کانون های مساجد سهم بسزایی در تحقق مسجد طراز اسلامی دارند

خبرگزاری شبستان: عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: سهم کانون های فرهنگی هنری مساجد در تحقق مسجد طراز اسلامی خیلی بالاست، در این زمینه نیازمند خلاقیت، نوآوری، ابتکار و برنامه ریزی متناسب برای گروه های هدف هستیم.

آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم، در خصوص نقش و جایگاه کانون های فرهنگی هنری در رونق فرهنگی مساجد، اظهار داشت: مساجد از دو بُعد حائز اهمیّت هستند، یک بُعد متوجه مسئله حیات و معنویت انسان و بُعد دیگر رساندن پیام اسلام و معارف دینی است.

 

وی تصریح کرد: بخش عمده حیات معنوی انسان شامل راز و نیاز با خداوند متعال و دعا و نماز به معنای خاص عبادت است، تعالی انسانی به واسطه "نماز" شرایطی دارد که بدون آن محقق نمی شود، برخی از آن شرایط به حالات روحی و جسمی ارتباط دارد و برخی دیگر به زمان و مکان وابسته است، یکی از مهمترین شرایط در دستورات انبیا و اولیای الهی اقامه نماز در محل مسجد است.

 

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به اهمیّت و نقش مسجد در پیشبرد اهداف الهی و تعالی بشری، بیان کرد: مسجد آنقدر مهم و ارزنده است که خداوند از طرفی به پیامبر اولوالعزم خود حضرت ابراهیم(ع) دستور احداث مسجد می دهد، از طرفی هم در قرآن شروطی را برای سازندگان آن درنظر می گیرد؛ در سوره توبه عنوان شده تنها کسانی اجازه دارند مسجد بسازند که به خداوند و معاد ایمان داشته باشند، از کسی غیر از خدا نهراسند و برپا دارنده نماز و اهل پرداخت زکات باشند. 

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: مساجد علاوه بر وجوه عبادی، ماموریت مهم دیگری دارند؛ مساجد باید کانون فکری، تبلیغی، سیاسی، فرهنگی، برنامه ریزی و محل آموزش و تبیین مباحث قرآنی باشند، مرکزی که انتقال آموزه های قرآنی و معارف اهل بیت(ع) از آنجا صورت پذیرد.   

 

مهمترین ماموریت مسجد انتقال آموزه های دینی و معرفتی است

 وی افزود: وقتی مهمترین ماموریت مسجد انتقال آموزه های دینی و معرفتی باشد، باید نسبت به امکانات، ابزار و لوازم آن هم توجه ویژه ای داشت، این یعنی باید بستر تحقق ماموریت های مسجد به نحو مطلوبی فراهم شود تا اقشار مختلف جامعه بخصوص جوانان اشتیاق بیشتری برای حضور در مساجد پیدا کنند.

 

 آیت الله حسینی بوشهری یادآور شد: نحوه برخورد و رفتار امام جماعت و هیات امنا با اهل مسجد، مدیریت و برنامه ریزی مناسب برای مناسبت ها و ایام مختلف، نظافت و پاکیزگی محیط و خلق و خوی فعالان فرهنگی و خادمان مساجد؛ هر کدام می تواند تاثیر بسزایی در جذب نسل جوان برای حضور در مساجد داشته باشد.  

 

برنامه ریزی غزوات پیامبر(ص) در مسجد انجام می شد

وی با اشاره به این که مساجد در صدر اسلام کارایی های فراوانی داشتند، تاکید کرد: علاوه بر امور عبادی؛ مسائل سیاسی، مشکلات مالی، اختلافات، ازدواج و حتی تمام برنامه ریزی های جنگ ها و غزوات پیامبر(ص) در مساجد صورت می گرفت، امروز نیز نباید نسبت به کارکردهای مختلف مساجد غلفت کنیم. 

 

آیت الله حسینی بوشهری ابرازداشت: مساجد باید کانون و بنیان فرهنگی هر محله باشند، اگر به سمتی حرکت کنیم که مساجد به ماهیت اصلی خود یعنی یک پناهگاه و محل امن و آرامش تبدیل شوند، بسیاری از آسیب هایی که در جامعه با آن رو به رو هستیم برطرف خواهد شد.

 

امام جمعه قم گفت: مردم از روی فطرت های پاک به خودی خود علاقه مند به حضور در مساجد هستند، اما کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند عامل موثری در جذب همیشگی قشر جوان به مساجد باشند، نقش این کانون ها درارتقای سطح فرهنگی و روحیه معنوی جامعه واقعا قابل توجه است.

 

کانون های فرهنگی مساجد یکی از ظرفیت های اصلی مقابله با جنگ نرم هستند

وی اظهار داشت: در سال های اخیر کانون های فرهنگی هنری مساجد توانسته اند بستر مناسبی برای تربیت و پرورش نوجوانان و جوانان بر اساس آموزه های دینی و قرآنی فراهم کنند، متاسفانه برخی از مسئولان و متولیان امور فرهنگی به جای برنامه ریزی مناسب، تلاش مستمر و همّت بلند فقط می نشینند و آه و افسوس می خورند که جوانان از دست رفتند، این رفتار در شان یک مسئول فرهنگی نیست.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه تاکید کرد: آموزه های دینی ما آنقدر جامع است که می توان با تکیه برآن فضای فرهنگی جامعه را به بهترین نحو مدیریت کرد، همین کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از ظرفیت های اصلی ما برای مقابله با جنگ نرم هستند و باید مورد توجه ویژه قرار گیرند.

 

آیت الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: سهم کانون های فرهنگی هنری مساجد در تحقق مسجد طراز اسلامی خیلی بالاست، در این زمینه نیازمند خلاقیت، نوآوری، ابتکار و برنامه ریزی متناسب برای گروه های هدف هستیم تا بتوانیم اقبال بیشتری در جوانان ایجاد کنیم که آینده کشور به وابسته به عملکرد آن هاست.

کد خبر 650888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha