به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، کتاب در نوزده فصل تنظیم شده است، که از دوران تولد و کودکی راوی در سال 1350 در عراق شروع می شود، با سلسله وقایع خانواده خرمشاهی در مواجه با مسئله هویت دوگانه در عراق این خانواده و نیز خانواده هایی با وضعیت مشابه و همچنین موضع گیری نادرست حکومت بعثی عراق در قبال موقعیت آنها پیگیری می شود.
سرانجام پس از بازگویی مشکلاتی که در این راه به خانواده راوی و نیز خانواده های مشابه تحمیل می شود، با اخراج آنها از کشور عراق و رسیدن به خاک ایران به پایان می رسد. در لابه لای فصل های کتاب، به گذشته خانواده راوی و همچینن برخی خانواده های ایرانی تبار ساکن در عراق اشاره می شود که تصویر روشنی از موقعیت این گروه از خانواده ها در عراق نشان می دهد.
خیابان زفاق پنجاه و شش در بغداد، جایی است که بسیاری از خانواده های ایرانی تبار در آن ساکن هستند و خانواده هانی خرمشاهی هم با بسیاری از آنها رفت و آمد دارند. همچنین راوی توضیحات کاملی از موقعیت شغلی ایرانی تبارهای ساکن در این شهر ارائه می دهد که اغلب از تجار موفق شهر هستند و از موقعیت اقتصادی مناسبی هم برخوردارند.
خرمشاهی پیشتر درباره کتاب گفته بود: ایرانیتباران راندهشده از عراق در سال 1359 شمسی ابتدا از طریق یک دام بزرگ، تحت عنوان اعطای شناسنامه، توسط دولت تازهکار صدام حسین، شناسایی و مدتی بعد به طرز مظلومانهای، ضمن آزار و اذیت فراوان، از خانه و کاشانه خود اخراج شدند. بسیاری از آنها، پس از تحمل شکنجه و بازداشتهای طولانی، در مناطق مرزی جمهوری اسلامی ایران رها شدند و داراییهای منقول و غیرمنقولشان به نفع حکومت ضبط یا مهر و موم ممنوعه و بعدها در مزایدههایی حراج شدند.
وی درباره ویژگی اصلی کتاب نیز اظهار داشته است: از ویژگیهای اصلی این کتاب میتوان به ظلمی که به انسانها در عراق انجام شد اشاره کرد زیرا هیچ جا و هیچ سازمانی تا به امروز به آن رسیدگی نکرده و این موضوع را مورد پیگیری قرار نداده است. این کتاب یک سند تاریخی است که باید برای آیندگان بازگو شود تا وقایع و فاجعههایی به این صورت در آینده تکرار نشود.
نظر شما