمال شدن مقاصد نهایی خواهد بود.

 

آیت‌الله لطفی، خاطرنشان کرد: اهمیت و جایگاه مسجد به‌اندازه‌ای مهم است که در زمان پیامبر (ص) به‌قدری مهم بود که در زمان ایشان در مدینه شخصی عهده‌دار مسجدالنبی بود و در زمان غیبت حضرت، امامت مسجد بر عهده کسی بود که توسط آن بزرگوار تعیین می‌شد.

 

امام‌جمعه ایلام، یادآور شد: با نگرش اجمالی به تاریخ مساجد درمی‌یابیم که مساجد تنها برای ادای فریضه دینی نبود بلکه علاوه بر پایگاه تجمع طبقات گوناگون اجتماع برای وظایف شرعی دینی همراه با پایگاه‌های علمی، فرهنگی، دینی، آموزشی مرکز فکر و اندیشه برای جوانان بوده است.

 

خطیب نماز جمعه ایلام در ادامه با اشاره به‌روز پزشک، گفت: روش طبابت و اخلاق مردم‌دار و اخلاق پزشکی ابوعلی سینا باید الگویی برای جامعه پزشکی کشور عزیزمان ایران باشد.

 

وی، اظهار کرد: ابن‌سینا از برجسته‌ترین چهره‌های تاریخ پزشکی در همه دوران است او از 16 سالگی به کار پزشکی پرداخت و از 17 سالگی به‌عنوان پزشک متخصص شناخته شد، مهم‌ترین اثر وی در پزشکی کتاب قانون فی‌ طب است.

 

امام‌جمعه ایلام، بیان کرد: این کتاب طی چندین قرن در سرزمین‌های اسلامی و چه در اروپا همه کتاب‌های پزشکی را تحت شعاع قرارداد و اعتبار و شهرت کتاب قانون در محافل پزشکی جهان اسلام تا به امروز معروف و مشهور است.

 

آیت‌الله لطفی، در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر اینکه مسئولان استان زمینه رشد و تعالی ورزشکاران جوان ایلام را فراهم کنند، افزود: جوانان ایلامی توانمندی و استعداد بسیار بالایی در عرصه ورزش دارند و لیاقت و شایستگی برای حضور در مسابقات کشورهای جهانی دارا هستند.

 

وی، گفت: لازم می‌دانم که برادران عزیز ورزشکار رضا زاهدی و علیرضا محمدی که در کشور آذربایجان مقام اول و مدال طلا کسب کردند تشکر و قدردانی کنم و این پیروزی بزرگ را به عزیزان و جامعه ورزشی تبریک می‌گویم.

 

خطیب نماز جمعه ایلام، با تبریک عید سعید قربان به ملت ایران و مردم استان، یادآور شد: عید قربان عید رهایی از تعلقات دنیوی است، در این روز حاجیان اسماعیل وجود را قربانی می‌کنند تا سبک‌بال شوند و با ره‌توشه عظیم به سفر آخرت عزیمت کنند.

 

آیت‌الله لطفی، اظهار کرد: عید قربان مصادف با روز دهم ذی‌الحجه از اعیاد بزرگ مسلمانان به شمار می‌رود، سنت بسیار خوبی است که مؤمنین در این روز گوسفند قربانی می‌کنند و به فقرا و مستمندان هدیه می‌کنند، طرح نذر و قربان که کمیته امداد امام خمینی بانی آن است برای اطعام ایتام و نیازمندان نذورات قربانی را جمع‌آوری و توزیع می‌کنند.

 

وی، در ادامه با اشاره اعمال روز عرفه، گفت: مناجات امام حسین (ع) در دعای عرفه، عرفان ناب علمی و عملی است، روز عرفه روز شناخت و خودسازی است، حضرت سیدالشهدا (س) در روز عرفه در دامن کوه رحمت همایش تشکیل دادند که موضوع آن شناخت و سازندگی بود.

 

امام‌جمعه ایلام، گفت: این همایش تنها جنبه علم و معرفت نداشت، بلکه شناخت توأم با عمل و سازندگی و تزکیه و خودسازی بود و در این دعا ستایش، حق‌تعالی، تجدیدعهد و پیمان با خداوند، خودشناسی، راز آفرینش انسان، نعمت‌های خداوند، شکر بیکران به نعمت‌های اللهی، ناتوانی بشر از بجا آوردن شکرالهی، ستایش خدای یگانه موج می‌زند.

 

کد خبر 651221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha